Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,7183
EURO
47,3114
IMKB
11.038,000
ALTIN
4.378,790
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TOPBAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARINA SERT TEPKİ
TOPBAŞ TAN KILIÇDAROĞLU NUN İDDİALARINA SERT TEPKİ
 
 
27.12.2008 - 09:52
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'li Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında öne sürdüğü iddialara çok sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun 'rantiye başkanı' sözüne sinirlenen Topbaş, 'Bir insan karşısındakini kendisi gibi görür' dedi.

Orhanlı TEM Köprüsü açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açılış sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Grupbaşkanvekili ve İstanbul Miletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun İSKİ ile ilgili yolsuzluk iddiaların ilişkin cevap veren Topbaş, adete ateş püskürdü.

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSUN"

Topbaş, "Tabii ki, Kılıçdaroğlu'nun tarzı bu. Ben tabii ki onun tarzıyla kendisine cevap vermek istemiyorum. Genel müdürümüz gerekli cevabı verdi. Bütün belgeleri açıklasın; savcılığa suç duyurusunda bulunsun " dedi.

Geçmişte de buna benzer ithamlarda bulunulduğunu ve konunun yargıya intikal ettiğini söyleyen Topbaş, "Gerekli açıklamayı Genel müdürüm yaptı" demekle yetindi.

Silivri'deki arsa imarlarında usulsuzlük yapıldığına ilişkin iddiaları da cevaplandıran Topbaş, "Silivri'deki araziyle ilgili de İmar Komisyonu Başkanımız gerekli açıklamayı yaptı. O arazinin plan tahlileriyle ilgili CHP'li üyelerin de bulunduğu üye komisyonundan 11 üyeyle geçti. Bizlere çamur atmaya . 'O başkan orada oturamaz' demeye hakkı yok. O kararı millet verir. "diye konuştu.

"TREN RAYDAN ÇIKAR; BİZ YOLDAN ÇIKMAYIZ"

Kılıçdaroğlu'nun, " Topbaş rantiyenin başkanıdır. İstanbulluların değil" açıklamasına ise Topbaş, " O öyle söyleyecektir. Çünkü onların zihinlerinde hep bu vardır. Bu rantiye sağlama olayında herkese bu gözle bakıyorlar. Bir insan karışısındakini kendisi gibi bilir. Bu bize asla yazmaz ve bahsettiğim gibi Allah korusun tren raydan çıkar; biz yoldan çıkmayız.Hamdolsun" şeklinde cevap verdi.

Yaklaşan yerel sçeimlerle ilgili de konuşan Topbaş, parti teşkilatının devam etmesi yönünde telkin verdiğini söyledi. Topbaş, "Tabii burada asıl kararı 29 Mart'ta İstanbullular verecek. Birileri diyor ki orada oturmasınlar; biz oturalım. " diye konuştu.

"HAVA KİRLİLİĞİ YOK "

Hava kirliliği ile ilgili çıkan haberler üzerine ise Topbaş, " Hava kirliliği yok. Birileri farklı değerlendirmeler yapıyor. Dünya ve Avrupa standartlarının altında kömür dağıtıldığı için hava kirleniyor değerlendirmesi yapanlar var" dedi . Herkese doğlagaz kullanmaları konusunda tavsiyede bulunan Topbaş, " İstanbullular kömür kullanıyor olsaydı; yılda 5 bin 700 kamyon kömür taşıyacaktı. Düşünün bunun getireceği sıkıntıları " dedi.

" O PROTESTONUN YERİ CHP'NİN İL BAŞKANLIĞI VE GENEL MERKEZİDİR "

Öğrencilerin burslarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına yürümesine sinirlenen Topbaş, "CHP'ye gitmeleri gerekiyor. Biz bu bursu versek, yarın zimmet çıkar. Bütün memurlar, imza atan hekes cebinden vermek zorunda kalır. Adres orası. Her yıl 50 bin öğrencimize bursa veriyorduk 100 lira ayda. Aanayasa mahkemesine taşındı. İptal ettirdiler. Şimdi de diyorlar ki paraları bize gönderin Ankara'ya oradan verelim. Olur mu öyle şey ? Listeye gönderin versinler. " dedi. Öğrencilere verilen burslarla ilgili yakınlarına hiçbr yönlendirme yapmadığını söyleyen Topbaş, öğrencilerin protestolarına kızarak, " Onun protesto yeri CHP'nin il başkanlığı ve genel merkezidir. Adres gösteriyorum. " Öğrencilere burs veren diğer bir belediyenin de İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Topbaş, " Nerede bunun siyasi yönü ? " diye sordu. Konuşmaların ardından Kadir Topbaş kadın partililerle birlikte kurdela keserek, Akfırat - Orhanlı TEM otoyolunun açılışını yaptı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'DE SON İDDİA

BU ANKET, AKP'Yİ SARSTI

KİRACILARILARA ZULÜM YASASI
»  TTK ÖZÜRCÜLERİ ANCA FARK EDEBİLDİ
»  HAŞİM KILIÇ'A AÇIK MEKTUP
»  KILIÇDAROĞLU,TOPBAŞ'INDA KİMYASINI BOZDU!
»  "TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMALIYIZ"DEDİLER KUCAKLAŞTILAR
»  MECLİS'TE KRİZİN 'CİNSEL İŞLEV FONKSİYONLARI' TARTIŞMASI
»  ERDOĞAN,GÖKÇEK'İ ÇİZİP ÇAĞLAYAN'A "ADAYSIN" DİYECEK
»  İKİNCİ DENİZ FENERİ DAVASI YAKINDA PATLAYACAK
»  GÖKÇEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  DAHA ÖNCELERİ NEREDEYDİNİZ?
»  KOCAELİSPOR BAŞKANI TUTUKSUZ YARGILANACAK
»  RUSYA'YA GİTMEMEK İÇİN PASAPORTUNU YIRTTI
»  ADLİ TIP ADETA TACİZCİ AKLAMA YERİ OLMUŞ!
»  GENELKURMAY'A ERGENEKON SORUSU!
»  HAŞİM KILIÇ'A AÇIK MEKTUP!
»  YÖK BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  LAİK - İSLAMCI SÖZLÜĞÜ
»  MAHKEMEDEN ŞOK!
»  SAHTE HAMAM TUNCAY GÜNEY KRİZİ
»  ANKARA'DA BİR SKANDAL DAHA
»  "ERGENEKON, 170 YILLIK KÜRESEL BİR ÖRGÜTTÜR"
»  KANADOĞLU; "KILIÇ İSTİFA ETMELİ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.