Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VAKIFLAR YASASINDA DEĞİŞİKLİK YOLDA
VAKIFLAR YASASINDA DEĞİŞİKLİK YOLDA
 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), Fener Rum Erkek Lisesi Vakfının sahibi olduğu iki mülkle ilgili kararı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in TBMM'ye iade ettiği Vakıflar Yasası'nı etkileyecek.
 
10.1.2007 - 12:30

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TBMM'de gazetecilerin konuyla ilgili sorularına, AİHM'in kararının ardından Vakıflar Yasası'nda değişiklik yapılabileceğini söyledi.AİHM'in kararından önce, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 9 maddesinin yeniden ele alınması amacıyla TBMM'ye geri gönderdiği yasada “Anayasaya aykırılık” görmediklerini belirten Şahin, ancak, AİHM'in dünkü kararının ”kendilerine yeni bir yön çizdiğini” kaydetti.Cumhurbaşkanı Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere Meclise geri gönderdiği yasanın cemaat vakıflarının taşınmazlarının iadesiyle ilgili düzenleme içerdiğini belirten Şahin, ancak yasada 3. kişilere geçen taşınmazlar konusunda hiçbir hüküm bulunmadığına anımsattı.Yaşanan gelişmelerin ardından yasada değişiklik yapılabileceğine işaret eden Şahin, AİHM'in kararı göz önünde bulundurularak, kendilerine geçen taşınmazlar konusunda 3. kişilere tazminat ödenmesine ilişkin bir hükmün yasaya konabileceğini bildirdi.

Şahin, cemaat vakıflarının hak iddia ettiği ve “sorunlu olan” taşınmazlardan Hazinenin elindeki 124, Vakıflar Genel Müdürlüğünde 28 taşınmaz bulunduğunu belirterek, ancak, Milli Emlak'ın görev alanında olan 3. kişilere geçen taşınmazların sayısını bilmediğini kaydetti.Yasa konusunda Hükümetin tavrının henüz belirlenmediğini, konunun Bakanlar Kurulunda ele alınacağını anlatan Şahin, “Konuyu Bakanlar Kuruluna getireceğim. AİHM'in kararı doğrultusunda yeniden değerlendirip, ne yapılacağına karar vereceğiz” dedi.AİHM'in kararında yasaya atıfta bulunulduğunu hatırlatan Şahin, bu nedenle Vakıflar Yasasının askıya alınması yerine mutlaka düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

“AİHM'in kararı emsal olacak” diyen Şahin, Türkiye'nin konuyla ilgili yasal düzenleme yapmaması halinde çok yüksek tazminatlar ödemek zorunda kalabileceğine dikkati çekti. Şahin, “karar verilmesi halinde”, yasanın Meclis tatile girmeden yeniden ele alınabileceğini söyledi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ELEKTRİK İHALELERİNİN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

PENTAGON'DAN, 'LADİN TÜRKİYE'DE LAİK REJİMİ YIKACAK'İDDİASI

"BAYRAKLI AFİŞLER GÜNEYDOĞU'DA NİYE YOK"?
»  ANKARA'DA BAŞBAKAN'A SUİKAST PANİĞİ
»  DİYANETTEN, HİZBULLAH VE PKK'YA KARŞI İRŞAD TİMLERİ
»  "ERKEK HEMŞİRE'YE HEMŞİR" DENSİN
»  SEZER'DEN BERTİNOTTİ'YE 'KÜRT'YANITI
»  ANKETLER ERDOĞAN'A, ^ÇANKAYA'YA ÇIKMA' DİYOR
»  ALİ NESİN'DEN TECAVÜZ SAVUNMASI
»  TACİDAR SEYHAN'DAN DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ ŞOK ACIKLAMALAR
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜVEN HASTANESİ'NDE
»  BULAŞICI HASTA OLUP KAN VERENLERE HAPİS CEZASI GELİYOR
»  DIŞİŞLERİ BANKAMATİKÇİ DİPLOMATLARI DOĞRULADI
»  TC KİMLİK NUMARASI OLMAYAN OY KULLANAMAYACAK
»  ABD ÜLKEYE GİRİŞLERİNDE SİYASİLERİNDE PARMAK İZİNİ ALACAK
»  ESKİ UÇAK KAZASI FOTOĞRAFINI YENİ DİYE YUTTURDULAR
»  İŞTE BAĞDAT'TA DÜŞEN UÇAK'TAKİ İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ
»  'BAĞDAT'TA DÜŞEN KARGO UÇAĞINDA 30 TÜRK ÖLDÜ'
»  ADANA'DAN KALKAN KARGO UÇAĞI BAĞDAT'TA DÜŞTÜ
»  LOKMACI KÖPRÜSÜ YIKIMI DÜŞ KIRIKLIĞI OLDU!
»  ''480 KİŞİYE UYDURMA ŞİRKETTEN MAAŞ ÖDENİYOR''
»  AİHM'DEN, 'TÜRKİYE AZINLIK HAKLARINI İHLAL ETTİ KARARI!
»  CHP, HER YIL 1,5 MİLYON KİŞİYE İŞ VAAD ETTİ
»  MİT MÜSTEŞARINI KONUŞTURAN RAPOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.