'Yeni Sol Parti' ne olacak?
İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras'ın BDP'ye katılacağını açıklaması ''Yeni Sol Parti'' hazırlığını sekteye uğratacak.
Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, Burhan Şenatalar, Ali Balkız ve SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün öncülüğündeki ''Yeni Sol Parti'' çalışması DTP'nin kapatılmasıyla farklı bir sürece girdi. Yeni Sol Parti'nin kurucuları arasında olması beklenen Ufuk Uras, BDP'ye katılacağını açıkladı. Yeni Sol Parti'nin en önemli isimlerinden biri olması beklenen Uras'ın parti kuruluş çalışmalarından ayrılması kafaları karıştırdı.
Bir süre önce ÖDP'den istifa eden ve yanına yaklaşık 500 arkadaşını da alan Uras, ''Yeni bir parti gerekiyor'' demişti. Ali Balkız, Burhan Şenatalar, SHP'li Hüseyin Ergün, DSİP ve Özgürlükçü Sol Hareket'ten oluşan platform, parti için düğmeye basmıştı. Kuruluş hazırlıkları İstanbul'da süren Yeni Sol Parti, Uras'ın BDP'ye geçecek olmasıyla birlikte yol haritasını yeniden belirleyecek.
Öte yandan, Uras'ın ''yol arkadaşları''na danışmadan BDP'ye geçeceğini açıklaması da Yeni Sol Parti Kuruluş Komitesi'nde tepkiye neden oldu.