Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3181
EURO
35,0783
IMKB
9,080
ALTIN
2.307,390
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Trump Yeniden Aday Olduğunu İlan Etti
Trump Yeniden Aday Olduğunu İlan Etti
 
Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını ilan etti.
 
16.11.2022 - 08:49

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024'teki Başkanlık seçimleri için adaylığını resmen duyurdu.

Florida’nın Palm Beach şehrindeki Mar-a-Lago malikanesinde yerel saat ile 21.00’de kameraların karşısına geçen Trump, “Amerika’nın geri dönüşü şimdi başlıyor.” diyerek başladığı konuşmasında, iki yıl önce görevi, ABD’yi altın çağına hazır bir halde bıraktığını savundu.

İktidarı döneminde ekonominin tarihte görülmemiş bir şekilde iyileştiğini, dış politikada Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore’nin ABD’ye, özellikle de kendisine saygı duyduğunu öne süren Trump, şunları kaydetti:

“Uzun zamandır, on yıllardır savaşın olmadığı bir dönem, bunu o kadar uzun bir süredir başaran ilk başkandım. Dünya barış içindeydi. Amerika gelişiyordu ve ülkemiz muhteşem bir gelecek yolunda ilerliyordu. Çünkü Amerikan halkına büyük sözler verdim ve diğer başkanların aksine sözlerimi tuttum. Bizim liderliğimizde, biz büyük ve şanlı bir millettik. Bu, uzun zamandır duymadığınız bir şeydi.”

"ABD Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum"
Trump, Joe Biden yönetimi altında ise ülkenin düşüşe geçtiğini öne sürerek, “Milyonlarca Amerikalı için Joe Biden yönetimindeki son iki yıl, acı, zorluk, kaygı ve umutsuzlukla dolu bir dönem oldu. ABD küçük düşürüldü, utandırıldı, zayıflatıldı.” şeklinde konuştu.

“Başkan olsaydım Ukrayna (krizi) asla olmazdı” diyen Trump, Biden’ın dış politikasına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Trump, "Ama biz bu gece bunun böyle olması gerekmediğini ilan etmek için buradayız. İki yıl önce büyük bir millettik ve yakında yine büyük bir millet olacağız. Amerika'nın çöküşü, Biden ve hükümetimizi yerle bir eden radikal sol kaçıklar tarafından bize dayatılıyor. Bu düşüş bir kader değil.” ifadelerini kullandı.

8 Kasım ara seçimlerinde Cumhuriyetçi Partiye yönelik daha fazla başarı gösteremediği yönündeki eleştirilerin çoğunun haklı olduğunu belirten Trump, ancak ülkenin içinden geçtiği zorluğun 2024 Başkanlık seçimlerine kadar çok daha kötü olacağını ve bunun da daha net anlaşılacağını savundu.

Trump, ara seçimlerde destek verdiği adayların 232’sinin kazandığını, sadece 22’sinin kaybettiğini fakat bunu medyanın haber yapmadığını öne sürdü.

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçilerin kontrolü ele geçirdiğini hatırlatan ve bunun Amerikan rüyasını kurtarma mücadelesinin sadece başlangıcı olduğunu söyleyen Trump, “Amerika'yı yeniden büyük ve şanlı yapmak için bu gece ABD Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.” dedi.

Trump, 2024’teki seçimlere kadar hiç kimsenin görmediği kadar çok mücadele edeceğini belirterek, “Adaylığımı koydum çünkü dünyanın, bu ulusun gerçek ihtişamını henüz görmediğine inanıyorum. İster inanın ister inanmayın, o zirveye daha ulaşmadık.” diye konuştu.

Ülkeyi yıkmaya çalışan aşırı sol Demokratları yeneceklerini söyleyen Trump, Amerika’yı tekrar zengin, güçlü, büyük ve güvenli yapmak için bütün vatanseverlerin desteğine ve birliğine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Trump’ın bir saatten fazla süren konuşmasını birçok medya kuruluşu canlı verirken, duyurunun yapıldığı salonda da kalabalık bir davetli grubu yer aldı.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Nato Ülkelerimnden Polonya'ya Destek

ABD'de Demokratlardan Senato’da Zafer

Kral 3. Charles'ten Kral Hareket
»  Fransa ve İtalya'nın Göçmen Kavgası
»  İngiltere'de Grev Dalgası
»  ABD Seçimin Tek Kaybedeni Trump Oldu
»  ABD Seçimlerine Z Kuşağı Damgası
»  Mehmet Öz Pensylvania'da seçimi kaybetti
»  Trump'tan Yeni Adaylık Sinyali
»  Somali'de Türk Üssü Yakınında Patlama
»  Hollanda Rusya'ya Yaptırımları Kaldırdı
»  Twitter'da İşten Çıkarmalar Başlıyor
»  Brezilya'da Orduya Müdahale Çağrısı
»  İsrail'de Netanyahu Sürprizi
»  İsrail Erken Seçim İçin Sandık Başında
»  İtalya’da Enflasyon 38 Yılın Zirvesinde
»  Putin'in Vaftiz Kızı Rusya'dan Kaçtı
»  ABD'nin S.Arabistan'a Öfkesi Bitmiyor
»  İngiltere'ye Asya'lı Başbakan!
»  İngiltere'de Siyasi Kriz
»  İran'da Bir Genç Kız Daha Öldürüldü
»  Almanya’da Enflasyon 70 Yılın Zirvesinde
»  Putin İntikam İçin Saldırdı!
»  Putin'den Nükleer Hamle!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.