Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6969
EURO
47,2236
IMKB
11.054,000
ALTIN
4.388,990
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TELEKULAĞA SORUŞTURMA
TELEKULAĞA SORUŞTURMA
 
İstihbarat kurumlarına ülke genelinde telefon dinleme yetkisi verilmesine itiraz etmedikleri gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’nın üst düzey bürokratları hakkındaki suç duyurusu, ’çok önemli’ bir kararla sonuçlandı. Yargıtay, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, yardımcısı ve Ceza İşleri Genel Müdürü hakkında, ’görevi kötüye kullanmak’tan soruşturma açılmasını istedi.
 
30.12.2008 - 08:06

YARGIÇLAR ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV), MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na ülke genelinde telefon dinleme yetkisi verilmesine itiraz etmeyerek, görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle Adalet Bakanlığı yetkilileri hakkında Yargıtay’a yaptığı suç duyurusu sonuçlandı. Yargıtay 1’inci Başkanlık Kurulu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Müsteşar Yardımcısı Zeki Yiğit ile Ceza İşleri Genel Müdürü Galip Tuncay Tutar hakkında, ’görevi kötüye kullanmak’tan soruşturma açılmasını istedi.

Olay nasıl başladı?

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi üyesinin, jandarmanın tüm Türkiye’yi kendi sorumluluk sahasında izlemesine yönelik verdiği karar, Adalet Bakanlığı’nca, "yasa yararına bozma" istemiyle Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’ne götürüldü. Daire, 4 Haziran’da, "ülke genelinde izleme yapılamayacağı" gerekçesiyle kararı bozdu. Jandarma için verilen bu karardan sonra YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, MİT ve emniyetin ülke genelini kapsayan izleme kararları hakkında Yargıtay’da yasa yararına bozma yoluna gidilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık, üçer aylık dönemler halinde alınan ve YARSAV’ın başvuru tarihinde mevcut olan kararların süresinin dolduğunu, bu nedenle yasa yararına bozulması yönünde başvuramayacağını belirtti. YARSAV, Adalet Bakanlığı’na 24 Eylül’de yeniden başvurdu ve bozma yoluna gidilmesini istedi. Adalet Bakanlığı bu yazıya cevap vermeyince YARSAV, yeni ceza yasasındaki "bozma yoluna gidilmesinin zorunluluğu"na ilişkin hükmü dikkate aldı. YARSAV, bakanlığın bu yola gitmeyerek görevde yetkiyi kötüye kullandığı gerekçesiyle Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, ilgili müsteşar ve müsteşar yardımcısı hakkında 3 Aralık’ta Yargıtay 1’inci Başkanlık Kurulu’na suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay talep etti

Dokuz kişiden oluşan ve başkanlığını Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in yaptığı kurul, 25 Aralık’ta aldığı kararı, üç bürokrat hakkında adli ve disiplin yönünden işlem yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Bakan izin verirse adli ve disiplin yönünden soruşturma yapılacak. İzin verilmemesi durumunda YARSAV’ın Ankara  İdare Mahkemesi’nde dava açma hakkı bulunuyor.

(saygı öztürk/hürriyet) 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'DE ANKARA İÇİN SÜRPRİZ İSİM

"ÇARŞAFLILARDAN OY BEKLEMEK SAFLIKTIR"

"ERGENEKON'UN BEYNİ MEHMET EYMÜR"
»  "VAADLERİN HEPSİ BALON ÇIKTI"
»  AK PARTİ'Lİ VAHİT KİLER: "ESAS SOYKIRIM GAZZE'DE"
»  İRAN'IN PATLAYICILARINA MERSİN'DE EL KONULDU
»  İRAN'IN PATLAYICILARINA MERSİN'DE EL KONULDU
»  BUSH7A AYAKKABI AT VURURSAN
»  PAŞALARIN İDDİANAMESİ 6 AYDIR HAZIRLANAMADI
»  ÖYMEN: "BAŞBAKAN'IN GİRİŞİMİ YÜZEYSEL"
»  ANKARA'YI KARIŞTIRAN İDDİA!
»  CHP: "AL SANA BOP EŞBAŞKANLIĞI"
»  ERDOĞAN, TRT'DE KÜRTÇE KONUŞTU,,!
»  BAKANLAR KURULU SONA ERDİ
»  ERDOĞAN, FİLİSTİN İÇİN BÖLGE ÜLKELERİNE GİDECEK
»  "ERMENİLERDEN ÖZÜR DİLEYENLER HAİNDİR"
»  AMAÇ ANAYASAL KURULUŞLARI KÜÇÜK DÜŞÜRMEK
»  ERGENEKON'DA ŞOK İDDİA!
»  DANIŞTAY'DAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA RET
»  "YANLIŞ ANLAŞILDIM, ADAYLIĞIM SÜRÜYOR"
»  SADDAM'I ÇUKURA ABD ASKERLERİ SOKMUŞ!
»  BÜTÇE, MAHKEMELİK OLUYOR
»  BAKAN GÜNAY'DAN MAAŞ TEPKİSİ
»  FENERBAHÇE'DEN TRANSFER AÇIKLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.