DOLAR
49,947
▲%0.08
EURO
55,940
▲%0.06
ALTIN
6444,34
▼%-0.13
BIST-100
11165
▲%0.13
Ankara hava durumu8/15°
FacebookXInstagramYouTube

Trump'tan İran'a Ücretli Geçiş Uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndan yapılan geçişlerden ücret alma girişimlerini kabul etmeyeceklerini belirterek, "Bu konuyu inceliyoruz, haberimiz var. Ücretli geçiş istemiyoruz, burası uluslararası bir su yolu" dedi.

  • | Medya Spot

Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinliğin ardından gazetecilerin İran gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. İran'ı askeri açıdan mağlup ettiklerini savunan Trump, Tahran yönetimiyle müzakerelerin sürdüğünü ve İran'ın nükleer silah elde etmesine hiçbir koşulda izin vermeyeceklerini söyledi.

ABD Başkanı, İran'ın Umman üzerinden Hürmüz Boğazı'ndan ticari geçişler için ücret talep etmeye yönelik girişimlerde bulunduğu yönündeki haberlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hürmüz Boğazı'nın uluslararası bir su yolu olduğunu ve ticari geçişlere açık kalması gerektiğini vurgulayan Trump, "Bu konuyu inceliyoruz, haberimiz var. Ücretli geçiş istemiyoruz, burası uluslararası bir su yolu. Daha önce de müzakere etmişler, onlarla görüşmüşler, neler olacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, İran limanlarına yönelik ABD ablukasının sürdüğünü ve bunun etkili şekilde uygulandığını savundu. ABD Başkanı, "Bizim onayımız olmadan geçebilen tek bir gemi bile olmadı ve donanmamız harika bir iş çıkardı. Bizim onayımız olmadan hiçbir gemi, İran'a girmiyor veya İran'dan çıkmıyor" diye konuştu.

Öte yandan Trump, yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyumun ABD tarafından alınıp alınmayacağına ilişkin bir soruya ise "Yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyumu biz alacağız, ona ihtiyacımız yok, muhtemelen aldıktan sonra da imha edeceğiz ama onların elinde kalmasına izin vermeyeceğiz" yanıtını verdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz