Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7775
EURO
43,5581
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.917,250
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'DEN, ÇİÇEK'E: "ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRMAYALIM"
CHP DEN, ÇİÇEK E:  ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRMAYALIM
 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganı üzerinden siyaset yapanları "siyasi maganda" olarak niteleyen Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e tepki gösterdi.
 
27.11.2006 - 13:03
Anadol, "Sayın Adalet Bakanı’na, eski defterleri karıştırmamasını öneriyorum. Kabakçı Mustafa veya Patrona Halil üslubuyla, ’Türkiye laiktir, laik kalacak’ diyenleri, siyasi maganda olarak nitelemek, kendi öz kimliklerini ve hala vücutlarında duran dövmeleri teşhir etmekten başka bir şey değil" dedi.
      Anadol, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganı üzerinden siyaset yapanları, "siyasi maganda" olarak niteleyen Çiçek’e yanıt verdi.
      Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin, rejimin, Anayasa’nın değişmesi bile önerilemeyecek maddelerini değiştirmek isteyenlerin liderlerinin Cumhurbaşkanı olup olmayacağının tartışıldığı bir ortam bulunduğunu belirten Anadol, "Sanki bu tereddütler boşmuş, bir vehimden, kuruntudan ibaretmiş, tereddütleri söylemek abesle iştigalmiş" gibi bir anlayışla, Adalet Bakanı Çiçek’in açıklamalarını ibret ve dehşetle okuduklarını söyledi.
      Çiçek’in, "Sanki aksini söyleyen varmış gibi" diyerek, "Türkiye laiktir, laik kalacak" diyenleri "siyasi manganda" olmakla suçladığını ve Afrika’daki ilkel kabilelere benzettiğini ifade eden Anadol, Çiçek’in "MHP, koalisyon" söylentilerini de kastederek, "dün birbirlerine kurşun sıkanlar, bugün bir araya getirilmeye çalışıyor" dediğini ve kendi korkusunu dile getirdiğini öne sürdü.
      Anadol, şöyle konuştu:
      "Sayın Adalet Bakanı’na eski defterleri karıştırmamasını öneriyorum. Dünden bahsettiği vakit, zararlı çıkacak olan CHP değil kendileridir. Birey olarak kendileridir. Cemil Çiçek’tir, Abdullah Gül’dür. Recep Tayyip Erdoğan’dır, Bülent Arınç’tır. Bu liste uzayıp gider. Partileri bundan sıkıntı çekerler"
     
     BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAN ALINTI
      Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1995 yılında Ümraniye’de laiklik ile ilgili yaptığı konuşmadan alıntı yaptı. Anadol, Erdoğan’ın, "Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor. Yani bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek yahu... Sen bunun önüne geçemezsin ki; millete rağmen bu yürümez zaten. Sonra, nedir bu laiklik, Allah aşkına? Bir tarif edin diyorsun, tarif etmiyor... 1.5 milyarlık İslam, Müslüman Türk milletinin ayağa kalkmasını bekliyor, kalkacağız, ışıkları göründü. Allah’ın izniyle kıyam başlayacak" dediğin öne sürdü.
     
     'NEYİ HAFİFE ALIYOR?'
      Anadol, eski başbakanlardan Adnan Menderes’in, "toplum belleğinin unutma hastalığına yakalandığı" yönündeki sözlerine atıfta bulunarak, bunun siyasette her zaman doğru olmadığını kaydetti. Anadol, "1995 yılında bu konuşmaları yapan bir kişi şimdi Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan. Sanki aksini söyleyen varmış gibi ’Türkiye laiktir, laik kalacak’ sözünü söyleyenleri, siyasi maganda diye suçlayarak neyi hafife alıyor Sayın Cemil Çiçek?" diye konuştu.
      AK Parti’lilerin konuşmalarından başka alıntılara da yer veren Anadol, şöyle devam etti:
      "Bu laflar, yazılı, belleklerde duruyor. Hatırlatmak istemiyoruz. Neden?
      Kredi açtık... Dediler ki gömlek değiştirdik. Gömlek değiştirmek kolay, ama deri değiştirmek zor, imkansız. Gömlek değiştirirken, kollarını, çıplak vücutlarını gördük. Oradaki dövmeler, çıkmaz dövmeler, duruyor. Kabakçı Mustafa veya Patrona Halil üslubuyla, ’Türkiye laiktir, laik kalacak’ diyenleri siyasi maganda olarak nitelemek, kendi öz kimliklerini ve hala vücutlarında duran dövmeleri teşhir etmekten başka bir şey değil."
     
