Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8162
EURO
44,0499
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.132,530
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TIP KONGRESİNDE TÜRBAN KRİZİ
TIP KONGRESİNDE TÜRBAN KRİZİ
 
Kayseri'de tıp kongresi ve açılan sergiyi izlemeye gelen türbanlı kadınların güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Bu durum tepkiye neden oldu.
 
24.5.2006 - 12:57

Gevher Nesibe Darüşşifası’nın 800'üncü kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen 24'üncü Gevher Nesibe Günleri ve 9'uncu Türk Tıp Tarihi Kongresi Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde başladı. Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Demirhan Erdemir, ilk uluslararası Türk Tıp Tarihi Kongresi’ni Konya’da yapacaklarını söyledi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel de, Türkiye’de tıp tarihinin başlangıcının 1827 değil, 1206 olduğunu söyledi. Kongreyi ve açılan sergiyi izlemeye gelen türbanlı kadınların ise, güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmaması tepkiye neden oldu.

Gevher Nesibe Darüşşifası’nın 800'üncü kuruluş yılı anısına, 24'üncü Gevher Nesibe Günleri ve 9'uncu Türk Tıp Tarihi Kongresi Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Açılışta konuşan Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Demirhan Erdemir, kurum hakkında bilgi vererek, ilk uluslararası Türk Tıp Tarihi kongresinin 2008 yılında Konya’da yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Demirhan “Kongrede eleştrilerde bulunup, tartışmalar yaşayacağız. Tenkitler yapıcı olursa yararlıdır. Tartışma ise, sevgi ve iyi niyete dayanırsa bilim açısından kazançtır. İlk kez dünyada ve Türkiye’de Uluslararası Türk Tıp Tarihi Kongresi ve 10'uncu Ulusal Türk Tıp Tarihi Kongresi’ni birarada Konya’da yapacağız. 20- 24 Mayıs 2008’de yapılacak Kongre, Türk Tıbbının dünyaya tanıtılmasını sağlayacak” dedi.

“TÜRK TIP TARİHİNİN BAŞLANGICI 1206”

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel de, Türkiye’de 14 Mart 1827’de Askeri Tıphanenin kurulmasının Tıp tarihinin başlangıcı kabul edildiğini ve 14 Mart’ın tıp bayramı olarak kutlandığını anımsatarak, aslında Gevher Nesibe’nin 1206’da şifahane ve medrese olarak hem eğitim hem de sağlık hizmeti verdiğini, bu nedenle de Türkiye’de Tıp tarihi başlangıcının 1206 olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.
Kongrenin açılışında, emeği geçen kurum ve kuruluş temsilcilerine, 800. yıl tabağı ve anı para hediye edildi.

TÜRBANLILAR ALINMADI

24'üncü Gevher Nesibe Günleri ve 9'uncu Türk Tıp Tarihi Kongresi ile, sergi salonunda aynı saatlerde açılan ‘Selçuklu ve Osmanlı Dönemi Mimari Eserlerinden Bezemeler Sergisi’ni gezmek için, Sabancı Kültür Sitesi’ne gelen türbanlı kadınlar, üniversite güvenlik elemanları tarafından içeri alınmadı. Tıp kongresi için gelen ve yaka kartını alarak boynuna takan Nurten Çankaya, gazetecilerin ‘neden içeri alınmadınız?’ sorusuna, “Bu konuda konuşmak istemiyorum” diye yanıt verdi. Bazı türbanlı kadınlar ise, “Biz kongreye gelmedik, sergiye geldik” dedi. Ancak onlara da kamusal alan olduğu gererkçesiyle izin verilmedi. Bir süre Sabancı Kültür Sitesi’nin önünde bekleyen türbanlı kadınlar daha sonra dağıldı.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"BOŞUNA HEVESLENMESİNLER ERKEN SEÇİM YOK"

"ERDOĞAN: "HUZURU SABOTE ETMEK İSTİYORLAR”

"TAYYİP,CUMHURBAŞKANI DEĞİL 1.BAŞKAN OLMAK İSTİYOR"
»  "TÜRK KIZI NEDEN BİSİKLETE BİNMEZ"!
»  CANAN ARITMAN'DAN EMİNE ERDOĞAN'A 'BAŞINI AÇ'MEKTUBU
»  ŞAHİN: "TÜRBAN, YÜZDE 1,5'UN SORUNU"
»  DANIŞTAY KATLİAMCISININ ANNESİ HASTANELİK OLDU
»  GÜL: ''SON OLAYLAR, DEMOKRASİYİ HEDEF ALMIŞTIR''
»  ABD'DEN İT DALAŞI UYARISI
»  "NÜKLEER ENERJİNİN SİLAH OLARAK KULLANILMASINA KARŞIYIZ"
»  ECEVİT'İN SON DURUMU
»  YUNANİSTAN'DAN TÜRK PİLOTA SUÇLAMA
»  ECEVİT'E SEVGİ AKINI ÇIĞ GİBİ
»  "YÜCE DİVAN KAPISINI ARALAYACAK KARAR"
»  TÜRK UÇAĞI İLE ÇARPIŞAN YUNANLI PİLOT ÖLDÜ
»  İT DALAŞI, ÇÖZÜLEMEYEN EGE KRİZİ YÜZÜNDEN
»  GÜL, BAKAYONNİ İLE TELEFONDA İT DALAŞINI GÖRÜŞTÜ
»  GENELKURMAY'DAN İT DALAŞI AÇIKLAMASI
»  FLAŞ..FLAŞ.. HAVADA TÜRK YUNAN SAVAŞI
»  İKTİDAR BOŞLUĞU: AK PARTİ, MUHALEFET BOŞLUĞU: CHP
»  EMNİYET:"DANIŞTAY'A SİLAHLI SALDIRI ÖRGÜT İŞİ"
»  
»  FETULLAH GÜLEN'E DÖNÜŞ YOLU GÖZÜKTÜ!
»  AKP MECLİS GRUP TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.