Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
47,3613
EURO
54,0478
IMKB
13.943,870
ALTIN
6.225,625
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 36 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
'TeröRrsüz Türkiye' İçin Gözler Mecliste
 TeröRrsüz Türkiye  İçin Gözler Mecliste
 
Terörsüz Türkiye süreci için hazırlanacak yasal düzenleme, yeni haftada Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Çerçeve yasa, Meclis tatile girmeden çıkarılacak. Düzenlemede Abdullah Öcalan ve örgütün sözde yönetici kadrosuna ilişkin özel bir düzenleme yapılmayacağı,ayrıca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların kapsam dışında tutulacağı belirtiliyor.
 
27.7.2026 - 08:51

Terörsüz Türkiye sürecinde gözler yasal düzenlemede . Teklifin yeni haftada Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

 DÜZENLEMEDE NELER VAR?

 Türkiye'ye dönmek isteyen örgüt üyeleri, örgüt faaliyeti kapsamında herhangi bir suça karışmamışsa Türk Ceza Kanunu'ndaki etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ceza almayabilecek. Suça karışanların dosyaları ise mahkemeler tarafından tek tek incelenecek. Türkiye'ye gelecek örgüt üyeleri 3 ya da 5 yıl adli kontrole tabi tutulacak.

 Bu kişilerin bu süreçte herhangi bir kamu kurumunda çalışamayacağı ve siyaset yapamayacağı da düzenlemede yer alması beklenen başlıklar arasında.

 TEYİT BEKLENECEK

 Çerçeve yasa Meclis tatile girmeden çıkarılacak ancak uygulama için sahadaki durumun MİT ve TSK tarafından tespit edilmesi, ardından Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) "PKK feshedilmiştir, silahlar bırakılmıştır" yönünde teyit kararı alması beklenecek. Son olarak ise yasaya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı yayımlanacak.

 “GEÇİCİ VE MÜSTAKİL BİR YASA OLACAK"

 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, süreç yasası için başlattığı siyasi parti turunu tamamladıktan sonra basın toplantısı düzenlemiş "Ümit ediyorum ki önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığı'na gelir, komisyona havale edilir ve yetişirse önümüzdeki hafta bunu Meclis müzakere ederek bitirir." demişti.

 "Bu asla bir genel af ya da şahsa ait bir af niteliğinde olmamalıdır." ifadesini kullanan Kurtulmuş şöyle devam etmişti: “Komisyon raporumuzun 6'ncı bölümünde yer alan münfesih örgütün bundan sonra nasıl hareket edeceğine ilişkin yasal çerçeve korunacaktır. Yani bu geçici ve müstakil bir yasa olacaktır. Örgütün silahlarını bıraktığı ve münfesih hale geldiğinin tespit ve teyidi için bir mekanizma bu yasanın içerisinde olmalıdır. Bu geçici ve müstakil bir yasa olacaktır. Temel çerçevede anlayış birliği olduğu görülüyor. Ümit ederiz ki Meclis tatile girmeden yasalaşmış olur.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan Filenin Sultanlarına Tebrik

Bahçeli'den Filenin Sultanları'na Tebrik

CHP’de Tartışmalı Grup Başkanı Seçimi
»  Cast Ajansından İtiraf
»  Figüran Haberine CHP'den Suç Duyurusu
»  Meral Akşener Vakıf Kurdu
»  'Figüran' Haberi CHP'yi Kızdırdı!
»  Özgür Özel, Anıtkabir'e Yürüdü
»  İmamoğlu'ndan Yeni Parti Mesajı
»  Bahçeli'den Özel'e Tebrik Telefonu
»  YENİ Parti Resmen Mecliste
»  Yeni Parti Resmen Yola Çıktı
»  "Haluk Levent Yunan Adasına Kaçacaktı"
»  PKK Elebaşları Süleymaniye'ye!
»  TBMM'de Tatil Mesaisi!
»  CHP’den Yeni Parti'ye Geçişte Kritik Gün
»  ‘Yeni Parti’de İnce Hesaplar.
»  8 Üniversiteye Rektör Ataması
»  5 Ünlü İsme Ahbah Soruşturması
»  Altın İki Haftanın Zirvesinde:
»  Meclisin Çalışma Süresi Uzatıldı
»  CHP'de Peş Peşe Görevden Almalar!
»  Yeni Partiye Kim Geçiyor Kim Kalıyor?
»  Zeydan Karalar'dan Sürpriz Karar
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.