Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.350,440
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ADALET BAKANI'NDAN 'ÖZÜR' AÇIKLAMASI!
ADALET BAKANI NDAN  ÖZÜR  AÇIKLAMASI!
 
Adalet Bakanı'ndan Birden'in kendisinden özür beklediği yönündeki açıklamalarına yanıt..."Topyekürn bir özür borcumuz var!"
 
13.1.2011 - 20:31

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ’in kendisinden özür beklediği yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

Ergin, Ergenekon sanığı Mustafa Balbay’ın günlüklerinde 10. Cumhurbaşkanı Sezer’in söylediği iddia edilen “Bu hükümete hakim-savcı aldırmamak lazım” sözlerinden sonra Danıştay’ın hakim-savcı sınavlarına ilişkin durdurma kararları verdiği iddiasını tekrarladı ve özetle şöyle konuştu:

ÖZÜR BORCU: Bizim söylediklerimizde yanlış varsa, Danıştay 4 yürütmeyi durdurma vermemişse, iptal kararları vermemişse, Anayasa Mahkemesi’nin mevzuata uygunluk kararlarından sonra bile yürütmeyi durdurmaları vermişse, bunları tekrar kendisinin değerlendirmesi lazım. Bir özür borcu varsa adalet bekleyen, yıllardır dosyalarında karar bulamayan vatandaşlarımızdan topyekun bir özür borcumuz var. Yüksek yargının, siyaset kurumunun hep birlikte.

YARSAV’DAN SONRA: Danıştay 2006’ya kadar, hakim-savcı sınav ve mülakatına ilişkin davaları reddediyordu. Ama ne olduysa, 2006’da YARSAV’ın kurulmasından sonra, yürütmeyi durdurma kararı veriliyor. Bakanlığın yaptığı itiraz İdari Dava Daireleri Kurulu’nca kabul ediliyor ancak ‘Bakanlığın işlemi yasaya uygun ama yasa Anayasa’ya aykırıdır’ diye düzenleme Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor.

Anayasa Mahkemesi 2007 başında Bakanlığın işlemlerinin Anayasa’ya uygun olduğuna karar veriyor. Tartışmanın bitmesi beklenirken Danıştay mülakatların subjektif olduğu gerekçesiyle yeniden yürütmeyi durdurma veriyor. Tartışma bitecek derken bu defa ÖSYM’nin sınavlarındaki puanlama sisteminin yasaya aykırı olduğu iddiasıyla yapılan itirazı Danıştay kabul ediyor ve yürütmeyi durdurma veriyor. Bakanlık tekrar ÖSYM ile devreye girerek puanlama sistemini Danıştay’ın istediği şekle getiriliyor. ‘Bu sorun bitti’ derken, bu defa mülakatlara kamera konulmasına dair 2008 - 2009’da iki yürütmeyi durdurma kararı veriliyor.

8 YILDA 4 BİN 900 HAKİM: 8 yılda 4 bin 900 hakim-savcı alabildik. Yüzde 26’lık bir artış sağlanabildi. Ama aynı dönemde personel artışı yüzde 54’ün üzerinde oldu. Son alımlarla yüzde 74’e ulaşacak. İdari personel alımında sorun yaşamazken, hakim-savcı alımında 2006’dan sonra ciddi sorun yaşıyoruz. Sebebini kamuoyuna izah etmek zorundayız, siyaseten topluma hesap vermek durumunda olan bir kurumuz.

REFORM SÜRECİ BAŞLADI: Yargıda reform lazım, Cumhurbaşkanımız da ifade ediyor. Bu reform süreci başlamıştır. Şu anda o sürecin içerisindeyiz ve her geçen gün ilave tedbirlerle o süreç güçlendirilmektedir. Sorunları küçülterek, geleceğe doğru yürüyeceğiz.

AVUKATLAR HAZIRLANSIN: Bu yıl içerisinde 4-5 sınav yapmayı planlıyoruz. Buradan hukuk mezunlarına, avukatlarımıza da sesleniyorum; kamuda veya serbest avukatlık yapan meslektaşlarımız, sınavlara şimdiden hazırlansınlar. Çok sayıda hakim-savcı alımı için sınava çıkıyoruz. Bundan sonraki süreçte icraatlarımızla bizi izleyeceksiniz.

BAKANIN YAŞIYLA BAŞIYLA UĞRAŞMAYIN

Ergin, “Yaşı kadar yargıçlık yapanlar var” eleştirilerine şöyle yanıt verdi: “Adalet Bakanı’nı suçlamak çözüm değildir. Bakan’ın yaşıyla başıyla uğraşarak, bunlara cevap vererek bu bekleyen cevapları karşılamış olmazsınız.”13/01/2011



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"HEYKELİ ERDOĞAN YAPSAYDI DEVLET SANATÇISI OLURDU"

'VELEVKİ" YERİNE " ER YADA GEÇ"

KILIÇDAROĞLU CHP'NİN 25 YILDIR OY ALAMADIĞI YERDE
»  BAKAN GÜNAY'DAN, BEKLENEN 'UCUBE' AÇIKLAMASI
»  ASILSIZ İHBARA 1 YIL 3 AY HAPİS!
»  ERBAKAN, TABURCU EDİLDİ!
»  DİYARBAKIR KARIŞTI, BAYDEMİR FENALIK GEÇİRDİ
»  KAMUDA ÇALIŞAN DOKTORLAR MUAYENEHANE AÇAMAYACAK
»  ÖĞRENCİ AFFINA ONAY!
»  FLAŞ.. MAHALLELİ ANTALYA BELEDİYESİNİ BASTI!
»  UCUBE HEYKELE TALİP ÇIKTI!
»  MHP’DEN ‘KIRIKKALE'DE YOLSUZLUK İDDİASI
»  MİLLETVEKİLLERİ 11 GÜNLÜK TATİLE ÇIKIYOR
»  AK PARTİ VE CHP'Yİ KIZDIRACAK ANKET!
»  ÜLKÜCÜ AYDIN'DAN ÇOK TARTIŞILACAK SÖZLER!
»  YUH ARTIK! OĞLUNU EVLENDİREN, FAİZİNİ DEVLETE ÖDETTİ!
»  MUHTEŞEM YÜZYIL TEPKİ'LERE ALDIRMADI
»  GÜLEN CEMAATİNİN PARA KAYNAĞI NE?
»  GERÇEKER: " SÜPER YETKİLİ MAHKEME KAOS YAŞATIR"
»  UCUBE TARTIŞMASI, KILIÇDAROĞLU: GÜNAY NE YAPACAK
»  BENZİN'E SESSİZ SEDASIZ BİR ZAM DAHA!
»  DEMİRYOLLARINDE DEVLET TEKELİ KALKIYOR!
»  ''MAHKEMELER TRİBÜNE GÖRE KARAR VERMEZ''
»  ''İYİKİ YAKALANDIM, YOKSA BENİ ÖLDÜRECEKLERDİ''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.