Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRK EŞİTTİR FETULLAHÇI!
TÜRK EŞİTTİR FETULLAHÇI!
 
Dünyanın neresine giderseniz gidin sinir krizi geçirebilirsiniz...
 
13.4.2009 - 07:10

Ayşe Arman'ın, 'kocasını Amerika'daki Fetullahçılara kaptıran' Leyla Hanım'la yaptığı röportaja Milliyet yazarı Ece Temelkuran'ın yorumu: Enteresan. Bugünkü köşesini bu röportaja ayıran Temelkuran, "Yurtdışında Türkler dendiğinde ilk akla gelen Gülen cemaati mensupları.." diyor. İşte o yazı

DALLAS'TAKİ JR GİBİ
Zira Leyla Hanım'ın Fetullah Gülen Cemaati'ni tarifi, başına gelenleri anlatırken kullandığı dil yeniden okunmaya değer. Leyla Hanım'ın anlattıklarından çıkardığım şu:
Gülen Cemaati 'nezaketle insanların üzerine çöken bir kabus'. Bir kanser gibi ürüyor ve bundan kurtulmak mümkün değil. Neredeyse mistik güçlere sahip bir canavar. Hatta ve hatta Gülen Cemaati, nasıl diyeyim, JR gibi bir şey! Dallas'taki JR gibi yani. Her zaman galip gelen kötü! Leyla Hanım'ın ruh hali bu.

TÜRK EŞİTTİR FETHULLAHÇI
Yurtdışına sık çıkanlar ya da yurtdışında yaşayanlar zaten bilir. Artık 'yurtdışında Türkler' dendiğinde ilk akla gelen Gülen cemaati mensupları.
Eğer onlar dışında birileri varsa, bir örgüt kurmuşlarsa bile o kadar silikler ki, yurtdışında Türkiye'yi Gülen Cemaati mensupları temsil ediyor.
Bu durum, Türkiye'nin Doğu'sunda otomatik olarak böyle. Batı'da ise Avrupa ve Amerika'da kalburüstü muhitlerde, mesela üniversitelerde, çok kültürlülüğün temsil edildiği her platformda sizi beni Fetullah Gülen'in müritleri temsil ediyor. Bu yüzden sinir krizi geçirebilirsiniz veya buna bayılabilirsiniz, fark etmez. Durum budur.

KAPTIRILAN ADAM
Eminim Leyla Hanım gibi çoluğunu çocuğunu 'Fetullah'a kaptırmak' derdi olan insanların sayısı da epey yüksektir. Bu bakımdan Arman'ın röportajı, ciddi bir temsil değeri taşıyor. Temsil değeri taşıyan şeylerden biri de Leyla Hanım'ın kullandığı dil. Deniyor ki, 'kaptırılan adam' vaktiyle bohemmiş, içki içer, gezermiş ve fakat şimdi Kuran'ı elinden düşürmez olmuş, tesettürle ilgili karısına vaaz veriyormuş.

KÖTÜ KADIN VE FETHULLAH
Şimdi bu size nasıl geliyor? Kötü mü? Yanlış mı? Leyla Hanım'ın Arman'a 'Vay başıma gelenler' diye anlattıkları, bu toplumun çoğunluğunun 'Bak adam nasıl doğru yolu bulmuş Hoca efendi sayesinde' dedirtecek cinsten.
Barı pavyonu bırakan bir adam var, bir kere! Şahane! Namaz kılıyor, dinle ilgileniyor, bu da iki! Nefis! Türkiye'de birçok insan bu röportajı 'batağa batmış bir kadının hidayete eren kocasını da kendisiyle birlikte çamura çekmeye çalışması' olarak okuyacaktır. Onlar Leyla Hanım'ı eski Türk filmlerindeki sarışın, uzun ağızlıkla sigara içen ve kahkahalar atarak kocasını kumar masasına oturtan 'kötü kadın' gibi görecektir.

