|
 |
 |
|
DOLAR |
40,4530 |
 |
|
 |
EURO |
47,5799 |
 |
|
 |
IMKB |
10.592,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.405,830 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
SÜRE DOLDU,TOPBAŞ SUSTU, KILIÇDAROĞLU AÇIKLADI!
|
 |
 |
 |
|
|
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ilgili yapacağı açıklama için kameralar karşısına geçti.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
İstanbul Büyükşehir Belediyesi içinde yer alan 23 şirketin bilançosuyla ilgili açıklamlarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu şirketlerin gelir gider tabloları ve bilançolarının İstanbullulara açıklanamadığını kaydetti.
21 ŞİRKETİN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI
"Sayın Topbaş açıklamadığı için 21 şirketin bilançolarını zorunlu olarak biz açıklıyoruz " diye konuşan Kılıçdaroğlu, Topbaş'ın verdiği sözü kendilerinin yerine getirdiğini kaydetti.
İki şirketin bilançolarını bulamadıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "21 şirketin bilançosunu açıklıyoruz. 21 şirketin 3'ü zarar 18'i ticari kar beyan etmiştir. Şirketlerin zararları 17 milyon 957 bin liradır.Kalan 18 şirketin ticari karı da 296 565 bin liradır. Bu sonuçlar olumlu gibi görünmekle beraber bilançoları incelendiğinde farklı bir tablo ortaya çıkmaktadır. 21 şirketin 31.12. 2007 tarihi itibariyle kısa ve uzun vadeli borçları 2 milyar 407 bin 524 liradır. Bir başka anlatımla 2007 sonu itibariyle dolar kuru esas alındığında bu şirketlerin borçları 2 milyar 63 milyon doları bulmaktadır" dedi.
"İDO'NUN DURUMU ÖZELLİK ARZ ETMEKTEDİR "
Bilançoların yakından incelendiğinde bir şirketin farklı bir özellik içerdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir şirketin durumu özellik arz etmektedir. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin hesaplarına bakıldığında 283 milyon 741 lira kanunen kabul edilemeyen gider sözkonusudur " diyen Kılıçdaroğlu bu giderlerin neler olduğunu Topbaş'ın açıklamasını beklediğini de kaydetti.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 2.3 MİLYAR DOLAR BORCU VAR "
Açıkça görülmektedir ki şirketlerin yıllık bilanço karlarıyla yıllık borç yükü arasında yaklaşık 1'e 10 oran vardır. Yani şirketler yıllık karlarını 10 yıl üst üste koyup biriktirdikleri zaman ancak anapara borçlarının bir kısmını karşılayabilmektedirler. Borç miktarı 2 milyar 64 milyon dolarken tüm şirketlerin kar toplamı 239 milyon liradır. Bu borçlar sadece 21 anonim şirkete ait borçlardır. Ayrıca ibb'nin Hazine Müsteşarlığı kayıtlarına göre 2.3 milyar dolar tutarında bir borcu da bulunmaktadır. " dedi. Kılıçdaroğlu İBB'nin mali yapısının hiç de içiaçıcı olmadığını ve borçların kapatılması için yine borç alındığını da belirtti.
"21. YÜZYILDA DÜYUN- U UMUMİYE İDARESİ İBB DE TAHT KURMUŞTUR"
Kılıçdaroğlu, "Belediyenin raylı sistem gelirleri yangın sigorta vergi gelirleri, servis araçları ruhsat izin gelirlerinin önemli bir kısmı 2022 yılına kadar ipotek altına alınmış. 21. yüzyılda Düyun- u Umumiye idaresi İBB de taht kurmuştur. 21. yüzyılın İstanbulunda İstlilere hizmet etmenin yolu İstanbullulara hizmet etmekten geçmelidir. Biz söz veriyoruz. İstanbula ve İstanbullu'ya hesap vermeyi onurlu bir görev olarak kabule edceğiz. İstanbul 21. yüyılda bir dünya markası olacaksa bunun yolu saydam yönetimden geçmektedir. Saydam yönetim kul hakkı yemeyen yönetimdir " dedi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
İktidar medyasının önde gelen kalemlerinden birisi olan Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, ... |
 |
|
 |
 |
|
Gram altın 23 Temmuz itibarıyla 4.470 TL ile tarihi zirvesini gördü. FED’e yönelik eleştiriler ... |
 |
|
 |
 |
|
Anayasa Mahkemesi’nin “örgüt adına suç işleme” hükmünü iptal etmesinin ardından, Türkiye genelinde ... |
 |
|
 |
 |
|
Memleket Partisi, dün gerçekleştirilen 2. Olağanüstü Kurultay’da alınan kararla oy çokluğuyla kapatıldı. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Gram altın 23 Temmuz itibarıyla 4.470 TL ile tarihi zirvesini gördü. FED’e yönelik eleştiriler ... |
 |
|
 |
 |
|
Anayasa Mahkemesi’nin “örgüt adına suç işleme” hükmünü iptal etmesinin ardından, Türkiye genelinde ... |
 |
|
 |
 |
|
İktidar medyasının önde gelen kalemlerinden birisi olan Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, ... |
 |
|
 |
 |
|
Memleket Partisi, dün gerçekleştirilen 2. Olağanüstü Kurultay’da alınan kararla oy çokluğuyla kapatıldı. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|