     DARBE İDDİASI
      Bir gazetecinin, "Newsweek Dergisi’nde, 2007 yılında Türkiye’de darbe olacağı" yönünde bir yazının yer aldığını anımsatarak, bu konudaki görüşlerini sorması üzerine Anadol, şunları kaydetti:
      "Darbenin kışlalarda asker eliyle değil, sandıklarda vatandaşın oyuyla gerçekleşmesini istiyoruz ve buna inanıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde anti laik, Cumhuriyetin değerlerine ters düşen bir iktidar iş başına gelebilir ama halk bunu kendi oylarıyla al aşağı edebilir sonucu ortaya çıktığı gün, Türkiye demokrasisi erginliğini kanıtlamış olacaktır. Halkımız demokrasiyi nasıl içselleştirdiğini kanıtlamış olacaktır. CHP’nin büyümesini, ilerlemesini, esnafla, köylüyle, emekliyle, emekçiyle bütünleşmesi de bu yazıları tekzip eden bir gelişme olarak görüyoruz. Böyle bir tehlikeyi önemsemiyoruz, ciddiye almıyoruz."
     
     ESNAF, CHP’YE YÖNELDİ
      Anadol, esnaf kesiminin hızla AK Parti’den uzaklaşarak CHP’ye yöneldiğini öne sürdü. Anadol, çiftçilerin, AK Parti iktidarı döneminde hiçbir tarım ürününde 1 yıl önceki fiyatları yakalayamadıklarını kaydetti. "Bu Türk tarımı ve
      çiftçisinin idam fermanıdır" diyen Anadol, fındıkta olduğu gibi, narenciye ve zeytin üreticilerinin de sokaklara döküleceklerini; bunların sorunları Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DEVLET BAKANI MEHMET AYDIN : AB TÜRKİYESİZ YAPAMAZ

ERDOĞAN'IN SÜRPRİZ ZİYARET PLANLARI

EDOĞAN, PAPA İLE GÖRÜŞECEK
»  BU MU SİZİN MİLLETİ TEMSİL ETMENİZ. VEKİLLER SUÇ KOLİK OLMUŞ
»  BAYKAL SERT ÇIKTI
»  BAHÇELİ'DEN ÜLKÜCÜLERE İLANLI TEŞEKKÜR
»  ZEKİ SEZER: ALLAH KİMSEYE KUL HAKKI YEDİRMESİN'
»  DSP'DEN BÜLENT ECEVİT TEŞEKKÜRÜ
»  AĞAR'A SİS ENGELİ
»  BAYKAL'IN ÇANKAYA STRATEJİSİ
»  DEVLETİN GİREMEDİĞİ ACARKENT'İN ALTINDAN İÇİŞLERİ BAKANI ÇIKTI
»  ADALET BAKANI ÇİÇEK: HUKUK FAKÜLTELERİ 6 YIL OLMALI
»  BAYKAL:"İSTANBUL YAŞANMAZ HALE GELMİŞ"!
»  BU REKLAMLAR BAŞBAKANI ÇILDIRTIYOR!
»  GÜL'E GÖRE TÜRKİYE CAZİBESİ'NİN SIRRI
»  BAYKAL'IN HEDEFİ TEK BAŞINA İKTİDAR
»  ''ANAVATAN, HİÇBİR PARTİYLE KOALİSYONA GİRMEYECEK"
»  KARAYALÇIN'DAN VEKİLERE "CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇSİN" MEKTUBU
»  MHP ORTA YOLCU MU OLDU ?
»  EDİBE SÖZEN'İN HIZLI YÜKSELİŞİ!
»  AKP'DE AKİF GÜLLE'NİN YERİNE EDİBE SÖZEN GETİRİLDİ
»  ''SIFIRLARI ATTINIZ, MİLLETE DE SIFIRI TÜKETTİRDİNİZ''
»  BAYKAL:" “AVRUPA AÇSIN KAPILARI KORKMASIN”
»  "MİLLİYETÇİLİK SEZONU AÇILDI, HAYIRLI OLSUN"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.