Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8879
EURO
47,0890
IMKB
10.270,000
ALTIN
4.304,830
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ÇALIŞMA BAKANI ÇALIŞANLARA SAHİP ÇIKMADI"
 ÇALIŞMA BAKANI ÇALIŞANLARA SAHİP ÇIKMADI
 
CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, AKP hükümeti döneminde işçilerin katledildiğini, dövüldüğünü, işçi örgütlerinin “ayaktakımı” olarak görüldüğünü belirterek Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i çalışanlara sahip çıkmamakla eleştirdi.
 
23.12.2008 - 03:56
Meclis Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı bütçeleri üzerindeki görüşmeler devam ederken, CHP grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i eleştirdi.

Türkiye’de sendikacılığın yok olma sürecine girdiğini, sendikaların kapısına kilit vuracak hale geldiğini ifade eden Sevigen, sendikal barajların bir an önce kaldırılması ve AB standartları çerçevesinde kamu çalışanlarına sendikal haklar sağlanması gerektiğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının şimdiye kadar basında en çok yer alan bakanlık olduğunu söyleyen Sevigen AKP’lilere “Siz şimdi, 'çok başarılı çalışıyor, ondan' diyeceksiniz. Ama bakanlık, ya işçiyi döverken ya da görevini yapamadığı için gündemde" diye seslendi. Çalışma bakanlığının görevlerinin işyerlerini denetlemek, iş kazalarını önlemek, işyerlerinde sendika olup olmadığını denetlemek, işçilerin hangi şartlarda çalıştığını kontrol etmek olduğunu kaydeden Sevigen “Siz bunun hangisini yaptınız, Tuzla’da bu kadar insan öldü, Tuzla’daki insanlara çare mi buldunuz. Davutpaşa'da 23 çalışan öldü. Ankara'ya yürüyüş yapan Tekel işçileri polislerce dövüldü. Dövülenlerden biri, oğlunun adının 'Recep Tayyip' olduğunu söyledi. Bu kişiler size oy verdi, onların sayesinde burada oturuyorsunuz. Onlardan özür dilediniz mi, halini hatırını sordunuz mu? Dünyada, sorumluluğu alanındaki ihmallerden dolayı bir kişi öldüğünde, o bakan istifa eder, yerinde oturmaz. Sizler için insanların ölmesinin kıymeti yok" diye konuştu.

AKP hükümetleri döneminde işçilerin katledildiğini, dövüldüğünü, sendikalaşmanın önüne engeller konulduğunu kaydeden Sevigen Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i de çalışanlara sahip çıkmamakla eleştirdi. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"KAMU ÇALIŞANLARININ MAAŞLARININ ARTTIRILSIN"

SÜRMENE HAKİMİ'NİN ARACI 250 METRELİK UÇURUMA DÜŞTÜ

ÇATIDAN ATLAYAN SEVGİLİLER EVLENDİRİLECEK
»  YILBAŞINDA ATM'YE GİDEN YTL BULAMAYACAK
»  ÖNCE KAZAZEDE GENCİ SONRA SAĞLIK EKİBİNİ KURTARDILAR
»  HSCB'DEKİ SIR İNTİHAR..!
»  "TAKSİTLE ÖLMEYELİM TAKSİT ÖDEYELİM "KAMPANYASI
»  MEMURLARA VAR İŞÇİLERE YOK ÇIKTI
»  "CEKETİMDE BOMBA MI VAR" DEDİ GÖZ ALTINA ALINDI
»  ECZACILARIN İSYANI: "BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"
»  BOTLARI BATAN MÜLTECİLER BOĞULDU
»  ÇATIDAN ATLAYAN SEVGİLİLERİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
»  "VUR KİRACIYA ÖLSÜN" YASASINA TEPKİLER ARTIYOR
»  OĞLUNU ÖLDÜRÜP DUVARA GÖMDÜ
»  CEMAATE PİSUVAR ZULMÜ
»  400 YILLIK MEZARDAN ÇIKAN İSVİÇRE SAATİ'NİN SIRRI
»  KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ DENİLEN 3 KARDEŞİN BİRİ ÖLMEMİŞ
»  GÖKÇEK'İN TARİHİ HATASI!
»  VER RÜŞVETİ AL NOBELİ!
»  AKP ANKARA ADAYINI HAFTAYA AÇIKLIYOR!
»  DA VİNCİ'NİN BİR SIRRI DAHA ÇÖZÜLDÜ!
»  ERDOĞAN AKŞAM'A MEYDAN OKUDU!
»  GÖKÇEK'İN BAYKAL'A 141 YTL BORCU VAR
»  KALP KRİZİ GEÇİREN ÜÇ KARDEŞ AYNI ANDA ÖLDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.