Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5352
EURO
34,8085
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.440,100
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ali Koç Hayalinin Temelini Atıyor
Ali Koç Hayalinin Temelini Atıyor
 
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un en büyük hayali olan Maltepe’deki 125 dönümlük araziye en alt yaş grubundan A takım oyuncularına kadar her futbolcunun bir arada olduğu bir tesis inşa edilecek. Projede biri 5 bin kişilik stat olmak üzere 7 futbol sahası var.
 
19.11.2022 - 11:31

Fenerbahçe’den 45 milyon Euro’luk tesis yatırımı

Fenerbahçe, kulüp başkanı Ali Koç'un talimatıyla futbolda devrim niteliğinde büyük bir tesisleşme hamlesi başlatıyor. Maltepe'de 30 yıl boyunca kulübe üst kullanım hakkı verilen 125 dönümlük araziye hem A Takım hem de futbol akademinin yer alacağı bir tesis yapılacak.

2023 yılı içerisinde temeli atılacak tesislerde 3'ü A takım 3'ü Futbol Akademi'ye ait çim saha ve bir de 5 bin kişilik stadyum olmak üzere toplam 7 futbol sahası olacak. Tesisler Futbol Akademi'de en alt yaş grubundan A takım futbolcularının bir arada olduğu aynı havayı soluduğu bir futbol kampüsü olacak.

Söz konusu projeyle Futbol Akademi'de futbol eğitimi gören çocuklar A takım ile aynı atmosferde, onları izleme, deneyimleme, idman öncesi ve sonrası onlarla sohbet edebilme imkanına kavuşacak.

A takımın idman yaptığı sahaya çıkabilme hedefini Futbol Akademi'deki çocuklar daha somut bir şekilde hayal edebilecekler.

A Takım'ın antrenman yapacağı tesisler toplam inşaat alanı 10 bin 300 metre kare üzerine yapılacak. 40 adet futbolcu yatak odası, fitness ve havuz alanı, 3 antrenman sahasının bulunacağı A Takımı tesislerinde futbolcu lokali ve yemekhanesi, teknik ekip ofisleri, teknik ekip yatak odaları da yer alacak.

FUTBOL AKADEMİ'YE AİT 3 SAHA BULUNACAK
Futbol Akademi Tesisleri de 12 bin 450 metre kare alana sahip olacak. Altyapı oyuncuları için 2'şer kişilik 30 adet yatak odasının olacağı tesislerde aynı anda 3 takımın antrenman yapacağı 3 saha bulunacak.

Oyuncuların eğitim alabilmesi için derslikler ve kütüphanenin de yer alacağı tesislerde teknik ekip ofisleri ve teknik ekip yatak odaları da yer alacak.

Fenerbahçe'nin hazırlık maçlarının, futbol akademi tesislerinin resmi ve hazırlık maçlarını oynayacağı 4 bin 200 metrekarelik alana 5 bin seyirci kapasiteli stadyum yapılacak.

FUTBOLCU SAĞLIĞI MERKEZİ, HİDROTERAPİ VE KRİYOTERAPİ MERKEZİ OLACAK

Toplam alanı 2 bin metrekare olacak idari yönetim binasında futbolcu sağlığı merkezi, su içi tedavi ya da havuz rehabilitasyonu olarak da bilinen bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulaması olan hidroterapi ve buz tedavisi olarak bilinen kriyoterapi merkezi (ağrı tedavilerinde soğuk uygulaması), restoran ve etkinlik alanları olacak.

Tesislerde ayrıca 1500 metre kare alana FBTV stüdyoları ve Fenerium mağazası yapılacak.

ARAZİYİ ALMADAN ÖNCE YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRDİ
Fenerbahçe yönetimi, kulübe tahsis edilen 125 dönümlük arazide yer alan askeriye ait binaları yıkarken, bu binaların yerine kulübe gösterilen başka bir yerde askeriye yeni binalar inşaa etti.

Ayrıca arazinin içerisinden geçen yol da iptal edilerek, arazinin dışarısında başka bir yol yapıldı. Sarı lacivertliler tüm bu yükümlülüklerini de yerine getirdikten sonra tesisler için ilk kazmayı vuracak.

EK ARAZİ TALEBİ İÇİN ERDOĞAN’A
125 dönüm arazi tahsisi yapılan Fenerbahçe'de yönetim 50 dönüm arazi daha tahsis yapılması için önümüzdeki günlerde yetkililerle görüşecek.

Kulüp başkanı Ali Koç'un önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek, yapılması planlanan tesisler hakkında bilgi vereceği, tesislere ek olarak yapmak istedikleri projeler için yeni arazi tahsisi için talepte bulunacağı öğrenildi.

Sarı lacivertli yönetim, eğer arazi tahsisi yapılırsa yapmayı planladığı 7 futbol sahasına ek olarak Futbol Akademi için 2 tam, 2 yarım saha, spor salonu, tenis sahası, plaj voleybolu sahası, futbolcular için sosyal alanlar, organik tarım ve ekolojik bir bahçe oluşturmayı hedefliyor.

