Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2289
EURO
44,7145
IMKB
9.020,000
ALTIN
4.149,160
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'TORBA YASA'YA EMEKLİLERİN SERT TEPKİSİ
 TORBA YASA YA EMEKLİLERİN SERT TEPKİSİ
 
Emekliler, ''torba yasa''da her kesime yönelik düzenlemeler bulunduğunu, ancak kendilerinin unutulduğunu savunarak, yıllardır bekledikleri intibak yasasının ''yine başka bahara bırakıldığını'' kaydettiler.
 
27.2.2011 - 00:25

Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Nalan Huriye Akcan ve Tüm Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, ''torba yasanın gereksiz düzenlemelerle doldurulduğunu, ama ne intibak yasası ne refah payı ne emekli maaşlarına yapıldığı söylenen zamların ne de banka promosyonlarından emeklilere de pay verilmesi konusunun torbada yer almadığını'' belirtti.

'Torba Yasa'ya emekli tepkisi

Açıklamada, emekliye, işçiye, memura maaş artışı yaparken ''kaynak yok'' diyen hükümetin, ''af kanunu'' ile milyarlarca liralık alacağından bir kalemde vazgeçtiği öne sürülerek, seçim öncesinde ''oy avcılığı'' yapmak için ''torba yasaya'' ne bulunduysa koyulduğu, ancak emeklilerin yıllardır beklediği intibak yasasının yine başka bahara bırakıldığı iddia edildi.

Banka promosyonlarından pay verilmesi için gerekli düzenlemenin de yasaya dahil edilmemesine tepki gösterilen açıklamada, Ocak ayında emekli maaşlarına 60 TL zam yapıldığının söylendiği ancak hala zamdan haber çıkmadığı ifade edildi.

Hükümetin emeklileri unuttuğu savunulan açıklamada, ''Torba kanunda da kendilerini unutanlara karşı emeklilerin duyduğu öfke, kara delik gibi bu iktidarı yutacaktır'' ifadesine yer verildi.

27/02/2011



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YAKLAŞIK 15 BİN TÜRK TAHLİYE EDİLDİ

13 TÜRK ALMAN BELEDİYE MECLİSİNDE

ERDOĞAN'A GIYABİ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
»  ÖLÜM TEHLİKESİ ATLATTI!
»  AÇLIK SINIRI 890 TL'YE YÜKSELDİ
»  EHLİYETİ OLMAYAN AYDIN'LIYA İNGİLTEREDEN TRAFİK CEZASI
»  'ÇILGIN PROJEYİ YAKINDA AÇIKLAYACAĞIM'
»  AHMET TÜRK HASTANEYE KALDIRILDI!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, ALMAN BASININA KONUŞTU!
»  GENELKURMAY, TAHLİYE FOTOĞRAFLARINI YAYINLADI!
»  42 METRE DERİNDE SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ!
»  ELÇİLER BU OTURUŞU YORUMLADI!
»  CHP'Lİ ÖĞÜT'TEN ÖLÜMCÜL İDDİA!
»  YSK'DAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ 2014'TE MESAJI
»  GELME DEDİK GELDİ!
»  TORBA YASAYI ONAYLADI!
»  LİBYALI ASİLER TÜRK ASKERİ İSTEMİŞ
»  SARKOZY PROTOKOL KURALLARINI ALTÜST ETTİ
»  ATAMALAR AKP'NİN YARGIYI ELE GEÇİRME SÜRECİ
»  HSYK'DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA
»  ATAMALARA TEPKİYİ ANITKABRE GİDEREK GÖSTERDİLER
»  GÜL AHDE VEFA İSTEDİ, SARKOZY KIVIRDI!
»  DAVUTOĞLU'NDAN AB'YE REST!
»  TÜRKİYE'DE 21 MİLYON SÜRÜCÜ, 15 MİLYON ARAÇ VAR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.