Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5637
EURO
43,7609
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.030,700
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRK USULÜ METRO VAR, AMA TRENİ YOK!
TÜRK USULÜ METRO VAR, AMA TRENİ YOK!
 
Eylülde açılan Darüşşafaka metrosu dün sabah yolcuları çileden çıkardı. Bir yetkilinin sinyal, ötekinin makas dediği arıza çelişkisinde olan yolculara oldu
 
27.9.2010 - 04:31
Eylül ayı başında hizmete açılan Taksim-Darüşşafaka hattı henüz birinci ayını doldurmadan sorun çıkardı. Her gün binlerce insanı Şişhane- Darüşşafaka arasında taşıyan metro önceki sabah saatlerinde binlerce vatandaşı perişan etti.

Alo Habertürk Acil Şikayet Hattı’na gelen mesajlarda yer altında yaşanan çilenin boyutunu anlamak zor değildi. Bunu bir de fotoğrafla belgeleyen okurlarımız sorunu anlamamızı kolaylaştırdı. Bildiğiniz gibi Atatürk Oto Sanayi istasyonundan sonra görkemli bir şekilde hizmete giren Darüşşafaka hattı, Taksim’e ulaşımı kolaylaştırdı.

Ancak dün sabah yaşananlar ulaşım sorununun zaman zaman aksayacağını gösterdi bizlere... Binlerce vatandaşın sıkıntısı iyi anlamak için olayın iç yüzünü okurlarımızdan dinleyelim:

“OTO SANAYİYE GİDİN”

“Her sabah olduğu gibi Darüşşafaka istasyonuna geldim, metro girişinden aşağı indim, akbilimi kullanarak geçiş yaptım ve beklemeye başladım. Aradan 10 dakika geçmesine rağmen araç gelmeyince bir yetkili ve neden gelmediğini sordum. Yetkili de ‘Sinyal arızası nedeniyle bugün buraya araç gelmeyecek, boş yere beklemeyin’ dedi. Metronun gelmeyeceğini öğrenince neden metro girişine uyarı yazısı asılmadığını sorduğumunda, bana ‘oto sanayiye gidin oradan binin’ cevabını verdi.”

“BİR UYARI YAZISI YETERDİ”

Bu sorunu o sabah metroya inen yüzlerce yolcu yaşadı. Metro yetkililerinin bu tip bir arızayı duyurmaması vatandaşları sinirlendirdi. Metro girişine asılacak bir uyarı yazısı insanların öfkelendirmeyi önleyebilirdi. Ancak dün sabah yaşanan sorun sadece Darüşşafaka metrosuyla da sınırlı değildi. Sorunlar silsilesi Atatürk Oto Sanayi’nde de sıçramıştı.

Okurlarımızdan gelen mesajlarda oto sanayi de yaşanan durumun daha çileli olduğunu anladık. Darüşşafaka’dan Taksim istikametine doğru gidicek yolcular bu kez Atatürk Oto Sanayi’ne geldi. Ancak aradaki mesafe uzak olduğu için yolcular minibüse binmek zorunda kaldı. Metroya gelen yolcular, aşağı inip kendilerini bekleyen metro aracına bindiklerinde metro ağzına kadar doluydu.

“35 DAKİKA KALKMADI”

Olayın bundan sonrasını okurumuzdan gelen mesajdan dinleyelim: “ Normalde metroyu beklerdik, ama bu kez istasyona indiğimizde metro ağzına kadar dolu bekliyordu. Araca bindiğimizde insanlar söyleniyordu. Kısa süre sonra öğrendik ki, metro 25 dakikadır bekliyormuş. Bir 10 dakikada biz bekledikten sonra metro kalktı. Ağzına kadar dolu metronun havasız ortamında çileli bir yolculuk başladı.

Arıza tüm hattı ekilediği için Oto Sanayi’den Taksim’e kadar bütün istastonlardaki yolcular etkilendiğini gördük. İnsanlar metroya binmek için içerideki insanları ezdiler. Araç içi o kadar doluydu ki, klimalar bile yetersiz kaldı. İnsanların tıkış tıkış kaldığı rezil bir ortamda yolculuk sonunda nihayet Taksim’e ulaştık.”