Öte yandan tesislerin sulama ihtiyacını karşılayacak bir gölet oluşturmak ve tesislerin su ihtiyacını bu göletten karşılamak da planlar arasında. Tesisin enerji ihtiyacını karşılamak için de güneş enerjisi panelleri koyarak, enerji maliyetinden de kurtulmayı planlıyor.

Uzun vadede ise Futbol Akademi öğrencilerinin eğitim göreceği Fenerbahçe Koleji kampüsü oluşturmak da hedefler arasında yer alıyor.

MALİYET 45 MİLYON EURO
Başkan adaylık döneminde altyapı olmazsa olmaz diyerek en önemli yatırımları bu alana yapan, pek çok yeniliği kulübe kazandıran, Arda Güler gibi Türk futbolunun genç yaştaki en özel isimlerinden birinin de parçası olduğu ve Fenerbahçe'nin her konuda ön planda tuttuğu Futbol Akademi için planlamalar devam ediyor.

Kulüp başkanı Ali Koç, kulübe kazandırmayı hedeflediği tesisler için en büyük hayalim değerlendirmesi yapıyor.

Başkan Koç, “Hayal bu. Dedem söylerdi; ‘hayal etmek elde etmenin yarısı' derdi. Bakalım kaynağımız, ömrümüz, yönetim süremiz yetecek mi? Ama bir şekilde burada olalım, olmayalım bitirmemiz lazım. Aşağı yukarı 17 milyon Euro kaynağımız var ama bütçeye 45 milyon gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BU HAYALİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRSEK TÜRK FUTBOLU 10 YILDA BAŞKA BİR YERE GELİR
Başkan Ali Koç da; Futbol akademi hayalimizi gerçekleştirmek için adım attıklarını belirterek, “Bu hayali gerçekleştirebilirsek, Türk futbolu 10 yılda başka bir yere gelir. Stadı yaparken, Türkiye’de modern statlar yoktu. Biz yaptıktan sonra Türkiye'de birçok modern statlar yapıldı. Biz bu akademiyi yaparsak, Türkiye’de her yer akademi olur” ifadelerini kullandı.

DEREAĞZI OLİMPİK BRANŞLAR İÇİN KAMPÜS HALİNE GELECEK
Futbol Akademi ayrıldıktan sonra Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri kürek, boks, masa tenisi, voleybol gibi olimpik branşlara ayrılacak.

Kademe kademe Dereağzı’ndaki binalar olimpik branşların ihtiyaçlarına göre yeniden inşaa edilecek, tesisler bir kampüs haline gelecek. Dereağzı Tesisleri olimpiyat rekortmeni olan Fenerbahçe'nin tüm olimpik branşlarına ayrılan bir tesis olacak.

CAN BARTU TESİSLERİ DE KADIN FUTBOL TAKIMINA TAHSİS EDİLECEK
Can Bartu Tesislerinin de Kadın Futbol Takımı'na tahsis edilmesi planlanıyor.
Kadın Futbol Takımı altyapısıyla birlikte Can Bartu Tesisleri'ne taşınacak.
Böylece markalaşma yolunda önemli bir yol kateden kadın futbolda da büyük atılım gerçekleşecek.

Fenerbahçe, bir sosyal sorumluluk projesi olarak uluslararası alanda kadınlar ve kız çocuklarının sporda ve sporla güçlenmesi için 4 yıldır yaptığı önemli çalışmaları bu adımla taçlandırmış olacak.SÖZCÜ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dünya Kupası Şöleni Başlıyor

Diyarbakır'da Zafer Gecesi 2-1

Beşiktaş - Antalyaspor Maçı Ertelendi!
»  Emre Belözoğlu:Haddimizi Bildirdiler
»  G.Saray Başakşehir'i Fena Dağıttı 7-0
»  Kaadıköy'de. Fenerbahçe'ye Soğuk Duş 1-2
»  Trabzonspor Ankara'da Tekledi 1-1
»  TFF'den Top Toplayıcıya Ceza
»  Emre Belözoğlu Çılgına Döndü
»  Okan Buruk: "7-3 Bitebilirdi"
»  Galatasaray Kartalı Icardi ile Avladı
»  İşte Fenerbahçe'nin Muhtemel Rakipleri
»  Sivasspor, Lider Olarak Turladı
»  Başakşehir Grubu Lider Tamamladı
»  Galatasaray Karagümrük’ü İki Golle 2-0
»  Beşiktaş’ta İkinci Şenol Güneş Dönemi
»  Rennes'in Fenerbahçe isyanı: Aptalız!
»  Konferans Liginde Yiğido Fırtınası
»  Fenerbahçe Mucizeye İmza Attı 3-3
»  Barcelona Şampiyonlar Ligi'ne Veda Etti
»  Beşiktaş Şenol Güneş'le Anlaştı
»  Valerien İsmail'in Bileti Kesildi
»  Rıdvan Dilmen'den Valerien Taavsiyesi
»  Volkan Demirel'i Çıldırtan Gol
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.