Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0293
EURO
44,3126
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.216,830
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE GEVŞEME TEKTİĞİ
SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE GEVŞEME TEKTİĞİ
 
Duygusal algılama uzmanı Mustafa Kılınç SBS ve ÖSS’ye girecek öğrenciler için sekiz dereceli gevşeme tekniği öneriyor.
 
24.5.2009 - 23:55
Duygusal Algı Programlama Uzmanı Mustafa Kılınç, 6-7-13 Haziran tarihleri arasındaki Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile 14 Haziran’daki Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek öğrencilere, sekiz dereceli gevşeme tekniğiyle sınava nasıl rahat hazırlanabileceklerinin ipuçlarını verdi. Kılınç’ın tekniği şöyle: Başlamadan önce, bir sandalyeye beliniz dik olacak şekilde oturun. Egzersizleri en az 15 dakika yapın.

4 1- Sağ yumruğunuzu sıkın, bir süre tutun ve gevşetin. El kaslarınız sıkılıyken ve daha sonra gevşeyince, nasıl hissettiğinize dikkat edin.

4 2- Yine sağ yumruğunuzu yavaş yavaş sıkın ve bir süre sonra yavaş yavaş gevşetin. Dikkatinizi kaslarınızdan ayırmayın. Yumruk sıkılırken ve gevşerken nasıl bir değişiklik olduğunu gözlemleyin.

4 3- Sol yumruğunuzu sıkın ve bir süre tutun, gevşetin.

4 4- Sol yumruğunuzu yavaş yavaş sıkın ve öyle tuttuktan sonra yavaş yavaş gevşetin.

4 5- Sanki bir ağırlık kaldırıyormuş gibi her iki kolunuza da bileklerden bükerek pazılarınızı gerin, bu gerginliği iyice artırın ve tamamen gevşek bırakın.

4 6- Kolunuzu aşağı indirin, ellerinizin arkasını bacaklarınızın üzerine koyun ve kollarınızı geriye doğru gittikçe artan bir kuvvetle itin. Daha sonra tümden gevşetin ve kolunuzun arkasındaki kaslarınızı fark edin.

4 7- Sınavınızı düşünün. Sınavı beyninizde görün, seslerinizi duyun ve sizi engelleyen duyguları içinizde hissedin.

4 8- Sizi engelleyen ’kaygı ve heyecan’ duygularını boşaltmak için, kollarınızı bedeninizin yan taraflarına bırakın ve bütünüyle gevşetin ve gerginliğin kolunuzdan akıp dışarıya doğru çıktığını görün.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEB 30 BİN ÖĞRETMEN ALACAK

DİPLOMALI İŞSİZ YETİŞTİRMEK İÇİN 5 YENİ ÜNİVERSİTE DAHA!

OKULLARDA KRAVAT YASAKLANDI
»  SKANDAL ATATÜRK SORUSU İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  KÖFTECİLİK MESLEK YÜKSEK OKULU KURULUYOR
»  PROFOSÖRLERE PERFORMANSA GÖRE MAAŞ!
»  "KIZINI OKUTMAYAN, GÜNDE 15 LİRA ÖDER"
»  ÖSS BU SENE ÇOK AVANTAJLI
»  ATAMALARI ÇELİK, VALİLERE YAPTIRMIŞ
»  ÖSS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE MÜJDE
»  ÇUBUKÇU'DAN ÖĞRETMENLERE ZAM MÜJDESİ
»  NİMET ÇUBUKÇU'YA İLK UYARI MECLİS'TEN
»  DEVLET SINAVINDAKİ TARTIŞMALI SORU?
»  MİLLİ EĞİTİM DE KURALLAR DEĞİŞİYOR!
»  EĞİTİM'DE 45 YILLIK KURALLAR DEĞİŞİYOR
»  220 BİN ÜNİVERSİTELİ İCRALIK OLDU
»  2009-2010 ÖĞRETİM DÖNEMİ 24 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK
»  NEDENSE BİR TEK YÖK'ÜN HABERİ OLMAMIŞ!
»  "BAKAN, BİZİ KOCAYA GÖNDERME"
»  DANIŞTAY TÜRKÇE KİTABINI İPTAL ETTİ.
»  YÖK BAŞKANI, KÜRTÇE EĞİTİM İÇİN NE DEDİ?
»  ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE
»  ARTIK 'UYGUN ADIM MARŞ' YOK!
»  YÖK'DEN HARP OKULLARINA UYARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.