Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9210
EURO
44,1257
IMKB
9.416,000
ALTIN
4.126,440
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'LİLERDEN ÇÖLAŞAN'A E POSTA YAĞMURU
AKP LİLERDEN ÇÖLAŞAN A E POSTA YAĞMURU
 
Çölaşan, okuyucularından aldığı mektupları yazdı..
 
25.7.2007 - 08:04

SEVGİLİ okuyucularım, sizlerden her gün en az yaklaşık 150 adet yazılı mesaj alırım.
E-posta, faks ve zarfta mektup. E-posta adresim ve faks numaram yazımın üzerinde vardır. Bunları gizleme, okuyucudan kaçma hakkını kendimde görmem. Zaman ayırıp bunların tamamını okurum, hatta bazılarını yazı konusu yaparım. Çoğu övgüdür. Eleştiri de gelir. Eleştirilerin tümü siyasi konularla ilgilidir. Her kesimin okuduğu bir gazeteciyim. Bunlar bazen ağır da olsa, elbette katlanmak zorundayım.

Allah’a bin şükür alnım açık... Ve bugüne kadar aşağıda yazacaklarım doğrultusunda hiçbir eleştiri almadım. Bunları, beni tanımayanların kafasında belki oluşmuş olan bazı "yanlış anlamaları" gidermek için yazıyorum:

"Kalemin satılıktır... Çıkar karşılığı yazı yazıyorsun... Geçmişte iş takibi, aracılık yaptın, iş bitirdin... Şu pisliğe bulaşmıştın... Dün ak dediğine bugün kara diyorsun... Egemenlerin sofrasında karnını doyurdun... Eğilip büküldün, rüzgar gülü oldun... Adamına göre muamele yaptın... Zayıfı ezdin, güçlülere yağcılık yaptın... Korktun, kıvırdın... İktidarların, güçlülerin yağcısı, övücüsü olarak yazıyorsun... Yasa, kural ve ahlak dışı para kazandın..."

Her gün milyonların önüne çıkan, çeşitli iktidarlar döneminde "bir şey bulursak rezil ederiz" düşüncesiyle geçmişi, ailesi ve kendisi, banka hesapları dahil olmak üzere her şeyi didik didik edilip araştırılan ve en ufak bir lekesi, açığı bulunamayan bir gazeteci için bundan daha büyük onur ve mutluluk olabilir mi?

* * *

Seçim bitti, AKP kazandı. Seçim sonrasında AKP yandaşlarından gelecek mesajları bekliyordum. Ben doğru bildiklerimi yazmış, savunmuştum. Ama bunlar gelecekti... Ve sadece dün, yaklaşık bin adet yazılı mesaj aldım. Yaklaşık yarısı eleştiriyordu. Bazıları AKP’nin kazanmasından sonra beni gazeteciliği bırakmaya, istifa etmeye davet ediyor, kovulmamı istiyordu.

Ancak bir şey dikkatimi çekti. Bana karşıt olan okuyucuların bir bölümü, beni yanlış tanıyordu. Birkaç örnek vereyim:

"Siz uzayda değil, kendilerinizin kurduğu sapık dünyanızda yaşıyorsunuz."

Sapık dünya! Dünyam bugüne kadar hiç sapık olmadı.

"Şarap kadehleri ellerinizde, seçim öncesinde ahkam kestiniz."

Şarapla, içkiyle ilgim yok. Şarabı hiç sevmem. Bazen bir yemekte falan bir kadeh rakı, bazen de akşamüstü bir yudum votka içerim. İkincisini bünyem kabul etmez. On yıl içki içmesem, bir kez olsun aramam.

"Sizler villalarınızda otururken..."

Villada falan oturmuyorum. Apartmanda, 135 metrekarelik mütevazı bir evimiz var.

"Biz havyarı, ıstakozu bilmeyiz. Sizin gibi o masalarda oturmuyoruz. Sosyeteye dahil değiliz. O yüzden AKP’yi seçtik."

