Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,1704
EURO
47,0711
IMKB
10.358,000
ALTIN
4.315,870
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 37 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ASKER, ECEVİT'E ELDEN İMZALATMIŞ!
ASKER, ECEVİT E ELDEN İMZALATMIŞ!
 
Genelkurmay'ın 'Başbakanlık talimat vermişti' dediği 'internet andıcı'nı Başbakanlık arşivinde bulamayan yetkililer, andıcın Ecevit'e askerler tarafından elden imzalatıldığını tespit etti
 
3.12.2009 - 09:06

Genelkurmay ile Başbakanlık arasında polemik konusu olan ‘internet andıcı’na dayanak gösterilen belgenin Bülent Ecevit’in Başbakan olduğu 57. Hükümet döneminde, ‘elden imzalatıldığı için’ Başbakanlık kayıtlarında olmadığı iddia edildi.
Genelkurmay’ın 6 Kasım’da düzenlediği basını bilgilendirme toplantısında, Genelkurmay bünyesinde, ‘irtica ve terörle mücadele için’ bazı internet sitelerinin kurulduğu açıklandı. ‘Devletin kendi vatandaşları üzerinde psikolojik savaş yürüttüğünün’ itirafı sayılan açıklama tepki topladı. Bunun üzerine Genelkurmay, topu

Başbakanlığa atarak çalışmanın ‘talimatla’ yapıldığını duyurdu. Başbakanlık’ta en az iki defa kapsamlı ‘arama’ yapılmasına karşın belge bulunamadı. Bunun üzerine Başbakanlık’taki ‘belge avı’ genişletildi. Bir yandan 28 Şubat döneminde irticayla mücadele kapsamında hazırlanan belgeler, ‘ayıklanmak’ için seçilirken, bir yanda Genelkurmay’ın sözünü ettiği belge arandı. Başbakanlık talimatının da 57. Hükümet döneminde Başbakan Bülent Ecevit’e, askerler tarafından elden imzalatıldığı ve bu nedenle Başbakanlık kayıtlarında yer almadığı tespit edildi.

Takip Kurulu’na yeni takvim
Bu arada Başbakanlık tarafından daha önce kaldırılması teklif edilen, ancak Genelkurmay’ın sıcak bakmadığı 28 Şubat ‘postmodern darbesi’nin ürünlerinden biri olan Başbakanlık Takip Kurulu’nda da yeni takvim çalışmalar hızlandırıldı. Kuruluşunda iki haftada bir toplanan kurulun toplantı periyodu önce ayda bire düşürüldü. Ancak bir süre sonra toplantı periyodunda aksamalar başladı. Askerin belirsizlikten duyduğu rahatsızlığı iletmesi üzerine üç alternatif üzerinde çalışmalar yoğunlaştırıldı. İlk iki seçeneğe göre, kurul ya iki ya da üç ayda bir düzenli olarak toplanacak. Son şıkta ise kurulun ne zaman toplanacağına Başbakanlık Müsteşarı’nın karar verecek.

28 Şubat sürecinin ‘atlatılmasının’ ardından kurulun çalışmalarında imzasız ihbar mektuplarını işleme koyma ve fişleme gibi uygulamalar kaldırılmış, istihbarat raporları ve organize faaliyetleri incelemeye dönülmüştü. Kurul, son olarak ‘Hizbullah Eylem Planı’ ve ‘Bölücülükle Mücadele Planı’nı yürürlüğe koydu.

Kaynak: Tarık Işık/Radikal



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKAN GÜNAY'DAN TARTIŞILACAK SÖZLER

CUMARTESİ RANDEVUSU

MUHARİP GÜÇ PAZARLIĞI
»  ÇUBUKÇU, AŞI OLMAYA KARAR VERDİ!
»  "BAŞBAKAN KENDİNİ BU ÜLKENİN SİCİL AMİRİ SANIYOR"
»  SGK'DAN ECZACILARA EYLEM UYARISI
»  SGK'DAN ECZACILARA GÖZDAĞI!
»  KENAN EVREN, SİLİNMEYE DEVAM EDİYOR
»  ÖCALAN'IN SAĞLIK KOŞULLARI TÜRKİYE'Yİ ETKİLERMİŞ!
»  PKK'DAN OSMAN ÖCALAN'A İHANET SUÇLAMASI
»  VATANDAŞ, DEMOKRATİK AÇILIMA İNANMIYOR!
»  FLAŞ.. OBAMA, TÜRKİYE'DEN SAVAŞACAK ASKER İSTEDİ
»  "BENİ DERİN ADAM YAPTINIZ"
»  SUÇ DOSYASI EN KABARIK MİLLETVEKİLİ HANGİSİ?
»  MALİYE'NİN, 'KOD UYGULAMASI' KABUSU
»  BANKA HESABINIZDA 1 LİRA BİLE KALMASIN!
»  ECZACILAR KEPENK KAPATACAK
»  "PARANIZI BİZE GETİRİN"
»  İZMİR, AĞRI VE MERSİN'DE MOLOTOF'LU GECE
»  "DIŞİŞLERİ BÜTÇESİNE BOP ÖDENEĞİ KONULDU"
»  KEY ÖDEMELERİNİ GECİKMELİ ALACAKLARA YÜZDE 10 ZAM
»  BUSH'A AYAKKABI FIRLATAN EL ZEYDİ'YE DE AYAKKABI ATILDI
»  PARMAĞI KOPAN ADAMA YANLIŞ PARMAK TAKTILAR
»  AB ANAYASASI BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.