Çatışmalar sabaha kadar sürdü
Şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürerken, havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye karayoluyla destek kuvvetler ve ambulanslar sevk edildi. Takviye kuvvetlerin bölgeye ulaşmasının ardından teröristler ormanlık alana kaçtı. Çatışmalarda ilk belirlemelere göre 4 asker şehit olurken, 2'si ağır 7 asker de yaralandı. Çatışmada çok sayıda teröristin de öldürüldüğü belirtildi.
Yaralı askerler, bölgeye ulaşan ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Elazığ Asker Hastanesi'ne sevk edildi.
Bölgeye asker sevkiyatı yapıldı
Sisin dağılmasının ardından bölgeye, helikopterlere asker sevkiyatı yapıldı. Birlikler, teröristlerin kaçış noktalarına indirilirken, kobra tipi helikopterler de PKK'lı teröristlerin gizlenebileceği yerleri bombalamaya başladı. Bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.
Genelkurmay açıklama yaptı
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakolu'na bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma teşebbüsü esnasında çıkan çatışmada, 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 2 er şehit olmuş ve 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 5 er yaralanmıştır” denildi.