Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5923
EURO
43,7501
IMKB
9.145,000
ALTIN
4.048,060
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YAĞMUR VE FIRTINA TÜRKİYE'Yİ FELÇ ETTİ
YAĞMUR VE FIRTINA TÜRKİYE Yİ FELÇ ETTİ
 
Şiddetli yağmur ve fırtına Türkiye''nin dört bir yanında etkili. Birçok ilde aşırı yağışlar yüzünden taşkınlar meydana geldi, ev ve işyerlerini su bastı. İşte yurttan manzaralar:
 
10.11.2007 - 19:50

İstanbul'da sağanak yağışla birlikte etkili olan fırtına, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kentte zaman zaman yağan yağmur, akşam saatlerine doğru etkisini arttırdı. Sağanak yağışla birlikte etkili olan fırtına, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Aniden şiddetli rüzgar ve yağmura yakalanan vatandaşlar, kapalı mekanlara koştu. Şemsiyeler rüzgara dayanamazken, yağışın gece boyunca devam etmesi bekleniyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde sağanak yağmur sebebiyle sel baskınları yaşanırken, çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Gece saatlerinden itibaren bölgeyi etkisi altına alarak gün boyu aralıklarla yağan yağmur, öğleden sonra şiddetini arttırdı. Rüzgarla birlikte şiddetlenen yağış sebebiyle ilçenin alt yapı sistemi devre dışı kaldı. İlçenin hemen hemen tüm cadde ve sokakları dereye döndü. Özellikle ilçenin en yoğun trafiği olan Çayiçi Caddesi'nden akan sular yüzünden çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Cadde üzerinde seyreden araçlar ise, dereyi andıran yolda mahsur kaldı. Plakası bile sular altında kalan bir otomobilin ilerleyememesi sebebiyle yol uzun süre trafiğe kapalı kaldı. Belediye ekipleri tam kadro çalışarak su baskınlarına karşı tedbir alırken, mağdur vatandaşlar ve esnaf, en küçük bir yağışta bile elektriklerin kesildiğini belirterek, tepki gösterdi. Çocuklarıyla birlikte dışarıda yağmura yakalanan vatandaşlar ise, kaldırımlara kadar taşan yağmur sularından kaçarken ilginç görüntüler
oluşturdu.

İZMİR

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde şiddetli lodos nedeniyle denizin taşması sonucu trafik tıkanırken, bazı yerlerde ise şiddetli lodosun etkisiyle ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar herhangi kazaya sebebiyet vermezken, yolu trafiğe kapatan ağaçlar görevliler tarafından kaldırıldı. Trafikteki araçlar yollarda biriken suyun içinde kalırken, yolda kalan araç sahipleri alt yapı eksikliklerinden şikayet etti. Yağmurun yağmasına sevindiklerini ifade eden vatandaşlar yetkililere seslenerek, kentin alt yapı eksikliklerinin giderilmesini istedi.

Sağanak yağış ve şiddetli lodos nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm yolcu ve arabalı vapur seferlerini iptal etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzdeniz A.Ş., sağanak yağış ve şiddetli lodos nedeniyle yolcu ve arabalı vapur seferlerinin bugün saat 15.15 itibariyle iptal edildiğini bildirdi. Yetkililer, saat 13.00'te arabalı vapur, saat 14.00'te yolcu vapurlarının seferlerinin iptal edildiğini, Konak ve Karşıyaka seferlerinin ise saat 15.15'e kadar sürdüğünü belirtti. Vapur seferlerinin hava
koşullarının normale dönmesiyle tekrar başlayacağı kaydedildi.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da öğleden sonra başlayan sağanak yağış etkisini sürdürüyor.