Ömrüm boyunca havyarlı ıstakozlu bir masada oturmak kısmet olmadı. Ama bir gün bunu mutlaka deneyeceğim! Sosyeteye ise hiç giremedim çünkü gece hayatım sıfır. O sofralarda oturanların kime oy verdiğini siz araştırın bakalım!

"Yüzde 46 sonrasında özür dilemenizi, tükürdüğünüzü yalamanızı bekliyoruz."

Neyin özrünü dileyeceğim? Namussuzluk mu yaptım? Yalan yanlış mı yazdım? İnananlar özür dilemez.

"Yıllarca dinimize hakaretler yağdırdınız. Allah’ın laneti işte böyle üzerinize yağdı. Hesabı musalla taşında verirsiniz."

Hiçbir zaman dinimize hakaret etmedim. Yaşantım ve yazılarımda bir tek örnek yoktur. Tam tersine, dinimizin yüce değerlerini savundum. Dinimizi sömüren, onu kişisel ve siyasal çıkarları için kullanan din tüccarlarına, din baronlarına karşı çıktım.

"Bu sonuçtan sonra morardın mı, sarardın mı, kanaman oldu mu? Bugün (dün) bir gazeteci yazdı: Oyunu CHP’ye veren gazeteci arkadaşlar, kanamayı durduracak bir tamponu uygun yerlerine tıkmışlardır herhalde."

Ne diyeyim ben buna!

"Uzaydan geldiğinize göre sizin işiniz bitmiştir. AKP’nin bu zaferinden sonra gazetecilikten istifa etmeniz veya gazetenizin sizi kovması gerekir."

EMİN ÇÖLAŞAN

HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HAKKARİ'DE SEÇİM SONUÇLARINA BİR İTİRAZ DAHA

BAŞER, "ORDU MÜDAHALE EDER"

ABDULLAH GÜL, YARIN KÖŞK KARARINI AÇIKLIYOR
»  ALTIN VEKİL ROZETİ 475 BİN YTL
»  MECLİS'TE İLK KAYIT, MHP'Lİ BEKİR AKSOY'DAN
»  TUTUKLU VEKİL TAHLİYE EDİLİYOR
»  ARINÇ'TAN 'YENİ GÖREV'AÇIKLAMASI
»  "KÖŞK İÇİN DURUM RAYDAN ÇIKARSA YİNE MÜDAHALE OLUR"
»  YALÇIN DOĞAN: "CHP, POLÜTBÜRO GİBİ"
»  İŞTE SEÇİLEMEDİKLERİ İÇİN DOKUNULACAK OLAN 59 VEKİL
»  KAMER GENÇ, CANLI YAYINDA KÜFÜR ETTİ
»  DTP'LİLER MHP'LİLERE BİR YUMRUK LUK MESAFEDELER
»  "KIZIM ELBETTE TÜRKÇE YEMİN EDECEK"
»  BAYKAL, "ÇEKİLMEK YOK, YOLA DEVAM"DEDİ
»  550 MİLLETVEKİLİ'NİN 313'Ü YENİ
»  YAŞ 1-4 AĞUSTOSTA TOPLANIYOR.
»  İŞTE LEYLA ZANA'NIN "EYALETLERE BÖLÜN"DEMESİNİN NEDENİ.
»  BAHÇELİ ERDOĞAN'IN TELEFONUNA ÇIKMADI
»  TARHAN ERDEM'DEN ÖZÜR KUYRUĞU
»  SİHİRBAZ SANDIĞI
»  EMİN ÇÖLAŞAN AKP'Yİ KUTLADI
»  DEMİREL BAYKAL'I ARADI : İSTİFA YOK
»  ''BAYKAL, ERDOĞAN'LA ANLAŞMA YAPTI''
»  ''BEN DEĞİL, MERKEZ SAĞ ÇÖKTÜ''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.