Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3873
EURO
34,7859
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.435,420
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ALTIN DEVİNİN BAŞI DERTTE
ALTIN DEVİNİN BAŞI DERTTE
 
En büyük altın yatırımcılarından Paulson yanlış öngörüler nedeniyle zarar ederken bunun basına yansıması ikinci darbeyi vurdu.
 
8.3.2013 - 09:03

 Merkez bankalarının son hamleleri öncesinde yeniden hareketlenen altın için bazı uzmanlar gelinen seviyelerin alım için uygun olabileceği noktasında fikir belirtiyorlar.

Altın piyasasının önemli oyuncularında Paulson Fon'u son dönem de hamleleri ile zor günler yaşıyor. Altındaki hızlı geri çekilmeyle birlikte John Paulson Altın Fonu’nda geçtiğimiz ay yüzde 18 düşüş olduğu bildirildi. Müşterilere geçtiğimiz gün gönderilen güncellemede; altın hisseleri ve türev ürünlere yatırım yapan altın fonunun bu yıl yüzde 26 oranında düşüş yaşadığı açıklandı. Şirketin öne çıkan fonları da altının ve altın hisselerinin zayıflamasına bağlı olarak Şubat ayında düşmüştü.

PAULSON'DAN KÜRESEL EKONOMİ TAHMİNLERİ
Paulson’ın, altında 16 yıldan bu yana yaşanan en uzun düşüş sebebiyle zarar ettiği belirtilirken hisse sahiplerine, enflasyona ve paradaki değer düşüşlerine karşı en iyi koruma olan altındaki bu durumun Paulson’un beş yıllık planlarına darbe vuracağı söylendi.

Yatırımcılara gönderilen mektupta; “Altın hislerindeki dalgalanmalara karşın; uzun vadede parasal genişleme programlarının küresel olarak devam edeceğini, ABD’de kredi genişlemesi olacağını ve altın hisse senetleri ticaretinin önemli indirimlerle devam edeceğini düşünüyoruz. “ dendi.

Mektubun Bloomberg tarafından yayımlanmasının ardından yapılan yorumlar hakkında 18 milyar dolarlık Paulson & Co şirketi sözcüsü Armel Leslie açıklama yapmaktan kaçındı.

ALTIN HİSSELERİ DÜŞTÜ
Paulson & Co tarafından yatırım yapılan tüm altın hissesi tiplerinde Şubat ayında düşüşler olduğu belirtilirken yatırımcılara altın ve dolar cinsinden Paulson fonları arasında seçim yapabilecekleri söylendi. Paulson’un geçtiğimiz ay New York’da yapılan EnTrust Yatırımcı Zirvesi’nde açıkladığı üzere firmanın yatırımcıların yüzde 55'inin ve Paulson’ın parasının yüzde 85'i altın hisselerinde bulunuyor.

Firmanın öne çıkan altın hisseleri, Paulson’ın Avrupa borç krizinin kötüleşeceği ve altın hisselerinin yükseleceği yönündeki öngörüsüne rağmen 2013’ün ilk iki ayında sırasıyla yüzde 19 ve yüzde 14 değer kaybetti.
 
BİRLEŞME FONLARI KAZANDIRDI
Altındaki kayıplara karşın Paulson’ın dolar cinsinden Kurtarma, Kredi ve Birleşme fonları Şubat ayında kazandırdı.
 
Paulson’ın 5,7 milyar dolarlık Fonu, 2013 yılı Şubat ayında yüzde 1,3 artışla yüzde 4,3’e yükseldi. Paulson; geçtiğimiz ay yüzde 1,6 ve bu yıl toplamda yüzde 5,8 yükselen 1,5 milyar dolarlık Kurtarma Fonu’nun uzun vadede iyi kazandıracağına inanıyor.

Birleşme stratejisiyle 2013 yılında firmanın ara kazançları Ocak ve Şubat aylarında sırasıyla yüzde 0,5 ve yüzde 1 artarak yüzde 3,8 ve yüzde 7,2 oldu.
 
2007 yılında yüksek risk faizli ipotek kredileri üzerine yaptığı girişimlerle milyarder olan Paulson, ABD’deki ekonomik iyileşme hakkındaki yanlış öngörüleri nedeniyle 2011’de rekor kayıp yaşamıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ATM'LER ÜCRETLİ OLUYOR

ALTIN YİNE İRTİFA KAYBEDİYOR!

DOĞALGAZ'A ŞOK ZAM!
»  YÜKSEK MAAŞ ALAN HAPSE GİRECEK!
»  BENZİN'DE 10 KURUŞLUK İNDİRİM
»  KREDİLERE BDDK FRENİ GELEBİLİR!
»  TABELALARA YENİ DÜZENLEME
»  MALİYE'DEN VOLKAN'A FERRARİ SORUŞTURMASI
»  MEMURA FAZLA MESAİ MÜJDESİ
»  DOĞALGAZ'A MART'TA ZAM YOK!
»  İŞTE TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN İSMİ!
»  KREDİ ALIRKEN EŞ RIZASI KALKIYOR!
»  2 B'LERİN SATIŞINA YENİ DÜZENLEME
»  2 B'LERİN SATIŞINA YENİ DÜZENLEME
»  ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ!
»  GAZ'A YÜZDE 6,8 GİZLİ ZAM YAPILMIŞ!
»  TAKSİDE KREDİ KARTI DÖNEMİ
»  AÇLIK SINIRI BİN 7 TL!
»  675 BİN KİŞİ1 YILDIR İŞ ARIYOR!
»  NOTER ÜCRETLERİ ZAMLANDI
»  MEMURA YENİ MAAŞ DÜZENİ GELİYOR
»  KARTINIZ OLMASA BİLE BORCU OLACAK
»  PEGASUS HALKA ARZ İÇİN BAŞVURDU!
»  BABACAN'DAN KORKUTAN KRİZ AÇIKLAMASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.