Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3276
EURO
35,0684
IMKB
9,080
ALTIN
2.309,700
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'den Ukrayna'ya Kritik Destek
ABD den Ukrayna ya Kritik Destek
 
Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken ABD'den yeni bir hamle geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna’ya aralarında Patriot hava savunma sistemlerinin de bulunduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardım yapacaklarını duyurdu.
 
22.12.2022 - 00:01

Blinken, Ukrayna'ya yapılacak yardıma ilişkin yazılı açıklama yaptı.


ABD'nin, Ukrayna halkına olan desteğini vurgulamak için Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i Washington'da ağırlayacaklarını belirten Blinken, şu ifadeleri kullandı:

KRİTİK DESTEK

“Son 300 gün boyunca Kremlin, Ukrayna’yı haritadan silmeye çalıştı ve başarısız oldu. Şimdi Rusya, Ukraynalı sivilleri dondurup aç bırakarak ve aileleri evlerinden ederek kışı bir silah haline getirmeye çalışıyor. Buna cevaben, Başkan (Joe) Biden bugün ABD’nin Ukrayna’nın kendisini Rusya’nın devam eden acımasız ve sebepsiz saldırılarına karşı savunmasına yardımcı olmak için kritik yeni ve ek askeri yetenekler sağladığını açıklayacak.”

8. KEZ YARDIMDA BULUNUYOR

Blinken, Biden’ın verdiği yetki kapsamında ABD envanterinden 8’inci kez Ukrayna’ya silah tedariki yaptıklarını kaydederek, “ABD envanterinden çekilecek 1 milyar dolarlık ek mühimmat ve kritik ekipmanla Ukrayna’nın savaş alanında kendini savunma kapasitesi daha da genişleyecek. Savunma Bakanlığı ayrıca Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi kapsamında bugün Ukrayna’ya 850 milyon dolarlık ek bir güvenlik yardımı yapacak.” ifadelerine yer verdi.ABD'nin Ukrayna'ya desteği 100 milyar dolara ulaşacak

YARDIM 22 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Biden yönetiminin Ukrayna’ya toplam askeri yardımının bu yardım paketi ile 21,9 milyar dolara ulaştığını kaydeden Blinken, “Bugünkü yardım ilk kez seyir füzelerini, kısa menzilli balistik füzeleri ve daha önce sağlanan hava savunma sistemlerinden önemli ölçüde daha yüksek irtifada uçakları düşürme yeteneğine sahip Patriot hava savunma sistemini içeriyor.” bilgisini paylaştı.

İŞTE GÖNDERİLEN SİLAHLAR


ABD Dışişlerinden yapılan yardımların detaylarına ilişkin yapılan açıklamada, ABD envanterinden sağlanacak 1 milyar dolarlık yardım paketinde 1 Patriot hava savunma bataryası, HIMARS için mühimmat, 500 adet hassas güdümlü 155 mm obüs top mermisi, 30 adet farklı kalibrelere sahip havan topu, 157 zırhlı araç, HARM füzeleri, hassas güdümlü hava füzeleri, 2 bin 700 el bombası fırlatıcıları ve diğer koruma ekipmanının bulunduğu kaydedildi.

Diğer taraftan, 850 milyon dolarlık Ukrayna Güvenlik Yardımı kapsamında ise 45 bin 152 mm top mermisi, 20 bin 122 mm top mermisi, 50 bin 122 mm GRAD roketleri, 100 bin 125 mm tank mermisinin verileceği bildirildi.

ABD'nin Ukrayna'ya desteği 100 milyar dolara ulaşacak
ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Beyaz Saray’da ikili görüşme yapacak ve daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecekler. Ukrayna lideri daha sonra Amerikan Kongresinde genel kurulda Kongre Üyelerine hitap edecek.

ABD kongresinde 1,7 trilyon dolarlık 2023 federal fonu içinde Ukrayna’ya 45 milyar dolarlık yeni bir paket de yer almış durumda. Hem Demokrat Parti hem Cumhuriyetçi Parti üyelerinin üzerinde anlaştığı paket geçerse, ABD’nin Ukrayna’ya maddi desteği yaklaşık 100 milyar doları bulmuş olacak.

ABD’nin bu yıl içinde Ukrayna’ya verdiği desteği 48 milyar dolardı. 24 Ocak-20 Kasım 2022 arasında 9,9 milyar dolar İnsanı Yardım, 15,1 milyar dolar finansal yardım ve 22,9 milyar dolar da askeri yardım olmak üzere Ukrayna’ya toplamda ayrılan maddi kaynak 47,9 milyar dolara ulaşmış durumda.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Washington, DC’ye gelmeden, "Ukrayna’nın dayanıklılık ve savunma yeteneklerini güçlendirmek için ABD'ye gidiyorum. Ukrayna-ABD arasındaki iş birliğini konuşacağım" açıklamasında bulunurken, Başkan Biden da Zelenskiy’ye twitter üzerinde cevap vererek, "Umarım iyi bir seyahat geçiriyorsundur, Volodimir. Burada olduğun için heyecanlıyım. Konuşacak çok şey var" dedi.

Yeni paket açıklaması bekleniyor
Başkan Biden'nin bugün Ukrayna’ya 1,85 milyar dolarlık yeni güvenlik paketini ayrıca Ukrayna’nın uzun zamandır istediği patriot savunma füzelerini vereceği açıklaması bekleniyor.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby de yaptığı acıklamada, "Başkan Zelenskiy'nin 'adil barış' kavramı ve bunun neye benzediği, bunun bileşenlerinin neler olduğu ve Ukrayna'nın bu noktaya gelmesine nasıl yardımcı olacağımız hakkında konuşacaklarından hiç şüphem yok" dedi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Tunus'ta Büyük Seçim Protestosu

İranlı Oyuncuya 'Kışkırtma' Gözaltısı

AB’deki Rüşvet Skandalında Yeni Rezalet
»  Roma'da Apartman Toplantısına Saldırı
»  Avrupa Parlamentosu'nda Deprem!
»  Putin'den Petrol Resti
»  Fransa'da Gençlere Ücretsiz PrezervatİF
»  Peru Karıştı,Cumhurbaşkanı Gözaltında
»  Alman Polisinden Darbe Operasyonu
»  AB'den Yeni Rusya Kararı
»  Petrole Çin Darbesi
»  Avrupa’dan Zelenskiy’i Sevindiren Haber!
»  ABD'de Mağazada Katliam, 10 Ölü
»  Arjantin Galibiyeti Resmi Tatil Getirdi
»  Trump’ın Twitter Hesabı Tekrar Açılacak
»  İran'da Gösterilerin Ateşi Yükseldi
»  ABD'de Bu Kez Cumhuriyetiler Kazandı
»  Trump Yeniden Aday Olduğunu İlan Etti
»  Nato Ülkelerimnden Polonya'ya Destek
»  ABD'de Demokratlardan Senato’da Zafer
»  Kral 3. Charles'ten Kral Hareket
»  Fransa ve İtalya'nın Göçmen Kavgası
»  İngiltere'de Grev Dalgası
»  ABD Seçimin Tek Kaybedeni Trump Oldu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.