Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞAMİL TAYYAR'DAN YENİ İDDİALAR!
ŞAMİL TAYYAR DAN YENİ İDDİALAR!
 
Son günlerin popüler ismi Şamil Tayyar Habertürk'te ilginç açıklamalarda.
 
6.5.2010 - 21:30

Son günlerin popüler ismi Şamil Tayyar Habertürk ekranlarında son kehanetlerini açıklarken Nihal Bengisu'nun zorlu sorusuna da hayli şaşırdı.
Habertürk'ün yayın hayatına yeni başlayan programı İkide Bir Şamil Tayyar'ı konuk etti. Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ve Zaman yazarı Ahmet Tezcan'ın hazırlayıp sunduğu program son günlerin popüler ismi Şamil Tayyar'a merak edilenleri sordu.

Ahmet Tezcan: İstihbarattan bilgi alan gazeteciler arasında sert bir kavga var. Soner Yalçın, Tuncay Özkan, Ruşen Çakır, sen... Bir çok defa köşelerinizden polemikler yaşanıyor.

Şamil Tayyar: Ben bu tartışmalara taraf olmak istemem. Soner Yalçın, Tuncay Özkan'ın kitaplarında çok özel bilgiler de vardır. Ama Şamil Tayyar çok daha farklı bir pencereden bakıyor. Sağ bir dünya görüşünden geliyorum. Bir de kendi mahallerine gecekonudu yapıyormuşum gibi düşünüp hedef alıyor da olabilirler. Türkiye'deki derin yapılar hakkında yazanlar zamanla o yapını bir parçası haline geldiler. 1997 yılında Ergenekon var diyenler, JİTEM'i inkar ettiler. Bu nasıl izah edilecek? Ergenekon var ama JİTEM de var. Ayrıca bizim için eminiyetten besleniyorlar falan da deniyor. Ama il emniyet müdürü düzeyinde isimleri yazılarımda deşifre edip eleştirirken mahkemede yargılanmalarına vesile oldum. Emniyetle ilgili de yazılması gereken bir şey olduğunda da yazarım, yazdım da.

Ahmet Tezcan: Genelkurmay'ın açıklamasına köşenden cevap verdin ama ne düşünüyorsun bu 'mütareke basını, hainlik' suçlamaları hakkında?

Şamil Tayyar: Elinizde bir mahkeme kararı bile olmadan bu kadar ciddi suçlamalarda bulunacaklarına davası görülen, Balyoz'u, Kafes'i ve diğerlerini neden görmüyorsun ki?

Programın dikkat çeken bölümlerinden biri de Nihal Bengisu'nun Tayyar'a tersten sorduğu soru oldu. 'Önüne gelene Ergenekoncu diyorsun' anlamında bir tespit yapan Habertürk yazarı Tayyarı'da şaşırttı.

Nihal Bengisu Karaca: Şöyle sorayım. 'Ergenekoncu' tanımını başkaları için çok kolay kullanmıyor musun? Benim böyle bir intibam var.

Şamil Tayyar: Kim için kolay kullanmışım ki?

Nihal Bengisu Karaca: Mesela AKP'nin Ergenokon ürkekleri dediniz.

Şamil Tayyar: Aslında derin yapılarla bağlantılı kişi ve kurumları tanımlamak için de kullanılıyor. Yani sadece Silivri'de yargılananlar için kullanılmıyor bu anlamıyla.

ŞAMİL TAYYAR'IN SON KEHANETİ: SUİKASTLER OLABİLİR!


Nihal Bengisu'nun sorusu üzerine aldığı istihbaratların yeni dönemde işaret ettiği olası gelişmeleri öngören Tayyar, yine iddialı ve çarpıcı kehanetlerde bulundu.

İstihbarat raporlarında dikkat çeken önemli bir nokta da son dönem için önemli ve hassas isimleri hedef alan suikastler. Ahmet Türk'e dönük yumruk saldırısı da bu dönemin bir gelişmesi. Ama suikast olarak bazı saldırıların da olabileceği istihbaratta önemle ele alınıyor. Siz şimdi farketmezsiniz belki ama bu noktada alınan ciddi önlemler, arttırılmış güvenlik tedbirleri var.





GAZETECİLER.COM



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RUSYA'DAN TARİHİ TEKLİF

MARDİN'DE KARAKOLA SALDIRI

FLAŞ..!FLAŞ..! KOCAELİ'DE İKİ TREN ÇARPIŞTI
»  38 YIL SONRA İDAMLAR İÇİN KONUŞTU
»  KAÇMAZ BERAAT ETTİ!
»  SÜPER HIZLI CUMHURBAŞKANI!
»  "BEN HER YÖNÜYLE ŞEFFAF BİR LİDERİM"
»  VEKİL'İN SİNİR KRİZİ GEÇİRDİĞİ AN!
»  ERDOĞAN'DAN, MAL VARLIĞI AÇIKLAMASI
»  ET İTHAL EDECEK FİRMA BELLİ OLDU
»  ERDOĞAN'DAN, 'BU İŞİ BİTİRİN' TALİMATI
»  BİNGÖL'DE SICAK ÇATIŞMA
»  CİHANER'E BİR SORUŞTURMA DAHA
»  BAŞBAKAN, OYLAMALARDA SONRA TUR'A ÇIKIYOR!
»  TBMM TAYVAN MECLİS'İNE DÖNDÜ!
»  SİİRT İDDİANAMESİNDEN İÇ ACITAN TESBİTLER
»  FİTNE'YE KARŞI KORUMAK İÇİN LİSTE YAPMIŞ!
»  BAŞBUĞ VE YALÇINKAYA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  MİT GÜLEN'İ TANIMIYORMUŞ
»  SAVCI CİHANER:"BURADAKİ GİZLİ ÖRGÜT GTTÖ'TÜR" DEDİ
»  TAKSİM MEYDANI'NIN ADI DEĞİŞİYOR!
»  TÜRKİYE'YE KÖTÜ HABER
»  CHP'DEN HİKMET YAR HATIRLATMASI
»  SAVCI O SİYASİNİN ADINI AÇIKLASIN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.