Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5273
EURO
34,8692
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.435,970
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''YÜZDE 20'Yİ ÖPSÜN BAŞINA KOYSULAR''
 YÜZDE 20 Yİ ÖPSÜN BAŞINA KOYSULAR
 
Başbakan yüzde 20 demişse öpsünler başına koysunlar Başabakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
27.8.2013 - 00:16

 Gündemlerinde af olmadığını ifade Arınç, "Hiç birimiz, hükümet üyesi olarak, Başbakanımız olarak affı düşünmüyoruz. Gündemimizde af yok. Rahatlıkla ve samimiyetle söyleyebilirim. İkincisi bu sürecin başından itibaren ne Öcalan ne de Öcalan ile bağlantı kuranlar da affı söylememişlerdir. Geçmişte söylemişlerdir. Ama af artık bu süreç içerisinde kesinlikle gündeme gelmemektedir" dedi.

"BAŞARIYA ULAŞIRSA TÜRKİYE KORKULARDAN, TEHDİTLERDEN KURTULMUŞ OLACAK"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Haber Türk televizyonunda yayınlanan programa katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. PKK'nın çekilme sürecini değerlendiren Arınç, şöyle konuştu:
"Çözüm sürecinde çok çalışıyoruz. Başarıya ulaşırsa Türkiye korkulardan, tehditlerden kurtulmuş olacak sabırlıyız. Aralık ayında başlayan süreç, neredeyse 8 ayını doldurdu. Eylemsizlik hali eyvallah. Adeta bir bahar havasının olması herkesi mutlu etti. BDP de Öcalan da diyor ki, 'insanlar ölmeyecek, silahlar ülke dışına çıkacak. Silahların konuşmadığı, fikirlerin, siyasetin konuştuğu bir alan olacak.' Buna kimse hayır diyemez. Öcalan'ın 21 Mart'ta yankılanan sözüydü. Evet denildiğini toplumlar tarafından gördük. Öcalan'ın hitap ettiği kitle, bizim irademiz, önderimizin iradesi diyen kitleler birden fazla. Bunların her birinin evet demesi gerekiyor. Şu ana kadar biz evet denildiğini gördük. Öcalan’ın kesin ve kati olarak artık silahlı eylemelerin son bulması. Kandil’e baktığımız zaman kendileri evet demiş olsa bile bir ikna süreci gerektiğini söylediler. Ne yazık ki örgüt fikir ve eylem olarak şiddetten kolay kolay uzaklaşmıyor" diye konuştu.
Kandil’de yapılan bazı açıklamaların sürece zarar verdiğini ifade eden Arınç, "Öcalan’a karşı mesaj gönderiyor. Ben daha fazla Öcalancıyım gibi. Öcalan’a karşı bir liderlik mücadelesi içerisinde" dedi. PKK'nın tamamen çekilmesine ilişkin kesin bir tarih vermenin doğru olmadığını söyleyen Arınç, çekilmenin en kısa sürede olması gerektiğini belirtti.

"ÖCALAN KRİTİK BİR ROL OYNUYOR"

Öcalan'ın çözüm sürecinde stratejik bir konumda olduğunu belirten Arınç, "Bizimle bir alışverişi yok. Biz onunla herhangi bir pazarlık yapmadık. Ama Türkiye'de terörün bitmesi konusunda Öcalan kritik bir rol oynuyor. Bu rolünde başarılı olursa, Türkiye çok önemli bir meseleyi çözmüş olacak. Sabırlıyız. Bu işe bağcıyı dövmek için çıkmadık. Üzüm yemek istiyoruz. Çekilme süreci bitmedi. Başbakanımız doğru söylüyor. Nefes alışlarının bile hesabının yapıldığı nerede ne kadar insanın çıktığını bilebilecek bir istihbarat gücümüz var. Yüzde 20 demişse Başbakanımız öpsünler başına koysunlar. Yüzde 80'nin hala çıkmadığı, belki hemen çıkabileceği, belli yerlerde beklenildiği toplanıldığı bütün bunların bilgisi de var bizde. Çıkma iradesinde bir geciktirmeye yönelik oluşumun varlığını da hepimiz bilmeliyiz. Bunun nedenlerinden biri Öcalan'a karşı bir tavır içerisindeler, iki hükümetin belli konularda belki bir yol açmasını veya hiç yapılmayacak bir takım söylemlerde bulunmasını istiyorlar. Hayır bizim böyle bir niyetimiz yok. Demokratikleşme adına çok önceden attığımız, atmayı planladığımız adımlardır" şeklinde konuştu.

