Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5036
EURO
34,9099
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.441,300
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD’den Rusya’yı Kızdıracak Karar
ABD’den Rusya’yı Kızdıracak Karar
 
ABD'li bir yetkili, ABD Başkanı Joe Biden’ın en erken yarın olmak üzere bu hafta içinde Ukrayna'ya M1 Abrams tankları vereceklerini duyuracağını açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise, ABD'nin Ukrayna'ya Abrams tipi muharebe tankları vermeye hazırlandığına yönelik haberlere ilişkin, tankların temini hususunda bazı zorluklar olsa da bu seçeneğin hiçbir zaman göz ardı edilmediğini söyledi.
 
25.1.2023 - 09:35

ABD’li yetkili, “Başkan Biden, en erken yarın olmak üzere, bu hafta içinde Ukrayna'ya M1 Abrams tankı sağlayacağını duyuracak.” dedi.

Yetkili, açıklanacak pakette “bir tabur Abrams” olabileceğini bunun da 30 ila 50 tanka tekabül ettiğini söyledi. ABD'nin tank taburları 44 tanktan oluşuyor.

Washington yönetiminin bu adımı, Almanya'nın ABD'den önce Ukrayna'ya tank tedarik etmekte isteksiz olması ve Alman yapımı tankların Ukrayna ordusuna başka devletlerce verilmesini henüz onaylamaması üzerine geldi.Ukraine Will Never Stand Alone": Joe Biden Tells Volodymyr Zelensky At  White House Meeting

Gün içinde basına konuşan ABD'li yetkililer, Washington'un Almanya ile diplomatik bir anlaşma kapsamında Ukrayna'ya tank tedarik etmeye meyilli olduğu belirtmişti.

Buna göre, Almanya'nın kendi envanterinden Leopard tanklarını Ukrayna'ya vermesi ve Polonya ile diğer devletlerin de ellerindeki Alman yapımı tankları Ukrayna’nın kullanımına sunmalarını onaylaması karşılığında ABD de Ukrayna'ya M1 Abrams tankları sağlayacak.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Günlük basın brifinginde konuşan Jean-Pierre, Ukrayna ve diğer müttefiklerle sürekli temas halinde olduklarını aktararak, Ukrayna’ya gerekli desteğin sonuna kadar yapılacağının altını çizdi.

Jean-Pierre, Abrams tanklarının temini hususunda bazı zorluklar olsa da bu seçeneğin hiçbir zaman göz ardı edilmediğine dikkati çekerek, bu konuda bir yorum yapmaktan kaçındı ve gazetecileri Savunma Bakanlığına yönlendirdi.

Diğer taraftan Almanya’nın Ukrayna’ya Leopard tanklarını göndereceğine ilişkin haberlerle ilgili ise bu gibi kararları almanın her ülkenin kendi egemenliği uhdesinde olduğunu belirten Jean-Pierre, ortaklarının Ukrayna’ya yardımlarını her zaman takdir ettiklerini söyledi.

Jean-Pierre, Çin’in Rusya’ya maddi desteğine ilişkin soruya, bu durumu yakından takip ettikleri, Çin hükümetiyle de Rusya’ya maddi desteğin olası sonuçları hakkında açıkça konuştukları yanıtını verdi.

Bunların yanı sıra Başkan Joe Biden’ın Afrika ülkelerine seyahat gerçekleştirmeyi planladığını ancak tarihin henüz belli olmadığını ifade eden Jean-Pierre, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield’in 25-29 Ocak’ta Gana, Mozambik ve Kenya’yı ziyaret edeceğini duyurdu.

NELER YAŞANMIŞTI?

ABD yönetimi bakım, idame ve eğitimleri gerekçe göstererek Abrams tanklarının Ukrayna'ya verilmesinin şu aşamada uygun olmadığını öne sürüyordu.

Ancak ABD medyasına konuşan yetkililer Washington'un bu pozisyonunun 17 Ocak'ta Biden ile Almanya Başbakanı Olaf Sholz arasındaki telefon görüşmesinde değiştiğini öne sürdü.

Beyaz Saray ve Pentagon, bu iddialar üzerine yorum yapmadı ancak Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Partick Ryder, müttefiklerle Ukrayna ordusunun ihtiyaçlarını konuştuklarını söylemekle yetindi.

18-20 Ocak’ta Almanya'daki Ramstein üssünde Ukrayna Temas Grubu olarak bilinen 50 ülkenin savunma bakanları Ukrayna gündemiyle bir araya gelmişti.

Toplantıda, Almanya'nın ABD’den önce Ukrayna'ya tank vermeyeceğini açıkladığı iddia edilmişti.

Almanya'nın aynı zamanda Alman yapımı tankları Ukrayna'ya vermek isteyen diğer ülkelere onay vermemesi de tartışmalara neden olmuştu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Zelenski'den Bomba İddia: Putin Öldü

Japonya'da Enflasyon 41 Yılın Zirvesinde

Biden’ı Şoke Eden Anket
»  Yeni Zelanda Başbakanı'ndan Flaş Karar
»  Ukrayna Güne Felaketle Uyandı
»  Putin Batı İle Gemileri Yaktı
»  ABD’de ‘Gizli Belge’ Krizi Büyüyor!
»  Emeklilik Reformu Fransa'yı Karıştırdı
»  ABD'de İlk Negatif Aylık Enflasyon
»  Fransa'da Emeklilik Yaşı 64'e Çıkıyor
»  Rusya'dan İntikam Saldırıs,600 Ölü
»  ABD'de Seçim Krizi Sona Erdi!
»  Temsilciler Meclisi Yine Başkan Seçemedi
»  ABD'de Meclis Başkanlığı Seçimi Krizi
»  Kanada Yabancılara Konut Satışına Yasak
»  BM’de İsrail’i Çıldırtan Oylama!
»  Netanyahu Altıncı Kez Başbakan
»  Çin'den Korku ve Panik Yaratan Haberler
»  Doğalgaz Fiyatları 10 Ayın Dibinde!
»  Putin Petrol Satışını Yasakladı
»  Taliban'dan Kadınlara Bir Yasak Daha
»  ABD'den Ukrayna'ya Kritik Destek
»  Tunus'ta Büyük Seçim Protestosu
»  İranlı Oyuncuya 'Kışkırtma' Gözaltısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.