GAZETENİN CEVAP HAKKI
Başka bir mesele de sol ideolojiden öcü görmüş gibi korkan Beyaz Türklerin, muhafazakârlaşma karşısında yaşadıkları çaresizlik. Röportaj bu konuda da şahane bir örnek.
Leyla Hanım diyor ki 'Bunlara karşı bir dernek mi kursak ne yapsak?' 80'lerde darbenin ve uluslararası sermayenin yardımıyla yola çıkan, hâlâ ulusal ve uluslararası desteğe sahip olan, dünyadaki muhafazakârlaşma trendinin dalgasını süren, neo-liberal vahşetle koyun koyuna yatan ve daha birçok avantaja sahip olan bir 'ekonomik ağa' karşı dernekle mücadele etmeyi düşünmek, hakikaten benim de izlemek istediğim bir tecrübe olur.

Bir başka mesele Zaman gazetesinin 'cevap hakkı'. Bu 'ağ' nasıl bir ağ diye her seferinde hayret ediyorum. Vaktiyle Habertürk'teki programımızda Şahin Alpay da aynı hissi yaratmıştı bende. Soli Özel Fetullah Hoca ile ilgili bir şey söylerken, kulağıma eğilip belki üç ya da dört kere 'Bana cevap hakkı doğdu' demişti. Niye? Doğduysa Hoca'ya cevap hakkı doğdu.

EVANGELİSTLER BÖYLE Mİ
Zaman gazetesi için de aynı şey geçerli. Bir gazeteyse haberini, yorumunu yapar. Zaman'a cevap hakkı neden doğsun? Bir tarikatın ya da bir ekonomik çıkar grubunun yayın organına cevap hakkı doğar ama bir gazetenin Gülen Cemaatine laf edildi diye niye cevap hakkı olsun? Cemaate yakınlaşan herkes Hoca'nın bir parçası mı oluyor? Gülen'le ilgili bir şey denince, niye herkese cevap hakkı doğuyor?

Bir de tabii hep merak ederim: İnsanlar nasıl aniden değişiverirler? Bu bir kişilik meselesi sanırım. İnsanın bir dünya görüşü, sağlam bir ideolojik duruşu yoksa 'Aslında hiç sandığımız gibi değillermiş' gibi acayip bir argümanla hayatı değişiveriyor. Gülencilerin canavar olmadığını görünce, hoplaya zıplaya hidayete eriyor. Bu insanların kibar, sabırlı ve kararlı olması insanları niye bu kadar şaşırtıyor? Evangelistler böyledir, bu mu bilinmiyor?!

 
Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOKİ ÜSTÜ KAPALI TEHDİT ETTİ

SİYASAL İSLAM MEVTA OLDU,ÖRNEĞİ DE AKP

ŞENER,PARTİSİNİ KURUYOR..
»  CEP TELEFONUNDAN HER KOŞULDA 112 ACİL ARANABİLİYOR
»  DEVLETE FAZLA FATURA KESEN 5 HASTANEYE SORUŞTURMA
»  HASTA DİYE AFFEDİLEN ERBAKAN İRAN'DA
»  MAHMUTPAŞA'DA SİFTAHSIZ GÜNLER
»  İŞKENCE'YE 250 BİN TL TAZMİNAT
»  ELİNDE BELGE OLAN SAVCILIĞA GİTSİN
»  ADALET BAKANLIĞI'NDAN "SEÇİM" AÇIKLAMASI
»  ÖZEL HAVCILIK ŞİRKETLERİMİZ ÇATLASIN
»  HIZLI TREN İLK 50 KİŞİYE 10 TL
»  DURAK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  AKP'Lİ ESKİ BAŞKAN TUTUKLANDI
»  DENİZ BAYKAL'IN YAKASINA YAPIŞAN KADIN KONUŞTU
»  BAKAN ŞAHİN'DEN 'SÜPER SAVCI'YA REST!
»  BAHÇELİ,KORAY AYDIN'A YANIT VERDİ
»  BAŞBAKAN'IN ANTAKYA TATİLİ BİTTİ
»  BAHÇELİ, YENİ SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANLARINI UYARDI
»  OBAMA'NIN TBMM'DEKİ KONUŞMASINA SUÇ DUYURUSU
»  GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
»  YERLİ İÇKİDE FİYAT İNDİRİMİ
»  MANİSA'YI KAYBETTİ. BURSALI OLDU.
»  BAYKAL'DAN ERMENİSTAN AÇIKLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.