Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YABANCILARA MÜLKE ÇANKAYA ONAYI
YABANCILARA MÜLKE ÇANKAYA ONAYI
 
Cumhurbaşkanı Sezer, yabancıların mülk edinmelerine ilişkin esasları düzenleyen 5444 sayılı 'Tapu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u onayladı.
 
6.1.2006 - 20:37
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, kanun yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Kanuna göre, yabancılar, karşılıklı olmak ve kanuni sınırlamalara uyulmak kaydıyla, işyeri ya da mesken olarak kullanmak üzere, uygulama imar planı veya mevzii imar planı içinde, bu amaçlarla ayrılıp tescil edilen taşınmazları alabilecek. Yabancıların alabileceği taşınmaz ile bağımsız ve sürekli nitelikte sınırlı ayni hakların toplam yüzölçümü, 2.5 hektarı geçemeyecek. Bu yüzölçümü miktarını 30 hektara kadar artırmaya, Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Yabancılar ile yabancı ticaret şirketleri dışındaki vakıf, dernek, kooperatif, cemiyet, topluluk ve cemaatlar, Türkiye'de taşınmaz alamayacak ve kendileri lehine sınırlı ayni hak tesis edilemeyecek. Türkiye ile arasında karşılıklılık olmayan yabancı devletlerin vatandaşlarının kanuni miras yoluyla edindikleri taşınmaz ve sınırlı ayni hakların intikal işlemleri yapılarak tasfiye edilecek. Yabancı uyruklular ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin, sulama, enerji, tarım, maden, sit, inanç ve kültürel özellikleri nedeniyle korunması gereken alanları, özel koruma alanları ile flora ve fauna özelliği nedeniyle korunması gereken hassas alanlarda ve stratejik yerlerde kamu yararı ve ülke güvenliği bakımından taşınmaz ve sınırlı ayni hak alamayacakları alanları belirlemeye ve yabancıların alabilecekleri taşınmazların, illerin yüzölçümüne göre binde 5'i geçmemek üzere oranını tespite, Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Kanuna aykırı alınan veya kanuni zorunluluk dışında edinim amacına aykırı kullanıldığı tespit edilen taşınmazlar, Maliye Bakanlığı'nca verilecek süre içinde sahibi tarafından tasfiye edilmediği takdirde tasfiye edilerek bedele çevrilecek ve hak sahiplerine ödenecek. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte mevcut olan askeri yasak bölgeler, askeri ve özel güvenlik bölgeleri ile stratejik bölgelere ilişkin kararlara ait harita ve koordinat değerlerinin tamamı, Milli Savunma Bakanlığı tarafından en geç 3 ay içinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün bağlı olduğu bakanlığa gönderilecek.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANKARA NALLIHAN'DA KUŞ GRİBİ TESBİTİ

STAR ÇALIŞANLARINA BAYRAM İKRAMİYESİ

»  ÇİÇEK, CANLI YAYINDA ÖZÜR DİLEDİ
»  KUŞ GRİBİ SÜPHESİ TÜM YURDU SARDI
»  ÇELİK, KUŞ GRİBİNE İNAT BAYRAM TATİL'NDE VAN'DA!
»  "KANATLI HAYVANLARI SAKLAMAYIN"
»  ŞEYH'İN İKİZ KULELERİ YARGIYA TAKILDI
»  DİKKAT, BAYRAM'DA KAR VAR...
»  KARZAİ'NİN SEZER'E ŞAŞIRTAN İSTEĞİ!
»  ASKER'DEN İÇKİ MESAJI!
»  İSTANBUL BELEDİYESİ'NDEN ÖLÜ KUŞ AÇIKLAMASI
»  DÜNYA, TÜRKİYE'Yİ İZLİYOR
»  DEVLET POLİSİNİ DAĞDA PKK'LILARIN KUCAĞINA BIRAKTI
»  VE SOROS 'UN GİZLİ TOPLANTILARI BAŞLADI
»  FİKRİ AYDIN KANAL'A DAN AYRILDI
»  HİKMET ÇETİN, KARZAİ'NİN DE 'HİKMET ABİ'Sİ
»  BAYKAL'DAN HÜKÜMETE, KUŞ GRİBİ VE DOĞALGAZ TEPKİSİ
»  TERÖR TAZMİNAT PARASI SAHTE ÇIKTI!!!
»  KARZAİ MECLİSTE
»  MEKKE'DE ÇÖKEN OTEL'DE 37 HACI ADAYI ÖLDÜ
»  HAC'DA OTEL FACİASI
»  IĞDIR'DA 5 BÖLGEDE KARANTİNA VAR
»  "ÖNEMLİ BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.