Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6500
EURO
43,7670
IMKB
9.109,000
ALTIN
4.148,070
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SSK'NIN ŞOK EDEN KARARI!
SSK NIN ŞOK EDEN KARARI!
 
İstanbul'da İngiltere Başkonsolosluğu'na yönelik bombalı saldırı sırasında karşı binada bulunan Meral Altınkılıç da yaralandı. Yüzü parçalanan Altınkılıç, tedavi sonrası sağlığına kavuştu. Yüzündeki acıları iyileşen Altınkılıç, SSK'nın tedavi masrafını patronundan istemesiyle yıkıldı.
 
28.3.2007 - 15:10
Beyoğlu İş Mahkemesi'ne dava açan SSK, dava dilekçesinde "Kurumumuz sigortalısını çalıştırırken yeterli denetim ve gözetimde bulunmayarak, İşçi Sağlığı ve İş güvenliği tüzüğü hükümlerine aykırı hareket eden işveren olayın meydana gelmesinde kusurludur" denildi. Dilekçede, kurumun 9 bin 105 YTL zarara uğratıldığı savunuldu.
Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkanlığı, İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu'na yönelik bombalı saldırıda tek suçu, "Karşı binadaki camın önünde durmak" olan Meral Altınkılıç'ın tedavi masrafını patronunun ödemesini istedi. Yüzündeki kesikler nedeniyle acı dolu bir tedavi süreci yaşayan Altınkılıç, 9 bin 105 YTL'lik fatura ile bir kez daha mağdur oldu.
İstanbul'un diğer terör mağdurları, üç buçuk yıl önceki patlamanın yaralarını sarmışken, bir kamu kurumunun çıkardığı faturayla şaşkına döndü. Konsolosluğun komşusu GH Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. aleyhine Beyoğlu İş Mahkemesi'ne dava açan SSK, sigortalının yaralanmasında işvereni kusurlu buldu.
Dava dilekçesinde şöyle denildi: İş kazası "Kurumumuz Beyoğlu Sigorta Müdürlüğümüzde 2.8320.03/335//34.05 sayılı dosyada işlem gören davalı şirkete ait işyeri sigortalılarından Meral Altınkılıç 20 Kasım 2003 tarihinde İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu'na yapılan bombalı (terör) saldırı sonucunda geçirdiği iş kazası neticesinde yaralanmıştır. Söz konusu kaza nedeniyle adı geçen sigortalıya Kurumumuz tarafından 479,39 YTL tutarında geçici işgöremezlik ödeneği ödenmiş, 8626,42 YTL tutarında hastane masrafı yapılmıştır. Böylece Kurum zararı 9105,82 YTL'ye ulaşmıştır. Mezkur terör saldırısı nedeniyle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2004/64 sayılı dosyasından açılan kamu davası derdesttir. Kurumumuz sigortalısını çalıştırırken, yeterli denetim ve gözetimde bulunmayarak İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği tüzüğü hükümlerine aykırı hareket eden işveren olayın meydana gelmesinde kusurludur. Bu itibarla 9105.82 YTL kurum zararının 506 sayılı yasanın 26'ncı maddesi ve Borçlar Kanunu'nun 50-51.maddelerinde yer alan teselsül hükümleri gereğince kusurlu davalıdan tahsilini temin için iş bu davanın açılması zorunluluğu doğmuştur."

20 Kasım'da İngiliz Konsolosluğu'nu hedef alan patlamadan şans eseri kurtulan Meral Altınkılıç bomba yüklü kamyonun çarpma sesiyle ne olup bittiğini anlamak için cama yönelmiş, yüzüne saplanan cam parçalarıyla yüzü parçalanmıştı. Altınkılıç uzun süren tedavisinin ardından hala aynı şirkette çalışmasını sürdürüyor. (HÜRRİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HASANKEYF TAŞINIYOR

"UZAN'IN AÇTIĞI TAZMİNAT DAVALARINA MAAŞIM YETMEZ"

REHİN KRİZİNDE TÜRKİYE DEVREDE. ÇABALAR OLUMLU
»  TÜRK BAYRAKLI PASPAS'IN SATIŞI DURDURULDU
»  SOSYALİSTLER, CHP'Yİ FAZLA MİLLİYETÇİ BULDU
»  DEMİREL ODTÜ'LÜLERİ NİYE GÖREVE ÇAĞIRDI?
»  ARINÇ'TAN 'SAYIN'DEĞERLENDİRMESİ
»   “GEL BAKALIM MELiH!
»  AKP TOPLANTISINDA KAMERAYA YAKALANAN ANKET
»  İNTERNETTEN HAKARETE SORUŞTURMA
»  YUNANİSTAN'DA EN SEVİLEN İKİ TÜRK
»  EMNİYET'TE ŞOK ANI
»  ERDOĞAN'DAN AKP'Lİ VEKİLE PKK FIRÇASI
»  TÜRKÇE SINAVINI GEÇEN MEMURA TERFİ
»  FETULLAH GÜLEN'İN ABD'DEN TÜRKİYE'YE DÖNÜŞ RÜYALARI
»  İBO'YA OXFORD YOLU GÖRÜNDÜ
»  METİN UCA SEÇİLİRSE NASIL BİR CUMHURBAŞKANI OLACAK?
»  İŞTE İLK TÜRK SAHTE PARASI
»  PİLOT, PİLOT ADAYI, UÇUŞ EKİBİ, KURBAĞA ADAM TAZMİNATLARINA YENİ DÜZENLEME
»  KUTSAL EMANETLER ODASINA DEKOLTE GİRİŞ YASAĞI
»  ''TELEKULAK DAVASI''NA ZAMAN AŞIMI KARARI...
»  CEM UZAN'DAN AHMET ERTÜRK'E BİR DAVA DAHA
»  TÜRKİYE'NİN 50 , YILI KALDI
»  REHİNE KRİZİ SİNİRLERİ GERDİ, İNGİLİZ BAKAN KÜSTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.