Şiddetli lodos nedeniyle sahil kenarındaki bazı işyerleri sular altında kalırken, Tekirdağ Valiliği fırtına beklentisi nedeniyle denizcileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tekirdağ'da öğleden sonra etkili olan şiddetli lodos ve sağanak yağış nedeniyle sahil kenarındaki bazı işyerlerini su bastı. Kentte olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, denizlerde esen şiddetli rüzgarın yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdüreceği ifade edilerek, "Yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdürecek olan fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.
Öte yandan, yeni soğuk ve yağışlı bir havanın etkisine girecek olan Trakya'da zirai don uyarısı yapan valilik, "Marmara Bölgesi'nin Trakya kesiminde hafif kuvvette, güneydoğusu çevreleri ile İç Ege ve Göller Bölgesi'nde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, 11-12 Kasım gecesi Marmara Bölgesi'nin Trakya kesiminde hafif kuvvette don olayı beklenmektedir. Tarımsal faaliyetin sürdüğü bu bölgelerimizde üreticilerimiz ile sebze ve serada üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

ÇORLU

Çorlu'da aniden bastıran sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Yaklaşık yarım saat süren yağış nedeniyle bazı amatör futbol müsabakaları iptal edildi.

Çorlu'da öğle saatlerinde başlayan yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kısa sürede caddelerin yağmur suları ile kaplandığı Çorlu'da vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı. Yağmur nedeniyle trafikte de aksamalar meydana geldi.
Yoğun trafikte bisikleti ile ilerlemeye çalışan bir genç ise hem pedal çevirip hem de şemsiye tutarak ilginç görüntü oluşturdu. Yağışların gün boyu devam etmesi halinde su baskınları meydana gelebileceği belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.

BALIKESİR

Balıkesir'in Bandırma ilçesini gün boyu etkisi altına alan sağanak yağış hayatı felç etti.

Bandırma Meteoroloji İstasyonu Müdürlüğü, sağanak yağışın aralıklarla yarın da devam edeceğini, hava sıcaklığının düşeceğini belirtti. Bandırma bölgesinde metrekareye 20 kilogram yağış düşerken, yağmur en çok aylardır kuraklık çeken Manyas gölü çevresindeki çiftçileri sevindirdi. Kuraklıktan suları çekilen gölün yağmurlarla birlikte 10 santim su tuttuğu açıklandı.
Bandırma'daki şemsiye satıcılarının yağmur sayesinde yüzü güldü. Seyyarlar da köşe başlarında şemsiye satarak ekmek parası kazanmaya çalıştı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise mağazalara ve otobüs duraklarına sığındı. Sağanak yağışla birlikte çukur semtlerde bulunan binaların alt katlarını su bastı. Sağanak yağışta caddelerde araçları güçlükle ilerleyen sürücüler saatlerce sıkıntı çekti.

DENİZLİ

Denizli'de bir süredir devam eden yağmur yağışının ardından bugün başlayan lodos, ağaç ve tabelaları yerinden söktü.

Yurdun batı bölgelerini bugün etkisi altına alan lodos, Denizli ve çevresinde de etkili oldu. Bir süredir yağmur yağışının yaşandığı Denizli'de, bugün öğle saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgar zaman zaman hayatı olumsuz yönde etkiledi. Saatteki hızı 35 kilometreye ulaşan lodos sebebiyle, Yenişehir Meclis Caddesi'ndeki bir ağaç devrilirken, aynı caddede bulunan büyük reklam panoları da yıkıldı. Rüzgarın etkisine fazla dayanamayan reklam panolarının yerinden sökülerek devrilmesi görenleri şaşırttı.

Şiddetli rüzgar sebebiyle vatandaşlar yollarda yürümekte zorluk çekti.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren rüzgarın kuzeyden esmeye başlamasıyla lodosun etkisini kaybedeceği ve yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı belirtildi. Kuzeyden esecek rüzgarla birlikte soğuyacak olan havanın, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşebileceği kaydedildi.

EDİRNE
Edirne'de öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış kenti adeta felç etti. Sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı evleri su bastı.

Edirne'de öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle şehrin kot seviyesi düşük Kirişhane mahallesinde bazı evleri su bastı. Evlerini su basan vatandaşlar defalarca belediye ekiplerini aradıklarını ancak gelen giden olmadığını belirterek, içinde bulundukları duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, ellerine aldıkları kovalarla evlerine dolan suları boşaltmaya çalıştı.
Şehrin tek ana arteri olan Atatürk Bulvarı da sağanak yağış nedeniyle adeta göle döndü. Göle dönen caddede araçlar ilermede güçlük çekerken, trafik durma noktasına geldi.
Edirne Meteoroloji yetkilileri, yağmur yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceğini, hava sıcaklığının gündüz 11, gece 0 dereceye düşeceğini belirterek, don olayına karşı vatandaşları uyardı.


