Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8353
EURO
43,7503
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.016,590
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE DSP'NİN YENİ BAŞKANI
İŞTE DSP NİN YENİ BAŞKANI
 
DSP'nin yeni Genel başkanı belli oldu.
 
17.5.2009 - 20:05
DSP'nin Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlığa 431 oy alan Masum Türker seçildi. Rahşan Ecevit'in desteklediği Alemdar Yalçın seçimi büyük farkla kaybetti.
DSP'de olağanüstü kurultay heyecanı yaşandı. Genel başkanlık seçiminin ilk turunda Musa Abay 5, Tayfun İçli 23, Sait Kekeç 2, Serdar Savaş 12, Zeki Sezer 357, Masum Türker 363 ve Alemdar Yalçın 87 oy aldı.

Serdar Savaş'ın adaylıktan çekilmesiyle başlayan İkinci turda, Musa Abay 3, Tayfun İçli 7, Sait Kekeç 1, Zeki Sezer 380, Masum Türker 415, Alemdar Yalçın 38 oy aldı.

Ücüncü tur oylamasında ise Masum Türker 431, Zeki Sezer 375, Alemdar Yalçın 20, Musa Abay 2, Tayfun İçli 4, Sait Kekeç 2 oy aldı. Kurultayda ücüncü turda 837 oy kullunılırken, bu oyların 834 oy geçerli oldu. 

 Türker: Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün koruyucusu DSP olacaktır

DSP Olağanüstü Genel Kurultayı'nda genel başkanlık seçimlerinde ipi Masum Türker göğüsledi. Türker, kesin sonuçların açıklanmasının ardından delegelerin büyük coşkusu altına konuşma yaptı. Türker konuşmasında şunları kaydetti:

"Değerli demokratik solcular ve bizi bu demokratik yarışta yalnız bırakmayan değerli basın mensupları hepinize teşekkür ediyorum. Teşekkür yalnız şahsım adına değil, burada yapılan yarışın sonunda Türkiye'nin her yerinde, partiye kayıt olsun olmasın bütün demokratik solcular adına yapıyorum. Demokratik Sol büyük bir camiadır. Bu camia çığ gibi büyüyecektir. Bütün adaylara teşekkürlerimi ve bu konudaki çalışmalarında yararlanacağımızı belirtmek istiyorum.

DSP'den daha önceden istifa eden Genel Başkanım Sayın Zeki Sezer bizim gönlümüzde genel başkan olarak kalmaya devam edecektir. Çok önemli bir görevi Sayın Sezer, Türkiye'de büyük sıkıntılar çekerek demokratik sol hareketi önce kuramsal olarak, sonra siyasal olarak örgütleyen rahmetli Bülent Ecevit'in bıraktığı yerden alıp buraya kadar getirmiştir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı geçici olarak üstlenen Saffet Başaran Vekil olarak değil kalıcı olarak gelecek . Bugüne kadar herkes ne söyleyecekse söyledi. Önemli olan bundan sonra bizin dışarıya karşı ne söyleyeceğimizdir. Örgütlerle benim görevim DSP'yi kurumsallaşma yolunda bir kadro ve örgüt partisi haline getirmektir. Kadro ve örgüt partisi demek liderin kendisini ön planda almadığı ve kurumsal olarak her yerde her bölgede Şırnak'tan Edirne'ye kadar aynı sesin yükselmesidir.

Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün koruyucusu kolaycısı DSP olacaktır. Türkiye'de halk asla ezilmeyecektir. Kendisini yalnız hisseden herkesin yanında DSP olacaktır. Ben buradan bugüne kadar DSP ye gönül vermiş herkese çağrıda bulunuyorum. Gelin birlik olalım, bütünleşelim. Değerli arkadaşlar Ardahan'dan, Hakkari'den, Van'dan Edirne'den Keşan'dan geldiniz. Bu zafer sizin zaferinizdir, bu emek sizin emeğinizdir. Türkiye'nin yükselmesinde ve DSP'nin iktidarından yönlendirmek benim sorumluluğumdadır. 27 ay sonra yapılacak genel seçimlere yürüyüş başlatmaktadır. Allah bizi bu yürüyüşte yalnız bırakmasın. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum."

Zeki Sezer çekilmek istedi, taraftarları engelledi

DSP Olağanüstü Genel Kurultayı'nda ikinci tur oylamada, Masum Türker'in 35 oy gerisinde kalan Zeki Sezer genel başkanlık seçiminden çekilmek istedi.

Sezer, Divan Kurulu'na giderken bir çok delege tarafından etrafı sarılarak engellendi. Sezer taraftarı delegelerce, "lütfen çekilme","çekilemezsin" diyerek Sezer'in çekilmesini önlemeye çalıştı. Basın mensuplarının Sezer'in etrafını sarması üzerine bazı delegeler Sezer'in ağzını kapattı. Sezer'in gözleri dolarken etrafındaki partililerde "Zeki Sezer" sloganları atmaya başladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DİYANETİN CEVABI: AHİRETTE GÖRÜŞÜRÜZ

RAHŞAN ECEVİT'E GENEL KURUL ŞOKU

CUMHURİYET MİTİNGCİLERİ ANITKABİR'DE
»  ''EMANETÇİ DEĞİLİM, PARTİNİN LİDERİ BENİM''
»  RAHŞAN ECEVİT DSP KURULTAYINDA
»  MECLİSTE, TERÖR VE MAYIN HAFTASI
»  TOPBAŞ, KILIÇDAROĞLU'NU CİDDİYE ALMADI
»  BEDELLİ ASKERLİĞİ ÖNLEYEN İKİ NEDEN!
»  EUROVİSİON'DA NORVEÇ 1'NCİ TÜRKİYE 4'CÜ SIRADA
»  BUGÜN DSP'DE BAŞKANLIK İÇİN 6 ADAY YARIŞACAK
»  CUMHURİYET MİTİNGLERİNİN İKİNCİ DALGASI BUGÜN
»  CUMHURİYET MİTİNGİNE GİDEN ÖĞRETMEN TAZMİNAT KAZANDI
»  CEP'TE TÜRKÇE KARAKTER ZORUNLULUĞU 1 TEMMUZDA
»  VALİ GÜLER GÜLERİSTAN'I KURMUŞ
»  HADİSE MOSKOVA'DA SAHNEYİ SALLADI
»  YARGI 1 YILDIR DEMİRTAŞ'IN PEŞİNDE
»  CUMHURİYET MİTİNGİ YARIN YAPILIYOR
»  NARKOTİK POLİSİNE YENİ LOGO
»  AMBULANS BEKLERKEN ÖLEN GENÇ ASKERMİŞ
»  "ŞİKAYET VARSA SEÇİLMİŞ FAŞİZM VARDIR"
»  MHP DİYARBAKIR İL VE İLÇE TEŞKİLATINI KAPATTI
»  EUROVİSYON'DA JÜRİ ŞOKU!
»  CİNDORUK, DP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI
»  FLAŞ... DP KONGRESİ'NDE İKİNCİ TURDA DA SONUÇ YOK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.