Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6825
EURO
47,3997
IMKB
10.973,000
ALTIN
4.439,220
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VURAL'DAN "TEKFUR" AÇIKLAMASI
VURAL DAN  TEKFUR  AÇIKLAMASI
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ''Bizans tekfuru musun?'' demesinin sebebinin, bir ilçenin eski adını kullanması değil, Bizans'ı referans göstermesine yönelik olduğunu belirtti.
 
14.8.2009 - 22:05
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''ecdadının bulunduğu toprakların 'Tillo' olarak adlandırılmasından ve kendisine ''Tillolu'' denmesinden rahatsızlık duymadığını'' ifade etti. Vural, ''Ancak, Aydınlar isminin değiştirilmesini, sözde Kürt açılımına bir mesnet olarak kullanılmasını, siyasal bölücülük taleplerinin karşılanması olarak ortaya konulmasını da reddederim. Bu amaçla isim değiştirmek, bölücülüğü siyasallaştırmak ve cesaretlendirmek çabalarına destek olmak demektir, kabul edilemez'' dedi.

Vural, bugün bir gazetede çıkan haberle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ''Bizans tekfuru musun?'' demesinin sebebinin, bir ilçenin eski adını kullanması değil, Bizans'ı referans göstermesine yönelik olduğunu belirtti. Nüfus kaydının bulunduğu, eski adıyla ''Tillo'' olarak bilinen ''Aydınlar'' ile ilgili yapılan değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Vural, bu ismin değiştirilmesine ilişkin kanun teklifinin 29 Mayıs 1997 tarihinde TBMM'ye verildiğini ifade etti. O tarihte milletvekili olmadığı için teklifte imzası olmadığını belirten Vural, teklifin daha sonra kadük kaldığını hatırlattı. Vural, ''Buna yönelik bir kampanyada da bulunmadım. Zaten ben TBMM'ye 1999 yılında girdim. Gazetelere ilan verdiğim hususu da doğru değildir. Bu teklif daha sonra 31 Mayıs 1999 tarihinde yenilenmiştir. Bu teklifte de imzam yoktur'' ifadesini kullandı.

''Ecdadının bulunduğu toprakların 'Tillo' diye adlandırılmasından rahatsızlık duymadığını'' belirten Vural, şunları kaydetti: ''Bana da Tillolu denmesinden de rahatsızlık duyamam. Halen bu ilçenin adının yer aldığı tabelada Aydınlar isminin altında 'Tillo' adına da yer verilmiştir. Aydınlar isminin de anlamlı olduğunu ve o ilçeye yakıştığını düşünüyorum. Şu anda temsil etmekle gurur duyduğum İzmirlilerin milletvekiliyim. Ancak Aydınlar isminin değiştirilmesini, sözde Kürt açılımına bir mesnet olarak kullanılmasını, siyasal bölücülük taleplerinin karşılanması olarak ortaya konulmasını da reddederim. Bu amaçla isim değiştirmek, bölücülüğü siyasallaştırmak ve cesaretlendirmek çabalarına destek olmak demektir, kabul edilemez.

Oysa benim ecdadım bu coğrafyayı vatan yapmış, milletin birlik ve bütünlüğünü temin etmiş manevi temellerinde harç olmuştur. Bu harcın ve Anadolu'ya vurulan mührün Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş temellerinin bölücü amaçlarla gevşetilmesine izin verecek siyasal bölücülük hareketine geçit vermemek gerektiğini düşünüyorum. Kim bu coğrafyanın neresinden olursa olsun, herkes Türk milletini oluşturmaktadır. Ben de Türk Milleti adına egemenliği bir milletvekili olarak kullanıyorum. Türk milletinin birliği ve bütünlüğü, milli kimliği ve milli kültürü, milli ve manevi inanç değerleri her türlü tartışmanın üstündedir ve bunlar bizlerin varlık sebebidir. Bunların üzerine yemin ettim. Bunları gevşetmek, ortadan kaldırmak isteyenlere karşı durmak borcumuzdur. Milli kimlik yerine etnik kimlik, milli kültür yerine etnik kültür, millet yerine halklar, üniter yapı yerine federasyon, milli egemenlik yerine egemenlik paylaşımı, Türklük yerine Avrupalılık, Türk-İslam medeniyeti yerine Bizans, Frigya ve Helenizm taleplerine cevap vermek çözüm değildir. Bu dayatmalara dünde hayır, bugünde hayır, yarın da hayır! Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.''



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANAP'LI DOĞAN'DAN MİLYONLUK SUÇLAMA!

"AKP'NİN OYUNUNA GELMEYİN" DİYENE BAKIN!

"GİT TAYYİP VERSİN"
»  MERKEZ SAĞIN YENİ PRENSİ!
»  "BAŞBAKAN AKP-DTP KOALİSYONUNA ZEMİN HAZIRLIYOR"
»  "MİLLİYETÇİLİĞİNİZ 12 YILDIR NEREDEYDİ?"
»  "HEPİMİZ, KİMLİĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"
»  ''KEŞKE BAYKAL'LA OTURUP YİNE RAKI İÇEBİLSEK''!
»  MHP GENELBAŞKAN ADAYINDAN BAHÇELİ'YE SUÇLAMA
»  “ANAVATAN’DAKİ İSTİFALARI YADIRGAMIYORUM”
»  "BU GÜNE KADAR AÇIPTA KAPATTIKLARI İŞ GÖRMEDİK"
»  VATANDAŞ, PARTİLERE NASIL BAKIYOR?
»  BAHÇELİ'DEN CİNDORUK'A AĞIR BENZETME
»  BAHÇELİ: "ZEHİR SAÇAN KONUŞMALARI DİNLEMEKTEN USANDIK"
»  "AKP REJİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR!"
»  CHP'DEN 'ROJ TV' AÇILIMI
»  CHP'DEN KÜRT AÇILIMINA ŞARTLI DESTEK
»  DTP'Yİ BÖLEN MESAJ
»  CHP'DE SARIGÜL İSTİFALARI
»  SARIGÜL'DEN KÜRT SORUNUNU ÇÖZME SÖZÜ!
»  CİNDORUK: MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ İPTAL EDEBİLİR
»  "HÜKÜMET ÇİFTÇİYE HAYAL SATIYOR"
»  ÜZMEZ'E REKOR CEZA İSTEMİ
»  CHP'NİN MECLİS BAŞKAN ADAYI KÖKSAL TOPTAN!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.