Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇARŞAFLI KADINLARIN İNANILMAZ KUYUMCU SOYGUNU
ÇARŞAFLI KADINLARIN İNANILMAZ KUYUMCU SOYGUNU
 
Şüphelilerin, çarşaf giyerek gerçekleştirdiği kuyumcu soygunu güvenlik kameralarına yansıdı. Gözaltına alınanlardan bazıları, bir mezkezde küçük çocuklara dini eğitim verirken görüntülendi Film sahnelerini aratmayan operasyonda helikopter de kullanıldı.
 
19.12.2008 - 15:09

Gece görüşlü helikopterle çekilen görüntüler de basına dağıtıldı. Özel tim ekiplerinin ev ve işyerlerine yaptığı operasyon nefesleri kesti. İşte o görüntüler....

İstanbul, İzmir ve Manisa'da yakalanan El Kaide üyelerinin, 15-20 Kasım saldırılarının benzerlerini gerçekleştirmek amacında oldukları belirlendi. Örgütün hedef olarak İngiltere, Amerika, İsrail konsoloslukları seçtikleri belirlendi. Afganistan ve Pakistan'da canlı bomba eğitimi alarak bir süre önce İstanbul'a gelen bazı örgüt 1 kişiyi öldürdüğü, adam kaçırma, cinayet ve soygun olaylarına da karıştıkları tespit edildi.

İstanbul Emniyeti, Kaplancılar'dan ayrılan A. Karakuş'un elebaşılığını yaptığı El Kaide üyelerinin silahlı soygun, gasp, yağma, adam yaralama ve cinayet işledikleri yönünde bilgisi üzerine çalışma başlattı. 1 yıl teknik ve fiziki takip yürütüldü. A. Karakuş'un elebaşılığını yaptığı El Kaide yapılanmanın, 5 kişiyi kaçırarak işkenceden geçirdiği ve yüklü miktarlarda para aldığı belirlendi. Örgüt, para vermek istemeyen 5 kişiyi de silahla yaraladı. 1 kişiyi de silahla vurarak öldürdü.

KUYUMCU SOYGUNU GİRİŞİMİ

Örgüt üyeleri, Maltepe'de soygun için girdikleri bir kuyumcuyu soyamayınca kaleşnikoflarla taradı. Örgütün topladığı yüklü miktarda para örgüt üyelerinin evlerinde bulundu.

HELİKOPTER DESTEKLİ BASKIN

Terörle Mücadele ekipleri, helikopterlerinin de kullanıldığı operasyonda yakalanan 60 kişiden 30'u emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. 30 kişinin sorgusu sürüyor.

METROPOL SİLAHLI EYLEM GURUBU

El Kaide üyelerinin, Gaziantep'te operasyonla etkisiz hale getirilen Selefi grubuyla bağlantılı olduğu da saptandı. Karakuş'un elebaşılığını yaptığı El Kaide yapılanmasının, örgütün metropol silahlı eylem grubu olduğu belirlendi.

Polis, 1 yıl süren çalışmasında ve evlerden ele geçen bilgisayarlarda yaptığı incelemede, örgüt üyelerinin 15-20 Kasım saldırılarının benzerlerini düzenlemeyi planladıkları belirlendi. Örgütün hedefindeyse İngiltere, Amerika ve İsrail Konsolosluklarının bulunduğu saptandı.

CANLI BOMBA EĞİTİMİ ALDILAR

Eylemlerde kullanılacak örgüt üyelerinin Pakistan ve Afganistan'da canlı bomba eğitimi alarak bir süre önce İstanbul'a geldikleri anlaşıldı. Eylemlere katılacak örgüt üyelerinin İstanbul Sultanbeyli'deki hücre evlerinde tutuldukları saptandı.

İSTANBUL EMNİYETİ DE HEDEFTİ

Örgütün, son dönemlerde El Kaide'ye yönelik yapılan operasyonlara misillemede bulunmak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne de saldırı planı yaptığı tespit edildi.

