İsveç'in başkenti Stockholm'de yeni yapılan Salberga Hapishanesi herkesi hayretler içinde bırakıyor.
19.10.2007 - 03:37
Mahkumların rahatı için her şeyin düşünüldüğü hapishane çok büyük bir arazi içinde inşa edilen 5 binadan meydana geliyor.
Salberge Hapishanesi'nde her mahkuma bir oda veriliyor. 5 yıldızlı otel konforundaki odalarda televizyon ve telefon bulunuyor. Mahkumlar akşam saat 20.00 ila sabah 08.00'de kendi odalarında istirahat edip televizyon seyrediyor veya yakınlarıyla telefonla görüşebiliyor. Hapishane içinde mahkumların spor yapmaları için tesisler de bulunuyor. Ayrıca binalardan biri otel gibi kullanılıyor, hafta sonlarında mahkumlar buraya eşlerini davet edebiliyor. Mahkumlar mesai saatlerinde çalışıyor ve çalıştıkları her saat başına 15 kron alıyor.
Öte yandan hapishane müdürü Christer Franeby ise, hapishaneyle ilgili bütün kararları toplantılar yapıp mahkumlarla beraber alıyor.
Ameliyat sonrası sağlık durumu yakından izlenen tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat ...
ANKET
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.