Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.498,740
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
2 MİLYAR VERDİĞİ TAKSİCİNİN EVİNDE SAKLANMIŞ!!
2 MİLYAR VERDİĞİ TAKSİCİNİN EVİNDE SAKLANMIŞ!!
 
Yurtbank’ın eski sahibi Ali Balkaner, yakalandı. Hürriyet Medya Towers’a basın açıklaması için geldiğinde, gözaltına alınan Balkaner, ‘Bana kimse hırsız diyemez, hiçbir şey çalmadım’ dedi.
 
27.12.2004 - 07:04
34 yıl hapis ve 69 trilyon lira para cezasına çarptırıldığı mahkemede fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve daha sonra kayıplara karışan Yurtbank’ın eski sahibi Ali Balkaner, yakalandı. Hürriyet Medya Towers’a basın açıklaması için geldiğinde, gözaltına alınan Balkaner, ‘Bana kimse hırsız diyemez, hiçbir şey çalmadım’ dedi.
YURTBANK’ı zarara uğratmaktan yargılandığı davada 34 yıl 7 ay ağır hapis ve 69 trilyon lira para cezasına çarptırılmadan az önce fenalaştığı için kaldırıldığı hastaneden sırra kadem basan Ali Avni Balkaner dün yakalandı. Yakınlarının, ortadan kaybolmasından hemen sonra, ‘İntihar etmesinden endişe ediyoruz’ dedikleri Balkaner, dün kendi deyimiyle, ‘basın açıklaması yaptıktan sonra savcılığa teslim olmak üzere’ öğlen saatlerinde Güneşli’deki Hürriyet Medya Towers’a geldi. HÜRRİYET’E GELDİ
Binanın dış kapısında taksiden iner inmez, Mali Şube ekibi tarafından gözaltına alınan Balkaner, buradan önce sağlık muayenesi için Haseki Hastanesi’ne, ardından Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Balkaner, şubeye götürülürken, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, ‘Ben namussuzluk yapmadım. Bankanın içi dolu. Ben içini falan boşaltmadım. Namusum ve şerefim üzerine söylüyorum ben bankanın içini boşaltmadım. Cezaevinden geniş açıklama göndereceğim.’ diye konuştu. Balkaner’in elindeki yeşil poşetin içinde ilaçları ve özel eşyaları bulunduğu bildirildi. Balkaner gözaltına alındıktan bir süre sonra, Avukatı Deniz Ketenci, Balkaner’in kendi el yazısı ile hazırladığı 8 sayfalık basın açıklamasını Hürriyet’e ulaştırdı. BDDK ile anlaşma yapıldığı tarihte hiçbir suç duyurusu ve ceza raporunun olmadığını savunan Balkaner, açıklamasında şunları söyledi:
HIRSIZ DEĞİLİM:
Buna rağmen ben anlaşma yaptım. Yani bana kimse hırsız diyemez. Ben hiçbirşey çalmadım. Sadece dürüst bir işadamı, bankacı olarak riskli kredilerin kapatılmasını istediklerinde aynen kabul ettim ve bankayı almadan çok önce sahip olduğum malvarlığımı hemen devrettim. Şimdi bana kim hırsız diyebilir? Bunu şiddetle reddediyorum.
KAÇMAK İSTEMEDİM:
Ben yine yüce yargının haklılığımı tesbit edeceğine inanıyorum. Hiçbir şekilde kaçmak için uzaklaşmadım. Hayatımdan bir beklentim yoktur. Ancak TMSF ile yapılacak anlaşma için ortaya çıktım, malvarlığım talep edilen borcu rahatlıkla karşılayacak düzeydedir. Katil, gaspçı olmadığım gibi hırsız hiç değilim. Hep dürüst ve basiretli bir işadamı oldum.
Taksiciye 2 milyar verip evinde saklanmış
AVUKAT Deniz Ketenci, müvekkili Ali Avni Balkaner’in, duruşma sırasında rahatsızlanıp kaldrıldığı hastaneden çıkışta bir taksiciye 2 milyar lira vererek Avcılar’daki evinde saklandığını iddia etti. Ketenci, Balkaner’in İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 34 yıl 7 ay ağır hapis cezasına çarptırıldığı 17 Aralık günü, International Hospital’daki tedavisinin ardından bir taksiye bindiğini, önceden tanımadığı bu taksiciye durumunu anlattıktan sonra, 2 milyar lira verip, Avcılar’daki evinde saklandığını iddia etti. Balkaner’in, emniyetteki, 9 gündür nerede saklandığına dair sorgusunda, ‘Bir garibanın evinde. İsmini vermek istemiyorum’ dediği öne sürüldü.
Bankayı 2 yıldır devlet yönetiyordu
BASIN açıklamasında, 1997 sonu itibariyle bankanın açıldığı günden beri gelen kredilerin tamamının faiziyle birlikte toplam 30 trilyon lira olduğunu savunan Balkaner, şöyle devam etti:
‘Bunun tamamını ben üstlendim ve ondan sonrada bu şirketlere veya bizim gruba hiçbir kuruş bankadan çıkmadı. 6 Ocak 1988’den itibaren bankaya resmen Hazine, Devlet ve onun tayin ettiği Metin Aytaç yönetti. Onun imzasının olmadığı hiçbir işlem yapılmaması talimatı geldi ve uyuldu. Yani bankayı 2 sene bizzat Hazine, Devlet yönetti.’
İntihar edecektim, ancak gerçekler ortaya çıksın
ALİ Balkaner, elyazısı ile hazırladığı basın açıklamasının bir bölümüne, ‘İntahar edecektim, ancak gerçekler ortaya çıksın’ cümlesini de eklemiş. Son derece gergin bir psikolojide kaleme alındığı belil olan 8 sayfalık açıklamada, kötü bir Türkçe ve anlamı çözülemeyen cümlelere rastlanıyor.
1999 yılının başında, bankayı güçlendirmek için, As Yapı Şirketi’nin yüzde 51 hissesini Yurtbank’a devrettiğini anlatan Balkaner, şöyle devam etti: ‘As Yapı şirketine ait inşaatların yapımı ve devam etmesini off-shoredan gelen paralarla sağladık. 800 milyon dolar civarında değer taşıyan ve kimseye borcu olmayan başka şirket bulmak çok zor. Hatta imkansızdır. Dolayısıyla bir talep halinde bu paraları ödemek ya bankaya bedava verdiğimiz mülkleri fatura etmek veya değerini artırdığımız As Yapı’dan mülk satarak anında ödeyebilmekti.’ HÜRRİYET