ÇANAKKALE
Çanakkale'de sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız yağan sağanak yağmur hayatı felç etti. 8 saatte metrekareye 44 kilogram yağışın düştüğü kentte çok sayıda ev ve iş yerinin bodrum katlarını su bastı.

Çanakkale'de sabah başlayan sağanak yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kısa sürede ağaçlardan düşen yaprakların rögarları tıkaması sonucu ev ve dükkanlar sular altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanları ile suları kovalarla tahliye etmeye çalışırken bunda başarılı olamadı. Belediye ekipleri de ihbarlara yetişmekte güçlük çekti.

Eski sanayi sitesinin bulunduğu bölgede yolların sular içinde kalması sebebiyle iş yerinde mahsur kalan işçiler dışarıya çıkamadı.
Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 8 saatte metrekareye 44 kilogram yağışın düştüğünü belirterek, yağmurun aralıklarla devam edeceğini söyledi. Bu arada aşırı yağmur sebebiyle tekneleri sular içinde kalan balıkçılar da zor durumda kaldı.

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan şiddetli fırtına deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.

GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına sebebiyle sabah 07.00'de yapılması gereken Gökçeada - Kabatepe ve 11.00'de yapılması gereken Kabatepe - Gökçeada feribot seferi ile saat 07.30'da yapılması gereken Bozcaada-Geyikli ve saat 10.00'da yapılması gereken Geyikli-Bozcaada arasındaki vapur seferlerinin iptal edildiğini açıkladılar.

Yetkililer, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki feribot seferlerinin ise şuan için normal olarak yapıldığını
ifade ederlerken, fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri yeniden başlayacağını açıkladılar.

Bu arada şiddetli fırtınadan korunmak isteyen balıkçı tekneleri ise Çanakkale sahillerinde en yakın limanlara sığınarak fırtınanın dinmesini beklemeye başladılar.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KIVIRAN KADIN SEKS İSTEMİYOR

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN EKMEK ZAMMI İÇİN DAVA

ERZURUM EKSİ 16 DERECE
»  110 PİLOT 330 HOSTES HACCA GİTTİ
»  MEĞER FACEBOOK SEKSBOOK OLMUŞ!
»  ŞEHİT EŞİ'NİN TABUTUNA OMUZ VERDİ
»  SİGARA YASAĞI'NA İLK TEPKİ HÜKÜMET'TEN GELDİ
»  BÜYÜK İSLAM ALİMİ'NDEN AŞK ROMANI
»  DOKTOR STRESİNİ SU ALTINDA ATIYOR
»  MEZARLIKTI RANT DÖNÜNCE BENZİNLİK OLDU
»  KRALA EN KRAL KARŞILAMA YAPILACAK
»  EVLENDİĞİ KIZIN YAŞI 12'DEN 17'YE ÇIKINCA KURTULDU
»  İSTANBUL'DA MİNİBÜSLER TRAFİKTEN ÇEKİLECEK
»  PEUGET 308 TÜRKİYE'DE
»  KANSERDEN KURTULMANIN EN KOLAY 10 YOLU
»  HAKKARİ'YE KIRMIZI ÇAMUR YAĞDI
»  DEKAN VE 2 PROF.SOKAKTA BÖYLE YUMRUKLAŞTILAR
»  5 MİLYAR KAHVE İÇTİK
»  TARLAYA DÜŞEN HELİKOPTER KÖYLÜLERİ KORKUTTU
»  GİZLİ NUMARA ARAMASINDAN KURTULMANIN YOLU VAR
»  BU TAY, 515 BİN YTL
»  BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİNE 102 BİN KİŞİ BAŞVURDU
»  NÜKLEER ENERJİ YASASI MECLİS ÖNÜNDE PROTESTO EDİLECEK
»  BOLU DAĞINA MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.