Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9208
EURO
44,2566
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.218,040
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VAKIF ÜNİVERSİTELERİ KURULUYOR
VAKIF ÜNİVERSİTELERİ KURULUYOR
 
TBMM Genel Kurulu'nda, 7 yeni vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarı kabul edildi. Genel Kurul'da, verilen önergeler doğrultusunda tasarıya iki yeni üniversitenin daha kurulmasına ilişkin madde eklendi.
 
24.6.2009 - 00:05
Meclis'te görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Konya'da Karatay ve Mevlana, Mersin'de Toros, İstanbul'da İstanbul Medipol, Kayseri'de Nuh Naci Yazgan, Ankara'da Turgut Özal ile TED adıyla 7 yeni vakıf üniversitesi kurulmasını öngören YÖK Teşkilat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı yasalaştı.

Genel Kurulda ayrıca, Türkiye ile İslam Konferansı Örgütüne Bağlı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi Arasında Ankara/Oran Diplomatik Sitede Arsa Tahsisine İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair tasarı kabul edildi.

Başkanvekili Nevzat Pakdil, gündemdeki tasarıların görüşülmesinin tamamlanmasının ardından birleşimi, yarın saat 13.00'de toplanmak üzere kapattı.

"Her öğrenci yurt hizmetinden yaralanacak"

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, üniversiteye yerleşen her öğrencinin bir şekilde yurt hizmetinden yararlanacağını bildirdi. TBMM Genel Kurulu'nda, 5 yeni vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarının görüşülmesine devam ediliyor.

Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, akademik kariyere yönelik sınavların üniversitelerde yapıldığı dönemlerde gelen şikayetlerin, bu sınavın da merkezi şekilde düzenlenmesi gerekliliğini doğurduğunu söyledi. Çubukçu, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın da (ALES) merkezi sistem olarak yapılması konusunda değişiklik düşünmediklerini ifade etti. Çubukçu, üniversitelerde kadro sorununun çözüleceğini, YÖK'ün personel planlamasından sonra eksiklik olan kadroların hemen hemen tamamının verileceğini bildirdi. Nimet Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin durumu ile ilgili bir soru üzerine, bu konuda Maliye nezdinde yapılan çalışmaların sürdüğünü belirtti. Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan tayininin, şartların uygun olması halinde yapılabileceğini kaydetti.

Üniversite öğrencilerine yurt temini konusunda planlamaların yapıldığını ifade eden Çubukçu, üniversiteye yerleşen her öğrencinin bir şekilde yurt hizmetinden yararlanacağını söyledi. Çubukçu, vakıf üniversitelerinin, özellikle yüksek öğrenim çağına gelmiş ancak okul bulamayan öğrenciler için çok ciddi alternatif olduğunu, bu üniversitelerin kurulmasını desteklediklerini söyledi. Bakan Çubukçu, Adana'da ikinci üniversite kurulması konusunda YÖK'e herhangi bir başvuru olmadığını bildirdi.

''Öğretmenevi yok mu?''

CHP Grubu adına söz alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 732. Türk Dil Bayramı kutlandığı bu günlerde ''Medipol'' isimli bir üniversite kurulmasını doğru bulmadığını söyledi. İnce, 7 yılda 22 vakıf üniversitesi kurulduğuna dikkati çekerek, yeni kurulan üniversitelerin eksikliklerini gündeme getirdi. Muharrem İnce, değişen iktidar ve Milli Eğitim Bakanları nedeniyle de eğitim politikalarının değiştiğine şahit olunduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan bir duyuruya ilişkin soru önergesine gelen cevapta ''duyuru anlaşılır şekildedir'' denildiğini bildiren İnce, ''Sayın Bakan, bu cevap size yakışmadı. Bu cevabı dilekçeyle TBMM Başkanlığı'na iade ettim. Böyle bir cevap olamaz'' dedi. İnce, Bakanlığın düzenlediği toplantıların Ankara Kızılçahamam'da bir otelde yapıldığını ileri sürerek, ''Sizin toplantı yapabileceğiniz öğretmenevi yok mu? Bu oteli kamulaştırmayı düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, bütün vaktini ve enerjisini, ek iş bularak para kazanmaya harcayan öğretim üyelerinden verim alınamayacağını savundu. Kamuoyunda 'dershaneye gidemeyen, üniversiteyi kazanamaz' şeklinde yanlış bir kanaatin oluştuğuna değinen Asil, sorunların çözüm yollarının araştırılması gerektiğine dikkati çekti.

