Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,9880
EURO
48,0856
IMKB
11.372,000
ALTIN
4.443,920
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'GÜNEYDOĞU AÇILIMIMIZ OY KANALLARINI PATLATTI'
 GÜNEYDOĞU AÇILIMIMIZ OY KANALLARINI PATLATTI
 
DYP Lideri Ağar, " Önemli olan silahsız, terörsüz bir bir ülkeyi var etmektir. Bunun görevi de bana aittir."
 
2.12.2006 - 00:06

Doğruyol Partisi lideri Mehmet Ağar, KONYA Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen `Türkiye ekonomisindeki Gelişmeler ve KOBİ'lere etkileri' konu başlıklı bir konferansa katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında Partisi'nin ekonomiye yönelik çözüm önerilerini işadamlarına anlatan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sorulara da cevap verdi. Bir davetlinin Güneydoğu Anradolu ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkındaki sorusuna tepki göstermesini değerlendiren DYP lideri Ağar, `Kendimi ezdirmem' cevabını verdi.

DYP Lideri Ağar, konferansın ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile arasındaki gerginlikle ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi: "Ben, milyonlarca oyun sahibi olduğu bir partinin genel başkanıyım. Çok uzun süren devlet hayatımda, hırsızlığım ve namussuzluğum olmamıştır. Çoluk çocuğumun yüzünü yere baktıracak hiçbir kusurum, kabahatim yok. Bilmeden kusur işlemiş olabilirim. Onun için partimin de, benim de kişisel bir itibarım, gururum vardır. Bu yüzden, kimseye kendimi ezdirmem. `Benim söylediğim herkes tarafından iyi anlaşılmalıdır' dedim. Ben bu coğrafyada silahlı kuvvetlerin neye tekamül ettiğini en iye bilen adamlardan biriyim. `Mezar Gediği' diye bir yar var. İran-Irak sınırında birleşmiş bir yer. Burada nöbet tutmayı benden daha iyi kimse bilimez."

`TÜRKİYE'DE ASKERSİZ DEVLET YÖNETİLEMEZ, ASKER DE SİYASET YAPAMAZ'

"Bir yandan da sivil siyasette kendi üzerine düşen görevler vardır ve bunun anlamı vardır. Ben burada üzerime düşen görevi yaparım. Türkiye'de askersiz devlet yönetilmez, asker de siyaset yapamaz. Mesele bu. Siyasetin kendi alanı ve çerçevesi vardır. Bu noktada meseleyi bir takım ucuz polemiklerin altına sığınarak gösterileri yaparken demokrasi kişiselleştirilmemelidir. Ben milletin iradesine layık oldum. Burada ortaya konulan tablonun devam ettirilmesinde bir anlam yok. Türkiye'de, hala `terörden medet umuyorum' diyen varsa, onun karşısında devletin askeri, polisi görevini yapacaktır. Ben bu noktada bıraktım. Ben, bana verilen emanetin değerinin ne olduğunu iyi bilirim. Buralarda da ülkeyi sıkıntıya sokacak hiç bir şey olmaz. Bu coğrafyadaki en önemli gücümüzün TSK'nın forsu olduğunu bilen biriyim. Ama bir alan vardır. Siyasetin alanı burada, devletin alanı oradadır. Bütün bu alanlar içinde de siyaset belirliyici güç, meseleleri çözen irade olmayı kaybettiği vakit, o zaman siyaset anlamsızlaşan bir noktaya gelir. Önemli olan herkesin birbirini anlamasıdır. Bizim meselemiz ve tavrımız ülkenin bölünmez bütünlüğüdür. Bu çerçevede yeni insanların, yeni kesimlerin teröre bulaşmamasıdır. Oturup kendi yurdunda kendi memletketinde olup Türkiye'nin, musallat olan belanın içine girmemesini sağlamak siyasetin işidir. Bu benim işimdir. Türkiye'de, insanlar arasında ayırım yapmadan bu sorunları çözerim. Birinin elinde silah varsa, onun muhattabı jandarmadır. Önemli olan silahsız, terörsüz bir bir ülkeyi var etmektir. Bunun görevi de bana aittir. Siyasetçi, burada hizmet ve fikir üretecek."

Musul ve Kerkük sorunuyla ilgili bir soru üzerine de açıklama yapan Ağar, bu sorunun Türkiye'nin katılımıyla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Mehmet Ağar, toplantının ardından özel uçakla Konya'dan ayrıldı.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN : BİZE EMRİVAKİ YAPILMAYA ÇALIŞILMIŞTIR

BAYKAL: "AB İÇİN YENİ YOL HARİTASI LAZIM"

CHP, HÜKÜMETİN 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ
»  "KARA PARA"DA UNAKITAN İDDİASI
»  BAHÇELİ: TERÖRİST BAŞININ İDAMINI BİZ ENGELLEMEDİK
»  BAHÇELİ: 'MHP, SUNİ İTTİFAK ARAYIŞLARI DIŞINDADIR'
»  AKP'Lİ ERGİN, 'ALİ DİBO'YU REDDETTİ
»  GÜL'DEN REHN'E SİTEM!
»  DIŞİŞLERİ EKÜMENİK'İ TANIMADI!
»  BAYKAL,"BU İKTİDARLA AB MÜMKÜN DEĞİL"DEDİ
»  CHP'DEN HATAY'A SIKI TAKİP
»  PEPE'DEN ACARKENT SAVUNMASI
»  'ADAYLIĞINI NİYE AÇIKTAN SÖYLEMİYORSUN'
»  AĞAR'DAN YİNE TUHAF SÖZLER
»  MEHMET AĞAR'DAN BİR AĞAR ÇIKIŞ DAHA
»  BABACAN:DEVLET İSTERSE IMF BORCUNU KAPATIRIZ
»  ÇİÇEK:BİZİMKİLER DEĞİL ONUN SÖZLERİ ÖNEMLİ
»  CHP'DEN, ÇİÇEK'E: "ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRMAYALIM"
»  DEVLET BAKANI MEHMET AYDIN : AB TÜRKİYESİZ YAPAMAZ
»  ERDOĞAN'IN SÜRPRİZ ZİYARET PLANLARI
»  EDOĞAN, PAPA İLE GÖRÜŞECEK
»  BU MU SİZİN MİLLETİ TEMSİL ETMENİZ. VEKİLLER SUÇ KOLİK OLMUŞ
»  BAYKAL SERT ÇIKTI
»  BAHÇELİ'DEN ÜLKÜCÜLERE İLANLI TEŞEKKÜR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.