Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7689
EURO
43,2758
IMKB
9.735,000
ALTIN
4.036,280
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SABAHA KADAR ANAYASA OYLADILAR!
SABAHA KADAR ANAYASA OYLADILAR!
 
Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinde, ilk gün mesaisi yaklaşık 18 saat sürdü. Dün öğle saatlerinde başlayan görüşmeler bu sabah saat 07.00'de sona erdi. Anayasa değişikliği teklifinin ilk gün mesaisinde 2 madde Genel Kurul’da oylanarak kabul edildi. Uzun süren görüşmeler sonunda vekiller de yorgun düştü.
 
20.4.2010 - 10:45

partilerin, grup önerilerinin görüşmelerinin tamamlanmasından sonra Anayasa değişikliği teklifine ancak saat 18.00'de geçilebildi.

CHP, her oylama öncesi yoklama talebinde bulundu. Birleşimi yöneten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yoklama süresini 2, bazen 1 dakika ile sınırlı tuttu, toplantı yeter sayısına ulaşılmasıyla sürenin sonunu beklemeden görüşmelere devam etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teklifin tümü, 1 ve 2. maddeler üzerindeki oylamalara katıldı. CHP ve DSP'li milletvekilleri oy kullanmazken, BDP oylamalar sırasında Genel Kurul Salonundan ayrıldı.

Başbakan Erdoğan, teklifin görüşmelerinde Meclisten ayrılmadı, Genel Kurula oylamalar sırasında geldi. Erdoğan, oylamaların sonucunu, milletvekili sıralarında bekledi. Bahçeli, görüşmelerin tamamını izlerken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, teklifin tümü üzerindeki konuşmasından sonra Genel Kurula bir daha gelmedi.

Yumruklu saldırıya uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burnu sarılı olarak oy kullandı. Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, teklifin 1. maddesi oylamasını kaçırdı. TBMM Başkanı Şahin, oy kullanmak üzere görevlilerin yanına giden Koca'ya, oy kullanma süresi sona erdiği için izin vermedi.

Genel Kurulda teklifin maddelerine geçilmesine ilişkin gizli oylamada 333 kabul oyu kullanırken, 1. maddeye 336, 2. maddeye 337 kabul oyu çıktı. Ret oyu verenlerin sayısı ise teklifin maddelerine geçilmesinde 73, 1. maddede 70, 2. maddede 68 oldu.

Teklifin 1. maddesi üzerinde 16 ve 2. maddesi üzerinde 14 önerge verildi. Kurayla belirlenen 7'şer önerge görüşüldü.

Uzun ve aralıksız süren anayasa mesaisinde yorgun düşen milletvekilleri kulislerde dinlendi, zaman zaman Meclis bahçesine çıkarak uykularını dağıtmaya çalıştılar.

Görüşmelerin uzun sürmesi bazı milletvekillerinin şikayetlerine neden oldu. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, saatlerdir çalıştıklarını ifade ederek, “Bu, büyük bir işkence. Arkada AKP'liler uyuyor. Tutanaklara geçsin diye söylüyorum” şeklinde konuştu.

Kabine üyesi bazı bakanlar bugün katılmaları gereken programlarını iptal edeceklerini belirtiler.

TEKLİFİN 2. MADDESİNE 337 KABUL, 68 RET OYU VERİLDİ


Anayasa değişikliği teklifinin 2. maddesine 337 kabul, 68 ret oyu verildi. TBMM Genel Kurulundaki oylamaya 405 milletvekili katıldı. Oylamada 337 kabul, 68 ret oyu kullanıldı.

Maddeyle, Anayasanın “Özel Hayatın Gizliliği” başlıklı 20. maddesine, “Herkes kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak, kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsar. Kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebilir” hükmü ekleniyor.

Oturumu yöneten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bugün 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SAVUNMA BAKANI'NDAN BEDELLİ UMUDU!

BAŞBAKAN'A YUMRUĞU BÖYLE ANLATTI!

DEMİREL'İN BAŞKANLIK SİSTEMİ YORUMU
»  MECLİS, İKİ MADDE İÇİN SABAHLADI!
»  ERDOĞAN'A GÖRE YUMRUĞUN ARKASI VAR!
»  POLİS'E KAMYON SORUŞTURMASI
»  "RECEP TAYYİP ERDOĞAN PROJESİ"
»  "BAŞBAKAN'IN ÖNERİSİ DİKTATÖRLÜK SİSTEMİDİR"
»  ‘KEŞKE YÜZDE 47 ALMASAYDIK’
»  BAKAN YILDIZ'DAN YUMRUĞA İLK TEPKİ
»  TALAT AĞLADI MI?
»  300 BİN KİŞİ SUSUZ KALABİLİR!
»  HACI BAYRAM VELİ'NİN 600 YILLIK EL YAZMASI BULUNDU
»  BAKAN YILDIZ'DAN YUMRUK AÇIKLAMASI!
»  FLAŞ.. HAİN SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ
»  BAYKAL'DAN ANAYASA PAKETİNE AĞIR ELEŞTİRİ
»  KÜL BULUTU TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ
»  İŞTE GERÇEKER'İN BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN GÖRÜŞLERİ
»  ERGENEKON TUTUKLUKLARININ ÇOCUKLARI SİTE KURDU
»  BAKAN'A SALDIRAN BOKSÖR ÇIKTI!
»  FLAŞ.. MUHALEFET, MECLİS BAŞKANINI TOPA TUTTU!
»  ERBAKAN, ALMANYA'DA MAHSUR KALDI!
»  ERDOĞAN'DAN YILDIZ'A 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU
»  İNTERNET'TE BİLİCA GEYİKLERİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.