Asil, ''Maalesef, son zamanlarda yapılan kadrolaşma çalışmaları, çalışma barışını bozmaktadır. Liyakata dayalı olmayan, genelgelere aykırı yapılan yönetici atamaları, eğitim ve öğretimin kalitesini aşağı doğru çekmektedir'' diye konuştu.

AKP Muğla Milletvekili Yüksel Özden, önümüzdeki yıllarda üniversite ihtiyacının daha fazla artacağını, 2020'li yıllarda 300 üniversitenin bile ülkenin ihtiyacını karşılayamayacağını söyledi. Özden, daha önce üniversite eğitimini elit bir grubun almasının yeterli sayıldığını, ancak bugün kitle eğitimi halini aldığını kaydetti.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Türkiye'nin üzerinde büyük oyunlar oynandığını söyleyrek, 1960'lı yıllarda Tunceli'deki zeki insanların yetişmemesi için bazı güç odaklarının gençlere 'devrim militanı olun' dediklerini söyledi. İmam hatiplere karşı olmadığını ifade eden Genç, önceki dönemlerde imam hatipli bir kişiyi kendisine danışman yaptığını söyledi. Genç, Tunceli'ye gönderilen Din Kültürü ve Ahlak Dersi öğretmenlerinin kısa süre sonra müdürlük kadrolarına atandığını iddia etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HACETTEPE'DE ŞOK DİPLOMA SKANDALI!

HACETTEPE'DE ŞOK, DİPLOMALAR İPTAL!

ÖSS'Yİ KAZANAMAYANLARA MÜJDE!
»  AÇIKÖĞRETİM SINAVINDA "BOYNUZLU" SORULARI
»  ODTÜ'DE COLUMBİA ÜNİVERSİTESİ'DEN EĞİTİM
»  TED KOLEJİ, ÜNİVERSİTE OLUYOR
»  POLİS AKADEMİSİ GÜVENLİK ÜNİVERSİTESİ OLUYOR
»  "ÖNCE MENZUN OLDUNUZ AMA SONRA OLAMADINIZ"
»  ÖĞRETMENLER ÇOK MUTSUZ!
»  MEB'DEN SÖZLEŞMELİYE İLGİNÇ TAVSİYE!
»  "ÖSS'DE İPTAL OLABİLİR"
»  ÜÇ FİZİK SORUSU HATALI
»  ÖSS'YE GİREN ÜÇ ÖÖĞRENCİDEN İKİSİ ÜNİVERSİTELİ OLACAK
»  İŞTE ÖSS SORU VE CEVAPLARI
»  ÖSS'DE HATALI SORU İDDİASI!
»  ÖSS'DE NE ALDIĞINIZI ÖĞRENİN
»  İŞTE 6. SINIF SBS SORU VE CEVAPLARI
»  TÜRBEDE SINAV DUASI!
»  EĞİTİM'DE HAKKARİ, İSTANBUL'U SOLLADI!
»  ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÇIĞIR AÇACAK BULUŞ
»  MEB, OKULLARI BELEDİYELERE DEVREDECEK
»  FLAŞ.. ZORUNLU EĞİTİM, 32 İL'DE 9 YIL
»  "BU YIL ÖSS'YE GİRENLER DAHA ŞANSLI"
»  "ADRESE DAYALI KAYIT SİSTEMİ ÇOK SÜPER BİR ŞEY"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.