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


1 MİLYON KİŞİ EVSİZ KALDI, ÖLÜ SAYISI 12 BİN'İ GEÇTİ...

GEREKİRSE SİLAHA SARILIRIZ...

IŞIKARA:" DEPREMİN TÜRKİYE İLE İLGİSİ YOK",AHMET ERCAN;DEPREM TÜM DÜNYAYI ETKİLEDİ"...
»  DEPREM'DE EN AZ 10 BİN KİŞİ ÖLDÜ...
»  CEZAEVİ SAĞLIĞINI BOZDU!!
»  ALİ BALKANER CEZAEVİNE KONULDU...
»  DEPREM DEHŞETİNİ, EMRE AŞIK VE SUAT KAYA DA YAŞADI...
»  IRAK'TA KAÇ YURTTAŞIMIZI KAYBETTİK ?
»  YÜZYILIN 5. BÜYÜK DEPREMİ...
»  İLKOKUL MEZUNLARINA EHLİYET ALMA YOLU AÇILDI!!
»  8.9'LUK FELAKETİN BİLANÇOSU ARTIYOR..
»  ERDOĞAN MÜDAHALE ETTİ.. YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCININ KALDIRILMASI SUYA DÜŞTÜ
»  ABDULLAH GÜL'DEN SAMİMİ İTİRAF; GENÇLİĞİMİZDE DAHA RADİKALDİK
»  "BİZİ BEKLİYORLARDI, KAÇAMADIK"...
»  GÜNEY ASYA'DA YÜZYILIN DEPREMİ, ÖLÜ SAYISI HER GEÇEN DAKİKA ARTIYOR...
»  MECLİS'TEN ADALET BAKANLIĞI İÇİN KADRO TAHSİSİNE ONAY...
»  İNTERNET'İ DIŞ VİRÜS ATAĞI ÇÖKERTMİŞ!!
»  ARINÇ: ERMENİ SOYKIRIMI DİYE BİR ŞEY YOK...
»  "DEVLET' YAP' DEDİ, YAPTIM"...
»  TBMM TARİHİ STENOGRAFLARDAN SORULUYOR
»  ERDOĞAN: DÜNYA EKONOMİK LİTERATÜRÜNE GEÇECEK BAŞARI SÖZKONUSU
»  AB'YE "AYRIMCI TUTUM SERGİLENİYOR" NOTASI...
»  ERDOĞAN'DAN 8. CUMHURBAŞKANI TURGUT ÖZAL'A ÖVGÜ...
»  KKTC'DE EŞEKLİ PUL KRİZİ...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.