Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Bu Ülke Küllerinden Yeniden Doğacak"
 Bu Ülke Küllerinden Yeniden Doğacak
 
‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ başlıklı etkinlikte konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Vizyon Belgesi’ni açıkladı. ilk etapta 3,5 milyon kişiyi istihdam edeceklerini ve kişi başı geliri 20 bin doların üzerine çıkaracaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ilk üç yılda 100 milyar dolarlık yatırım getireceklerini belirtti.
 
3.12.2022 - 18:53

 Kılıçdaroğlu, Ekonomi Vizyon Belgesi’ni açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” ifadeleriyle duyurduğu ve partisinin olası iktidarına ilişkin vizyon belgesinin açıklanacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı, bugün İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriliyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki vizyon toplantısında, Türkiye'yi ekonomik krizden çıkaracak istikrarlı büyüme modelini açıkladı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

*Net anlaşılsın istiyorum. Türkiye  tek bir kişi değil liyakate dayalı bir sistem yönetecek. Açıkça söylüyorum, Türkiye’nin kökten bir değişime ihtiyacı var. Herkes için çalışan bir sisteme ihtiyacı var. Böyle bir Türkiye mümkün ve emin olun iktidara geliyoruz. Ve bu köklü değişimi gerçekleştireceğiz.

“EN BÜYÜK VE EN GÜZEL MİRASIM OLACAK”

*Bu ülkede hiç kimse korkuyla uyanmayacak. Vatandaş çalışan bir sistemin yani oluşturacağımız sistemin ülke ekonomisini, sanayisini, esnafını, emekçisini koruyacak. Bunu çok iyi bilecek. Bireyler, yönetenler gelip gidecek. Ama ülke bir daha asla savrulmayacak. Bu benim güzel ülkeme bırakacağım en büyük ve en güzel mirasım olacak.

“MUHALEFET PARTİSİNİN GENEL BAŞKANI OLARAK SESLENMİYORUM”

*Bugün verdiğimiz kavga, Türkiye’nin yarın nasıl bir ülke olacağının kavgası. Nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizin davası. Bugün bu sahneden size ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak seslenmiyorum. Kuracağımız sistemin, büyük güç birliğinin bir parçası olarak sesleniyorum. Bu siyaset üstü güç birliği sizlerle birlikte çalışınca tamamlanacak.Kılıçdaroğlu, Ekonomi Vizyon Belgesi’ni açıkladı: Bu ülke küllerinden yeniden doğacak

6'LI LİDERİ TEK TEK ANDI


*Bir de bizim siyasal birlikteliğimiz var tabii. Yani 6'lı masa. Türkiye için bir araya gelen, kalbi Türkiye için atan 6 vatansever liderin masasıdır o. Bu değerli insanların en büyük motivasyonu aldıkları ya da alacakları oylarda değil.

*Ülke söz konusu olunca ideolojik farklılıklar teferruattır dememiz bu masanın en büyük gücüdür. Zorbalığa direnen, her türlü kara propagandaya rağmen kenetlenen 6 lideriz biz. Türkiye için kenetlendik.
*Halkımızın haysiyetli yaşamı için kenetlendik. Biz 6 lider olarak birlikte yürümeye devam edeceğiz. Türkiye’de gerçek bir demokrasiyi inşa edeceğiz. Anayasamız hazır. Ekiplerimiz kadrolarımız gece gündüz ortak program için çalışıyorlar. Bizim siyasi, ahlaki ve vicdani birliğimiz var. Meral Hanım’ın partisini kurarken nasıl bir mücadele verdiğini ben çok iyi biliyorum. Meral Hanım merttir. Temel Bey, bu 6'lı masayı kurarken sırtına nasıl bir yükleneceğini bilmiyor muydu? Biliyordu. Ama Temel Bey bilgedir ve cesurdur.

*Ahmet Bey ile vatan söz konusu olduğunda bir araya gelmekten bir an bile tereddüt etmedik. Onun deneyimi ve entelektüel birikimi bize her türlü katkıyı sağlayacak. Ben Gültekin Bey'de Menderes ve Demirel’in gençliğini, onların ruhunu görüyorum. Ali Babacan’ın uygulama tecrübesini ve başarısını biliyorum.

*Altını çiziyorum, bütün dünyada bu gerçeği biliyor. Yani özetle bu zaferi iyi, cesur ve yürekli dürüst insanlar kazanacak.

*Türkiye dahil dünyanın her yerinden işinde en iyi uzmanlar ve siyaset üstü vatanseverlerimize bunun için buluştuk. 6'lı Masa'yı oluşturan partilerimizin de çok iyi kadroları var. Bu değerli insanlarla birlikte çalışıyoruz. Tabii ki en iyileri bulmak yetmez. Onların elini güçlendirmek de gerek.

*Bu büyük birlikteliğin başarılı olması için kaynağa ihtiyacı var. Açık ve net söylüyorum. Bay Kemal bu sorunu da çözdü. İktidarımızın ilk 6 ayında milletimizin ferahlaması için hızlı çözümlerimiz hazır.


“TÜRKİYE İÇİN KENETLENDİK”

*Altılı Masanın en büyük motivasyonu ideolojik farklılıklar teferruattır dememiz. Türkiye için kenetlendik, halkımızın haysiyetli yaşamı için kenetlendik. Biz 6 lider olarak birlikte yürümeye devam edeceğiz. Gerçek bir demokrasiyi inşa edeceğiz.