 EL KAİDE ´ DEN ``İSLAM ANAYASASIYLA' DÜŞMANLIK
TÜRKİYE´de, İstanbul başta olmak üzere dört ilde, terör örgütü El Kaide üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında İzmir´de gözaltına alınan 12 kişi, adliyeye sevk edildi. Zanlıların, El Kaide örgütünce hazırlanan, Kuran´ı Kerim hükümlerini içeren `İslam Anayasası'nı kendilerine göre düzenledikleri, devlet memurlarını kafir, 19 Mayıs törenlerini felaket olarak nitelendirdikleri, zina yapan evli kadınlara recm, bekarlara 100 sopa atılması uygulanmasına inandıkları, işledikleri gasp ve soygun suçlarını günah olarak görmeyip her türlü gelirin Müslüman için serbest olduğunu kabul ettikleri ortaya çıktı. Zanlıların adliyeye sevkedilmesi sırasında, Arapça, ``Allah´ın vekiliyim'' dedikleri duyuldu, `Allah bir´dir işareti yaptıkları görüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı´nca, İzmir, İstanbul ve Manisa´da yürütülen, bir kişinin de Şanlıurfa´da gözaltına alındığı operasyon kapsamında, bu kentlerdeki bazı grupların, cihat bölgeleri olarak nitelendirilen Çeçenistan, Pakistan, Afganistan, Irak ve Doğu Türkistan´daki terör örgütü El Kaide´nin kamplarında siyasi, askeri eğitim alan hatta savaşan kişilerle bağlantı kurduğu bilgisini edindi. Bu bölgelerden gelen kişilerle yapılan görüşmeler sonrası kentlerde lokal hazırlık içine giren grupların, örgüt tarafından eylem gerçekleştirilmesi gerektiğine inanılan Türkiye´de hazırlık yaptığı saptandı. Altı aylık takip sırasında, İstanbul´da eylem planladıkları yerlere giden, daha önce eylem yapanlardan etkilenen kişilerden oluşan grupların, Suudi Arabistan´daki Selefi/Vehbabi denilen yeni bir dini çizgiye sahip oldukları tespit edildi. Üç ayrı ilde hücre tipi örgütlenmeye giren bu grupların, ABD, İsrail, Rusya ve yandaşlarına yönelik tepki amaçlı eylemlere dönük arayışlar içerisine girmesi üzerine İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce, operasyon için düğmeye bastı.

İZMİR´DE 12 KİŞİ

Önceden belirlenen adreslere geniş güvenlik önlemleri arasında gerçekleştirilen baskınlarda, grubun liderliğini yaptığı belirlenen pazarcı B.Ö. (37) (Bayram Özkara), B.A. (26) (Bişer Ay), M.B. (22) (Mahmut Baysal), S.Ö. (31) (Sedat Özdeniz), A.B. (24) (Ahmet Büyükyıldırım), Ö.G. (25) (Ömer Gül), S.T. (26) (Sedat Tandırcıoğlu), M.G. (24) (Mehmet Gül), E.S. (25) (Ecevit Salepçi), M.A. (22) (Murat Aslan), V.A. (27) (Volkan Aksoy) yakalandı. Bu grupla bağlantılı R.G. (26) (Recep Gülümser) de Şanlıurfa´da yakalanıp İzmir´e getirildi. Zanlıların, gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, bir kuru sıkı tabanca, şarjör, 49 mermi, dini bilgiler ve örgütsel dökümanlar içeren 550 CD, 8 bilgisayar kasası, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

İSTANBUL´DA SUÇA KARIŞMIŞLAR

Gözaltına alınan zanlıların, bağlantılı oldukları İstanbul´daki örgüt üyelerinin, kentteki dört ayrı gasp ve bir kuyumcunun öldürülmesi olaylarında bizzat yanlarına giderek yardım ve yataklıkta bulundukları saptandı. İzmir´de herhangi bir suça karışmayan ve iki ayrı hücre tipinde örgütlenen zanlıların, kısa süre sonra eyleme hazırlığının belirlenmesi üzerine operasyonla yakalandıkları bildirildi.