"AFFI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Genel af olup olmayacağına yönelik bir soru üzerine Arınç şöyle konuştu: "Hiç birimiz, hükümet üyesi olarak, Başbakanımız olarak affı düşünmüyoruz. Gündemimizde af yok. Rahatlıkla ve samimiyetle söyleyebilirim. İkincisi bu sürecin başından itibaren ne Öcalan ne de Öcalan ile bağlantı kuranlar da affı söylememişlerdir. Geçmişte söylemişlerdir. Ama af artık bu süreç içerisinde kesinlikle gündeme gelmemektedir."
Demokratikleşme paketinde Ruhban Okulu'na yönelik bazı hazırlıkların da olduğunu söyleyen Arınç, hükümet olarak olumlu yaklaşım içerinde olduklarını dile getirdi.

"KÜRT KONFERANSI’NA CHP’DEN KATILIM OLACAĞI SÖYLENİYOR"

Erbil'de yapılacak olan Kürt Konferansı'nı değerlendiren Arınç, "Bu konferans, Öcalan'ın da istekleri arasında. Zannediyorum 4 tane konferans toplanması talimatını vermişti. Biz, bu konferansa ne parti olarak, ne hükümet olarak katılmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nden katılım olacağı söyleniyor. Ona bir şey diyemem. Konferansa, çok renkli, fikir ve siyaset olsun demenin dışında başka unsurların da katılacağı bir toplantı halinde geldi. Biz üşüdük. Üşüdüğümüz için biz Ak Parti olarak bu konuda kesinlikle kimsenin katılacağını düşünmüyoruz. Katılmasını da arzu etmiyoruz " ifadelerine yer verdi.

"KERKÜK ‘Ü ZİYARET EDEMEDİLER "

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Irak ziyaretine de değinen Arınç, “Gitmesi açısından olumlu bakabiliriz. Gidiyor da ne yapıyor? Niçin gidiyor? Kimlerle görüşüyor? Bunları görmemiz lazım. Irak güvenli olmayan bir ülke. Dışişleri Bakanlığımız istihbarat olarak gidilmemesi gerektiğini güvenliğin olmadığını söyledi. Ama onlar kahramanlık tasladılar. Gittiler ama yeşil bölgenin dışına çıkamadılar. Kerkük’ü ziyaret edemediler" dedi.
Kılıçdaroğlu’nun Malik’i ile görüştüğünü belirten Arınç, Malik’i ile Türkiye ilişkilerini iyileştirmeye yönelik görüşmeleri halinde bunun takdir edileceğini, Ancak Irak ile ilgili ortada somut bir netice görmediğini dile getirdi.
HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SUAT KILIÇ'I ŞOK EDEN TEPKİ

ONLARIN AĞLAMALARI DA AYRI BİR YALANDIR

'2 AY'A KADAR ODTÜ'YE GİRERİZ'
»  SURİYE SINIRINDA 10 SAATLİK ÇATIŞMA!
»  MECLİS'TEN MISIR VE SURİYE ATAĞI!
»  FIRTINA DERESİNE YAVRU BALIK!
»  CHP'Lİ LOĞOĞLU'NDAN MÜTHİŞ İDDİA!
»  KANAL A'DAN CNNTÜRK'E TRANSFER!
»  ODTÜ'DE DİRENİŞ ÇADIRLARI!
»  GÜNAY HÜKÜMETİ TOPA TUTTU!
»  KILIÇDAROĞLUNDAN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER
»  ''BANA DİKTATÖR DİYENİN VAY HALİNE''
»  PKK İLE İLGİLİ ŞOK TESBİTLER!
»  AK PARTİ'DE FACEBOOK OPERASYONU!
»  CUMHURBAŞKANINI YENİDEN MECLİS SEÇEBİLİR
»   ''EYYY BM, SEN NE İŞE YARARSIN''
»  SURİYE'DEN FLAŞ İDDİA!
»  BAŞBAKAN BABA OCAĞINDA!
»  MUSTAFA MUTLU, SUAT KILIÇ'I TOPA TUTTU
»  MHP GENEL MERKEZİNE SALDIRI!
»  MİT: "PKK'NIN ELİNDE KİMYASAL SİLAH VAR"
»  DAVUTOĞLU: "BOSNA GİBİ VURALIM"
»  MEYDANLAR İKİNCİ TAHRİR OLMAYACAK!
»  BOZDAĞ'DAN HÜRRİYET'E YANIT!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.