ÜLKEYE GETİRELECEK YATIRIMLAR

*İlk adım halkımıza nefes aldırmak, sonra halkımıza nefes aldırmak. Toplamda 5 trilyon 461 milyar dolarlık fon yönetenlerle toplantılar yaptım.

*İktidarın ilk üç yılında 100 milyar dolarlık yatırım getireceğiz. Türkiye büyük kaynaklara ve büyük potansiyele sahip bir ülke. Halkımız hiçbir şeyden pay alamıyor. Kirli sermayenin çaldığı 418 milyar dolar tahsil edilecek.

GELİR VERGİSİNE DÜZENLEME

*Sahte enflasyon oranlarıyla çalışanların maaşları gasbedildi. Bugün bu ülkeyi yönetenlerin onurlu çalışanlara borcu var. Bizim yaptığımız hesaplara göre devletin çalışanlara en az 300 milyar dolar borcu var. Biz bu borcu ödemeye geliyoruz.

*Çalışanlar için gelir vergisi tarifesini yeniden düzenleyeceğiz. Sırtlarındaki vergi yükünü alacağız. Para onların cebine yansıyacak ve biz borcumuzu ödemiş olacağız.

*Gerçek zenginleşme de böyle olur. Halkın olanı halka geri vereceğiz. Bunu gerçekleştireceğim. Her kes bunu bilmeli.

*Bir güven ortamı yaratarak yatırım çekeceğiz, halktan çalınanları halka iade edeceğiz. Akılcı yönetimle hızlı ülkeyi krizden çıkaracağız.

“KİŞİ BAŞI GELİRİ 20 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARACAK”

*Halkımızı kalıcı zenginliğe ulaştıracak projeleri beş kolona ayırdık. Birinci kolon, endüstriyel dönüşümü gerçekleştirme. 50 ili kapsayan 8 bölgede özel ekonomi bölgeleri oluşturacağız.

*İkinci kolon, işgücü dönüşümü. Eğitimde fırsat eşitliğine ve nitelikli işgücüne ihtiyaç var. Üçüncü kolon, enerji.

*Enerjide bağımsızlığı sağlamak önceliğimiz olacak. Dördüncü kolon, gıda bolluğu bereketi. Aç evlatlarla endüstriyel devrimi gerçekleştiremeyiz.

*Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek. Beşinci kolon, hızlı istihdam artışı. İlk etapta 3,5 milyon kişi istihdam edilecek. Kişi başı geliri 20 bin doların üzerine çıkaracağız.

*Türkiye kral değil kural istiyor, kurallı ekonomiyi getireceğiz. Siyaset üstü liyakatli kadrolar bir arada çalışacak.

*Çalışma prensipleri asla sıcak siyasetin ajandasına kurban edilmeyecek. Bağımsız kalması gereken kurumlar bağımsız kalacak. Sistem güçlendikçe ülke artık sürekli yapısal krizlerle de asla karşı karşıya kalmayacak.

“DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRECEK PARAYI BULDUK”

*Enflasyonist ve değersiz TL ekonomisiyle emeği ucuzlatan politikaları çöpe atacağız. Bu dönüşümü gerçekleştirecek parayı da bulduk, planımız, projelerimiz ve insan kaynağımız hazır.

*Teknoloji yatırımlarını Türkiye’ye davet edeceğiz. Zenginlik tabana yayılacak. Bunun için buradan sesleniyorum. Ayağa kalk Türkiye.

*Lamı cimi yok bu zorba gidecek. Halkın olan yine halkın olacak. Bu ülke küllerinden yeniden doğacak. Ey dünya Türkiye senin ucuz iş gücün, mülteci kampın olmayacak. Sana rakip olmak için geliyorum.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MHP Lideri Bahçeli'yi Üzen Haber

Efsane Futbolcu Pele'den Kötü Haber

Dört Partili Yeni İttifak Geliyor
»  Türk İş Başkanına'Kırmızı Çizgi' Tepkisi
»  CHP Ekonomi Reçetesini Bugün Açıklıyor
»  Mecliste Bütçe Mesaisi Başlkıyor
»  Flaş.. İsveç'ten Terörist İadesi
»  İmamoğlu ve Yavaş'a Yeşil Işık
»  "Seçmen Hepimizin Saçını Başını Yolar"
»  Seçimlerde Kaç Suriyeli Oy Kullanacak?
»  Kaftancıoğlu: Gülümseyerek İzliyorum
»  Türk İş'ten 'Kırmızı Çizgi' Resti
»  Akşener'den Kurmaytarına 'Aday' Uyarısı
»  Gram Altında Rekor
»  Hakan Şükür'ü Hatırlattı Yayından Alındı
»  Gözler Kritik MGK Toplantısında
»  Suudi Arabistan 5 Savaş GemisiAlıyor
»  BİM'den Bahçeli^'ye Yanıt
»  Süleyman Soylu Özür Diledi
»  Demirtaş'tan Öcalan'la Görüşmre Talebi
»  Akşener: Daha Yeni Başilıyoruz
»  Odalara ‘Baro’ Düzeni
»  ABD'den Flaş Suriye Kararı
»  İbrahim Kalın'dan Oprasyon Açıklaması:
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.