Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RUM'LARDAN GERÇEK KATLİAM İTİRAFI
RUM LARDAN GERÇEK KATLİAM İTİRAFI
 
Oxford Üniversitesi eski tarih profesörü Rum Ronaldos Kaçaunis, 12 yaşındayken Magosa’da yaşadığını ve Rumların 32 Türk’ü öldürdüğü katliamı anlattı.
 
27.1.2009 - 00:28
Tiyatro oyuncusu Atilla Olgaç’ın 1974 Kıbrıs söylemesi ve ardından bu açıklamasının "senaryo" olduğunu itiraf etmesi tartışılırken, Oxford Üniversitesi eski tarih profesörü Rum Ronaldos Kaçaunis, Rum Haravgi gazetesine, 12 yaşındayken Magosa’da yaşadığı ve Rumların 32 Türk’ü öldürdüğü katliamı anlattı. Kaçaunis şu ifadeleri kullandı: "Üç Yunan subayın aracına yapılan saldırının intikamını almak isteyen bir grup, Rum bölgesindeki bankalar ve dükkanlardan Türkleri topladı. Onları kapalı araçlara doldurup kent dışında bir köyde ateşli silahlarla öldürdüler ve toplu mezara gömdüler. Bu olayın çok sayıda şahidi vardı. Ama herşeyi bilen Magosa polisi sustu. O günkü şartlar altında olay bırakıldı. Mezarlar bulunamadı, suçluların kimlikleri belirlenmedi, yargılanmadılar. Bu katliam tartışılmadı bile."

Onlar da şüphelendi

ATİLLA Olgaç’ın sözleri, Rum Kesimi’nde bile şüpheyle karşılanmaya başladı. Politis gazetesinde yayınlanan bir yazıda, Olgaç’ın anlattığı hikayenin "hayal ürünü olabileceği" bildirildi. Olgaç’ın Rum esirin 19 yaşında olduğunu nasıl bildiğini sorgulayan gazete, "Ne komutanını hatırlıyor, ne bu olayın nerede geçtiğini, ne de tarihini. Ya ruh hastasıysa" ifadesini kullandı.

Gazete, "1974’te üç Türk köyünün kadın-çocuk yakılması savaş suçu değil miydi? Peki biz hangi katliamcıyı yakaladık" diyerek özeleştiri de yaptı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TERMAL ARARKEN PETROL BULUNDU!

KIZILAY'A YAPILAN BAĞIŞLAR VERGİ MATRAHINDAN İNDİRİLECEK

TÜRK PİLOT'A 4 YIL HAPİS
»  PERİNÇEK 1 NUMARAYI AÇIKLADI
»  OGÜN SAMAST'IN ESRARENGİZ SEVGİLİSİ
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN 2-B'YE ONAY
»  150 MİLYAR DOLAR NEREYE GİTTİ?
»  SENDİKALAR ARASINDA ERGENEKON KAVGASI
»  OTOMOTİVE BÜYÜK DESTEK
»  AKARYAKIT TANKERİ DEHŞET SAÇTI
»  CHP'DEN SARIGÜL'Ü BİTİRME PLANI
»  
»  SEMRA ÖZAL'DAN KURTLAR VADİSİ TEPKİSİ
»  "HER SEÇİM ÖNCESİ TUTUKLANIYOR, SONRA BERAT EDİYORUZ"
»  ÇIĞ ALTINDA KALAN DAĞCILARA HAZİN TÖREN
»  ÖZÜR KAMPANYASINDA SON KARAR
»  DİNK CİNAYETİ SANIKLARI BİRBİRİNE GİRDİ
»  ENCÜMEN-İ DANİŞ'İN TEK KADINI...
»  TÜRK İŞ'TEN MUSTAFA ÖZBEK'E DESTEK
»  KARAYALÇIN:"GÖKÇEK GİDECEK, HALK GELECEK"
»  TÜRKİYE'NİN NÜFUSU 71 MİLYON 517 BİN 100 OLDU
»  EMEKLİLER, 200 YTL ZAM İSTİYOR
»  TUNCAY GÜNEY'E BİR YALANLAMA DA ÇAKAL CARLOS'TAN !
»  ERGENEKON'A KİM İNANDI, KİM İNANMADI?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.