Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6500
EURO
43,7670
IMKB
9.109,000
ALTIN
4.148,070
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TEKNEDE ORGANİZATÖRLER BÜYÜK VURMUŞ
TEKNEDE ORGANİZATÖRLER BÜYÜK VURMUŞ
 
Ege Denizi'nde 60 kişinin ölümü ile sonuçlanan tekne kazasıyla ilgili gözaltına alınan organizatörlerin kaçakçılık için kişi başı 6 bin dolar aldığı batan tekne için ise tahhütte bulunduğu ortaya çıktı.
 
7.9.2012 - 21:02

Ege'de dün sabaha karşı batan teknedeki kaçakların yakınları Özdere Jandarma Komutanlığı ve İzmir Adli Tıp Kurumu önünde bekleyişini sürdürüyor.

AA muhabirine açıklama yapan Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Özdere'de tutulan kaçaklarla ilgili işlemlerin devam ettiğini, yarın İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilmelerinin planlandığını söyledi.

Olaydan kurtulan kaçakların ifadelerine göre, teknede bulunan 106 kaçağın tamamının bulunduğunu, delil teşkil edecek eşyaların çıkarılmasıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini belirten Kurtbeyoğlu, uluslararası kurallar doğrultusunda arama çalışmasının en az 72 saat devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kurtbeyoğlu, batan teknenin de delil teşkil etmesi nedeniyle cumhuriyet savcılığının talimatıyla çıkarılacağını bildirdi.

-İlk rotası İtalya olarak bildirilmiş-

Bu arada, olayla ilgili yürütülen soruşturmada organizatörlerin İstanbul'da bir limanda demirli 'Sailor' isimli tur teknesinin kaptanıyla 10 bin dolara anlaştığı, kaçak geçiş yapmak isteyenlerden kişi başına 6 bin dolar aldığı bilgisine ulaşıldı.

İstanbul çıkışında varış rotasını İtalya olarak bildirdiği belirtilen teknedeki bazı kaçakların daha önce de kaçak geçişi denediği, ancak başarılı olamadıkları da belirlendi.

-'Esed muhalifiyiz'-

Öte yandan, kaçakların Türkiye'de sığınmacı olarak bulunan yakınları, sabah saatlerinden bu yana Ahmetbeyli ve Özdere jandarma karakolları ile İzmir Adli Tıp Kurumu önünde bekliyor.

Özdere Jandarma Karakolu önünde bekleyen kaçak yakınlarından Muhammed Salih Ali, teknede bulunan Suriyeli kaçakların Esed muhalifi olduğunu, ülkelerinde yaşanan zulümden ve tehditten kaçtıklarını ifade etti.

Ali, 'Ölüler ve sağ kalanlar hepsi arkadaşlarımızdır. Onlar, Esed muhalifidir. Şu anda sağ kurtulanlar içinde akrabalarımız var. Ancak kendilerinden bir bilgi alamıyoruz' dedi.

Karakol önünde bekleyenlerden bazıları, cesetlerin teşhisine yardımcı olmaları için İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

http://haber.stargazete.com/guncel/batan-teknede-organizatorler-buyuk-vurmus/haber-687123



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KIŞLADA GÖREV YAPAN ASKERDEN AÇIKLAMALAR

ADİL GÜRDEN AKP'YE SEÇİM UYARSI

FETULLAH GÜLEN'DEN ŞEHİTLER İÇİN MESAJ
»  ERDOĞAN'DAN SURİYE'YE KERBELA BENZETMESİ
»  ''KONUŞMAYACAĞIM,HER ŞEY ORTADA''
»  GÖNLÜNDEKİ MKYK ÜYELERİNİTARİF ETTİ!
»  İNFİLAKTA 4 SORU!
»  BEYTÜŞŞEBAP TERÖRİSTLERİ ÖLDÜRÜLDÜ
»  GÜL, 23 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATADI
»  20 İL'DE 25 EV'E ATEŞ DÜŞTÜ!
»  ERDOĞAN'DAN AFYONKARAHİSAR TALİMATI
»  EMNİYET'TE FLAŞ ATAMALAR!
»  TÜRKİYE'DE KEÇ KORUCU VAR?
»  FETULLAH GÜLEN'İ OBAMA'YA ŞİKAYET ETTİ!
»  O VEKİLİ UÇAĞA ALMADI!
»  CEPHANELİK FACİASINDA KAHREDEN DETAY!
»  MÜLTECİ GEMİSİ BATTI, 61 KİŞİ ÖLDÜ
»  AKP’DEN CHP’YE “YEREL SEÇİM ZİYARETİ
»  HÜKÜMETTEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA
»  AFYON'DAN ACI HABER, 25 ASKER ŞEHİT OLDU
»  ERDOĞAN'DAN FLAŞ İSRAİL AÇIKLAMASI!
»  İÇERİDEKİ GÖREVLİLERDEN HABER ALINAMIYOR
»  VEYSEL EROĞLU: İŞ KAZASI
»  G.SARAY'DAN SON DAKİKA TRANSFERİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.