Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8090
EURO
43,8031
IMKB
9.514,000
ALTIN
4.103,890
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
“İKTİDARI ELLERİNDE TUTANLARIN HER ŞEYİ YAPMA HAKKI YOKTUR”
“İKTİDARI ELLERİNDE TUTANLARIN HER ŞEYİ YAPMA HAKKI YOKTUR”
 
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Tunceli’de yapılan beyaz eşya yardımlarının vergi paralarından karşılandığını ifade ederek, Şimdiye kadar akıllarına gelmedi de şimdi mi gelmiş? soruları gelir akla. Devlet iktidarını ellerinde tutanların her şeyi yapma hakkı yoktur” dedi.
 
12.2.2009 - 00:04
Adalet Partisi’nin (AP) 48. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu ve divan üyeleri, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Güniz Sokak’taki evinde ziyaret etti. Burada konuşan DP lideri Soylu, AP’nin misyonunun devam ettirdiklerini belirterek, Demirel’in manevi desteğini istediklerini söyledi. Soylu, “Sizin desteğinize ve manevi kuvvetinize ihtiyacımız var” dedi.

9. Cumhurbaşkanı Demirel, çok partili rejimde AP’nin önemli bir yeri bulunduğunu belirtirken, darbelerin ise çok partili rejime ve sisteme zarar verdiğini ifade etti. Geçmişten ders alınması gerektiğini söyleyen Demirel, “İktidarlar halkın hür iradesiyle gelmiştir ve hür iradesiyle de girecektir” dedi.

-“TUNCELİ’DE DAĞITILAN BEYAZ EŞYANIN KAYNAĞI VERGİ PARASI”-
Demirel gazetecilerin Tunceli’de seçim öncesi yapılan beyaz eşya yardımına ilişkin sorularına da cevap verdi. Demirel, “Türkiye’de beyaz eşya her evde olmalıdır. Her evde buzdolabı çamaşır makinesi, ütü fırın olmalıdır. Bazı evlerde var bazı evlerde yoksa memnun olunacak durum değildir. Yoksa birisi bunları vermeli mi? Eğer alın sizin de olsun demek mümkünse herkese verilmeli, yoksa eşitsizlik olur. Ya da herkesi çalışıp kazanıp ta bunları alabilir duruma mı getirmeli. Daha kolayı budur. Bütün hikaye bu kimin parasıdır? Bunlar vergi parasıdır” dedi.

-“AKILLARINA ŞİMDİ Mİ GELDİ?”-
Verilen beyaz eşyanın fakir insanların gereksinimlerinin karşılanması amaçlı olması halinde “iyi” bir uygulama olabileceğini söyleyen Demirel, “Yok seçim yaklaşıyor bazı kesimleri memnun edelim de oy alalım diyeyse. Ya da şimdiye kadar akıllarına gelmedi de şimdi mi gelmiş? soruları gelir akla. Devlet iktidarını ellerinde tutanların her şeyi yapma hakkı yoktur” dedi. Verilen eşyaların “neden” ve “nereden” verildiği sorularının akla gelebileceğini söyleyen Demirel, seçim dönemlerinden dünyanın her tarafında “garip” işlerin olacağı değerlendirmesinde bulunarak, bunun seçmene bir şey vermek yerine vatandaşa ümit vererek olması gerektiğini kaydetti. Demirel, çamaşır makinesi vermek yerine iktidarın işsizlere iş ümidi vermesi gerektiğini ifade etti.

Demirel bir gazetecinin, “Mehmet Ağar, Susurluk davası ile ilgili olarak ‘amirlerimin haberi vardı’ diyerek o dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in her şeyi bildiğini söyledi. DP hareketi için çetelerle o dönemin iktidarının birlikte olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna ise, “Ağar, bugün bir açıklama yaptı. O dönemin Başbakanı’nı kastetmediğini söyledi. Öküz altında buzağı aramayın” karşılığını verdi. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP: "ÖĞRENCİ BURSLARINI AKP KESTİ"

MECLİSTE "EŞİTLİK KAVGASI"

İĞRENÇ SALDIRI!
»   TEK TAŞ PIRLANTA!
»  "O KONUŞMALAR KURGU VE MONTAJ!"
»  DEMİREL'DEN İKTİDARA ÇOK ÖNEMLİ UYARI!
»  BAKAN YSK KARARINI TANIMADI!
»  "KOMÜNİSTLERDE VARDIR BUNLAR!"
»  ÖZAL, İSTANBUL ADAYI
»  DANIŞTAY ZANLISI KOĞUŞ YAKTI
»  GÖZALTILARI SORANLAR ÖLDÜRÜLMÜŞ
»  ASKERİ SAVCI'DAN AÇIKLAMA
»  'YÜZBAŞI ÇATLI' ÇİLLERLE İKİ KEZ GÖRÜŞTÜ
»  İBRAHİM ŞAHİN'İN SORGUSU TSK'YA UZANDI
»  RÜŞVET BAHŞİŞ SAYILDI
»  ERUYGUR'UN EŞİ:12 VE 14'ÜNCÜ MAHKEMELER BİZDEN
»  AÇILIMDA SON NOKTA
»  SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN ROMANTİK GENELGE
»  "KARARGAH EVLERİ" OPERASYONUNDA 7 GÖZALTI
»  TÜZMEN'İN İRAN'DAN "BEDAVA GAZ" TALEBİ
»  85'LİK ASLINI KALDIRIP YERİNE VEKİLİ OTURTTULAR
»  KONYA'DA MEYDANA GELEN ÇÖKMELER İLÇEYE YAKLAŞIYOR
»  "BAKANLAR SORU ÖNERGELERİNE DOĞRU CEVAP VERMİYOR"
»  "TÜRK MİLLETİ CUMHURİYETİ SOKAKTA BULMADI"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.