Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5733
EURO
43,6841
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.130,110
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖLEN GENCİN AİLESİNE, 'NİYE TRENİ BEKLETTİ'CEZASI!
ÖLEN GENCİN AİLESİNE,  NİYE TRENİ BEKLETTİ CEZASI!
 
Savaş Yeşil, tren aniden hareket edince boşluğa düşüp öldü. TCDD tazminata çarptırıldı. Ancak ailenin de 3 bin 982 YTL "tehir tazminatı" ödemesi kararlaştırıldı..
 
12.11.2007 - 17:20
Ankara'da kuaförlük yapan 17 yaşındaki Savaş Yeşil, Kurtuluş tren istasyonunda, binmek istediği trenin aniden hareket etmesi üzerine, boşluğa düşerek yaşamını yitirdi. TCDD aleyhine açtıkları maddi tazminat davasını kazanan talihsiz gencin anne-babası, kazanın tren seferlerini aksattığı gerekçesiyle de TCDD'ye tehir tazminatı ödemeye mahkûm edildi. Kadın kuaförlüğü yapan Savaş Yeşil, 23 Eylül 2005 tarihinde sevgilisiyle buluşmak için Kızılay'a gitmek istedi. Kurtuluş tren istasyonunda banliyö trenine binmek isteyen Savaş Yeşil, iddialara göre trenin o esnada aniden hareket etmesi sonucu vagon ve peron rıhtımı arasındaki boşluğa düşerek hayatını kaybetti.

'ASIL KUSUR DÜŞENDE'
Korkunç kazanın ardından Savaş Yeşil'in annesi Kudret Yeşil ile babası Haydar Yeşil, Ankara 1'inci Ticaret Mahkemesi'nde TCDD'ye tazminat davası açtı. Kurtuluş tren istasyonunda olay tarihinde inşaat çalışmaları yapıldığını ve garın yolcu iniş-binişlerine uygun olmadığını, ayrıca trenin kapılarını kapatmadan aniden hareket etmesi nedeniyle TCDD'nin kazada kusurlu olduğunu ileri süren anne-baba, toplam 5 bin 200 YTL maddi tazminat talebinde bulundu. TCDD ise aynı mahkemede karşı dava açarak, asıl kusurun hareket halindeki trenden düşerek hayatını kaybeden Savaş Yeşil'de olduğunu ileri sürdü. TCDD ayrıca kaza nedeniyle tren seferlerinin ertelendiğini de vurgulayarak, zararın giderilmesi için ölen şahsın anne-babasından 5 bin 310 YTL tehir tazminatı talep etti.

İTİRAZ GELİYOR
Davanın görüldüğü Ankara 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, 8 Kasım 2007 tarihinde TCDD'nin baba Haydar Yeşil'e 3 bin 258, anne Kudret Yeşil'e ise 3 bin 792 YTL maddi tazminat ödemesine hükmetti. Ancak aynı mahkeme, Haydar-Kudret Yeşil çiftinin de TCDD'ye 3 bin 982 YTL "tehir tazminatı" ödemesini kararlaştırdı. Çocuklarının ölümünün ardından mahkemenin verdiği tazminat kararı ile bir kez daha yıkılan gözü yaşlı Haydar ve Kudret Yeşil çifti, "Keşke çocuğumuz bugün yanımızda olsaydı da ben istedikleri kadar para verseydim" diye konuştu. Ailenin avukatı Emre Eren ise, mahkemenin verdiği karara itiraz edeceklerini ve manevi tazminat davası da açacaklarını söyledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PERİNÇEK VAN ASKERİ MAHKEMESİNİ KUTLADI

2500 SİGARA İZMARİTİ HETİRENE KOÇ HEDİYE

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 32 CM
»  HACI ADAYLARINA ALIŞVERİŞ UYARISI
»  HIRSIZI EVE GİRDİĞİNE PİŞMAN EDEN CİHAZ
»  DTP'NİN İNTERNET SİTESİ HACKLENDİ
»  ÇEVRECİLERDEN NÜKLEER SANTRALLARA HAYIR
»  ERZURUM DÜN GECE EKSİ 16'YI GÖRDÜ
»  ANKARA İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
»  YAĞMUR VE FIRTINA TÜRKİYE'Yİ FELÇ ETTİ
»  KIVIRAN KADIN SEKS İSTEMİYOR
»  ANKARA VALİLİĞİ'NDEN EKMEK ZAMMI İÇİN DAVA
»  ERZURUM EKSİ 16 DERECE
»  110 PİLOT 330 HOSTES HACCA GİTTİ
»  MEĞER FACEBOOK SEKSBOOK OLMUŞ!
»  ŞEHİT EŞİ'NİN TABUTUNA OMUZ VERDİ
»  SİGARA YASAĞI'NA İLK TEPKİ HÜKÜMET'TEN GELDİ
»  BÜYÜK İSLAM ALİMİ'NDEN AŞK ROMANI
»  DOKTOR STRESİNİ SU ALTINDA ATIYOR
»  MEZARLIKTI RANT DÖNÜNCE BENZİNLİK OLDU
»  KRALA EN KRAL KARŞILAMA YAPILACAK
»  EVLENDİĞİ KIZIN YAŞI 12'DEN 17'YE ÇIKINCA KURTULDU
»  İSTANBUL'DA MİNİBÜSLER TRAFİKTEN ÇEKİLECEK
»  PEUGET 308 TÜRKİYE'DE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.