İSLAM ANAYASIYLA HAREKET EDİYORLAR

Genişletilerek sürdürün soruşturmada, zanlıların, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nı reddedip, El Kaide terör örgütünce hazırlanan, Kuran´ı Kerim hükümlerini içeren `İslam Anayasası' doğrultusunda yaşadıkları saptandı. Kendilerine göre düzenlemeler yapan zanlıların, kanun koyma, hukuk nizamına vaaz etmenin Allah´ın yetkisinde olduğuna inandıkları ortaya çıktı. Alternatif anayasalarını, Temel İlkeler, Hakimiyet, Din Devlet Bütünlüğü, Birlik Beraberlik Kardeşliği gibi maddelere ayıran örgüt üyelerinin, 1961 anayasasıyla mukayese yaptıkları, ayetlerle hüküm kurdukları kaydedildi.

BEKAR ZİNA YAPANA 100 SOPA
Zanlıların, anayasalarında, devlet memurlarını kafir, 19 Mayıs törenlerini, ``Genç yaşta kızların baldırlarını, bacaklarını açıpta arkadan seyretmek, şehvet duygularını canlandırmaktadır. Bu İslam anayasasına sığmadığı gibi hiçbir vicdanda kabul etmemektedir'' duygusuyla felaket olarak nitelendirdikleri, zina yapan evli kadınlara recm, bekarlara, açık alanda 100 sopa atılması uygulanmasına inandıkları, işledikleri gasp ve soygun suçlarını günah olarak görmeyip her türlü gelirin Müslüman için serbest olduğunu kabul ettikleri ortaya çıktı. İslam´da heykel yapılması ve fotoğrafın haram olduğuna inanan zanlıların, sözde anayasalarında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü kastederek, okullarda ve resmi kurumlarda fotoğraf ve heykellerinin bulunmasıyla, oralara melek girmediğini, şeytanın girdiğini düşündükleri anlaşıldı.

``ALLAH´IN VEKİLİYİM''

Emniyette sorguları tamamlanan ve çoğunun sabıkası bulunmadığı öğrenilen 12 zanlı, işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri arasında İzmir Adliyesi´ne sevkedildi. Zanlıların, adliyeye sevkedilmesi sırasında, Arapça, ``Allah´ın vekiliyim'' dedikleri duyuldu, `Allah bir´dir işareti yaptıkları görüldü. (19.12.2008-milliyet)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KIRMIZI DON BİLE GİYEMEYECEKLER

BANKASINDAN İCRALIK TEMİZ!

BEYOĞLU'NDA YUNAN POLİSİ PROTESTOSU
»  BURGERKİNG'DEN YILBAŞINA ÖZEL MANGAL KOKULU PARFÜM
»  KADINLAR DOMİNANT DEĞİL, YETENEKLİ ERKEK ARIYOR
»  İŞTE "SENİ LEYLEKLER GETİRDİ YAVRUM"UN HİKAYESİ
»  YÜKSEK SESLİ MÜZİK VE BALKONDA MANGAL SEFASI SUÇ OLDU
»  ADLİ TIBBA BİR TECAVÜZ ZANLISI DAHA GÖNDERİLDİ
»  YİMPAŞÇI DUYAR'A 2 YIL HAPİS
»  MEMUR ALIMLARI BAŞLIYOR
»  DİKKAT,İŞTE BÖYLE DİNLENİYORSUN!
»  İSTANBUL'DA 10 GÜNDE ON CAMİ YANDI
»  OTOMOBİLDEN UCUZ 10 BİN YTL'YE UÇAK
»  BU KEZ PABUÇ BUSH'A İSABET ETTİ!
»  DOÇENT'İN FACEBOOK SKANDALI!
»   KENE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULUYOR
»  TURKCELL BİN'DEN FAZLA ELEMAN ALACAK
»  DÜYANIN EN KISA ÇİFTİ!
»  İŞTE KLEOPATRA'NIN GERÇEĞE EN YAKIN YÜZÜ
»  POLİS "DUR" DEDİ KALBİ DURDU VE ÖLDÜ!
»  CANLI YAYINDA "ÖLÜ KEFENLEDİLER"
»  ZEMZEM BİDONLARINDAN KAÇAK MAZOT ÇIKTI
»  TİTAN'CI KENAN'IN İNANILMAZ DEĞİŞİMİ
»  "ÜÇ ÇOCUK YAPIN" DİYEN OKUSUN!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.