YETKİLİLERDEN ARIZAYA ÇELİŞKİLİ CEVAPLAR

Darüşşafaka’da yaşanan arıza sonrasında tüm metro ağı arızadan etkilendi. Ancak arızanın ne olduğu tam olarak belli değil. Darüşşafaka’da bir yetkilinin sinyal arızası olduğunu söylemesine karşın Taksim istasyonundaki yetkililer arızanın makastan kaynaklandığını söylediler. Yetkililerin bile net olarak kestiremediği arıza çekişkisinden, vatandaşların yaşadığı karamsarlığı gelin siz düşünün.

DURAKLAR HINCA HINÇ DOLDU

Yetkililere göre makas ya da sinyal arızası nedeniyle tüm istasyonlar tıka basa doldu. Yer altında kısıtlı oksijenle nefes almak zorunda kalan catandaşları endişe sardı. Okurlarımızdan gelen mesajlarda bazı yaşlı vatandaşların gerildiği ve nefes almakta zorlandıkları öne sürüldü. Bu gibi durumlarda kalp ya da şeker hastası olan insanların hastalanması işten bile değil. Ancak yetkililerin arıza ile ilgili net bilgi sağlama sorumluluğu yetersiz olduğu için benzer olaylar bir dahaki sefere kötü sonuçlara neden olabilir.

İSTASYON KAPATILDI

Darüşşafaka’da metrosunda yaşanan arıza dün saatlerce sürdü. Metro ağının hizmete açılması için arıza kısmen çözüldü. Ancak Darüşşafaka istasyonuna giriş çıkışı sağlayan arıza saatlerce sürdüğü için istasyon kapatıldı.26/09/2010


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERBAKAN ÖLDÜKTEN SONRASI HATIRLATMASI

"JİTEM'İ BEN KURDUM"

İSTANBUL'DA 1 MİLYON EV YIKILACAK!
»  MİT, KÜRTÇE, ERMENİCE BİLEN ELEMAN ARIYOR!
»  AKDAMAR'DA AYİN'E İNAT, ANİ'DE NAMAZ KILACAK
»  "BAŞBAKAN TÜRKİYE'Yİ KARANLIK BİR SÜRECE SÜRÜKLÜYOR"
»  "YSK DENETİMİNDE OY KULLANMAK ONUR KIRICI"
»  YARGITAY'DAN O İDDİAYA YANIT
»  AYDIN'DA ASKERLİK ŞUBESİNE SİLAHLI SALDIRI:1 ŞEHİT
»  CHP SEÇİME HAZIRLANIYOR!
»  KANSERİ ÖNLEYEN TÜRK DOMATESİ
»  SÜHEYL BATUM'A FACEBOOK ŞOKU!
»  "BAŞBAKANIMIZ İLK KEZ İSTEDİĞİMİZ TAVIR İÇİNE GİRDİ"
»  BAHÇELİ, SEÇİM STARTINI VERDİ
»  O SAVCININ PSİKOLOJİK PROBLEMLERİ VAR!
»  ERDOĞAN, BEDELLİ BEKLEYENLERİ UMUTLANDIRDI
»  GÜL'ÜN BM'DE LİDER TRAFİĞİ
»  GEREKİRSE YİNE HALKA GİDERİZ
»  OĞUL ERBAKAN, KURTULMUŞ'A YOL GÖSTERDİ
»  GÜLEN VE PERİNÇEK, TÜRKİYE'NİN TANITIM YÜZÜ OLACAK!
»  SÜHEYL BATUM'A FACEBOOK ŞOKU!
»  "İKTİDARI KÖRÜ KÖRÜNE DESTEKLEYEN MEDYA İSTEMİYORUZ"
»  GÜL: "TÜRKİYE'DE İNTERNET SANSÜRÜ YOK"
»  VELİ KÜÇÜK, DURUŞMADA ÇILDIRDI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.