Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8436
EURO
43,2893
IMKB
9.668,000
ALTIN
3.979,280
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İNTERNET SUÇLARINA CEZA YASASI TBMM'DE
İNTERNET SUÇLARINA CEZA YASASI TBMM DE
 
İnternet dahil elektronik iletişim araçlarının sağladığı olanaklarla işlenen suçlarla mücade kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.
 
13.2.2007 - 12:14

Elektronik Ortamda İşlenen Suçların Önlenmesi ile Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ve Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının gerekçesinde, internet dahil hızla yaygınlaşan elektronik iletişim araçlarının sağladığı imkanların suiistimal edilmesi suretiyle işlenen suçlarla mücadelede etkin ve doğru bir yapılanmayı mümkün kılabilecek özel bir kanun çıkarılmasının zorunlu hale geldiği kaydedildi.

Tasarıyla, aileyi, çocukları ve gençleri, internet dahil elektronik iletişim araçlarının suiistimal edilmesi suretiyle uyuşturucu ve uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden yayınların içeriklerinden korumak için gerekli önleyici tedbirlerin alınmasının amaçlandığı bildirilen gerekçede, elektronik ortamda çocuğa, gençliğe ve aileye yönelik ağır ve vahim nitelikteki saldırıların önlenmesinin sağlanmış olacağı belirtildi.

Türk Ceza Kanununda yer alan belirli suçların, internet dahil elektronik ortamda etkilerini sürdürmesinin, idari ve yargısal koruma tedbiri olmak üzere belirlenen iki yöntemle önlenmesinin mümkün kılındığı ifade edilen gerekçede, ”Bu tasarı, suçun ve suçlunun gelişen bilişim teknolojilerini bir truva atı gibi kullanarak, Anayasamızın özel olarak korunmasını öngördüğü başta aile, çocuklar ve gençler olmak üzere belirli sosyal kesimlere yönelik suçların kolayca işlenmesini önleyici özel bir kanun mahiyetindedir” denildi.

Tasarının gerekçesinde, suçların internet yoluyla ve genel olarak elektronik ortamda işlenmesini önlemek amacıyla diğer ülke muadil kuruluşları ve uluslararası örgütlerle gerekli işbirliği ve koordinasyonu sağlama görevinin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına verildiği belirtildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KARTAL'A DEL BOSQUE ŞOKU

AKP'YE KÖŞK İÇİN ERBAKAN SÜRPRİZİ

BÜYÜKANIT, 10 BİN METRE'DE UYARDI
»  PİYER LOTİ'NİN ADINI DEĞİŞTİRME TEKLİFİ
»  PKK'LILAR, FRANSA AJANI ÇIKTI
»  HIRSIZLAR, SELVİ'NİN PEŞİNDE
»  GENÇ PARTİ'DEN BBP İLE İTTİKAK AÇIKLAMASI
»  ERBAKAN'DAN DEMİREL'E CEVAP
»  ''POLİSİN ÇALIŞMA ŞARTLARI İŞKENCE''
»  MECLİ İNSAN HAKLARI KOMİSYONU, DAYAKÇI YUVALARI AKLADI!
»  ''TÜRKİYE, DÜNYADAKİ 10. BÜYÜK İMAR VE İNŞA GÜCÜDÜR''
»  ERBAKAN'DAN İRAN DEVRİMİNE ÖVGÜ
»  İSTANBUL'UN 240 GÜNLÜK SUYU KALDI!
»  DANIŞTAY'DAN BBP'YE İNCELEME!
»  GAFFUR PİJAMASIYLA 301. MADDE EYLEMİ
»  TÜRKİYE, AKDENİZ'DE PETROL ARAYACAK
»  "MECLİS'E DÖRT PARTİ GİRER"
»  BAŞKENT'TE FUHUŞ YAPILDIĞI İDDİA EDİLEN 12 OTEL İNCELEMEYE ALINDI
»  CEM UZAN'IN REKLAMCISI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
»  AKSU'DAN, KRAL ABDULLAH'A KÖTÜ HABER
»  ERDOĞAN'A, METİN ŞENTÜRK SORUSU
»  TÜRKİYE MUSUL DA GARANTÖR DEVLET HAKKINI KULLANACAK
»  DEMİREL, 28 ŞUBAT'IN PERDE ARKASINI ANLATTI
»  BAŞBAKAN'A OĞLU BİLAL'DEN DERS
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.