Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6449
EURO
43,9562
IMKB
9.170,000
ALTIN
4.213,870
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BU ATATÜRK POSTERLERİNİ ÇİZENLER KİM
BU ATATÜRK POSTERLERİNİ ÇİZENLER KİM
 
30 Ağustos Zefer bayramın'da TBMM'ye asılan Atatürk Portresi Özellikle çarpıtılarak yapılmış bir portreydi bunu uzun zamandır başka kurum ve kuruluşlarda uyguluyordu. Bunu yapan kim ve bu kişi veya kişilere resmi kurumlar ne kaar para verdiler.
 
5.9.2007 - 11:35

Ankara’yı Ata’ya benzemeyen portreler sardı

 TÜM Türkiye, KKTC ve yurtdışı temsiliklerinde 30 Ağustos günü büyük bir coşku hakimdi. Zafer Bayramı’nın sevinciyle tüm ev, işyeri ve devlet daireleri Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donanmıştı. Bu büyük günde Kurtuluş’un müjdelendiği başkent Ankara’da TBMM binasıda dahil olmak üzere çok yakın bazı devlet dairelerine asılan Atatürk posterleri dikkat çekiciydi. Çünkü posterlerdeki Atatürk tasvirinin gerçeğiyle yakından uzaktan ilgisi yoktu. Üstelik çok çirkin resmedilmişti.

Ankara’da Halk Bankası, Emekli Sandığı binası, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Oran yolunda bir ilköğretim okulu ve Türkiye Elektrik Kurumu ve 30 Ağustos Zafer Başramı'nda TBMM'nin ön yüzüne asılan çbilerek çok kötü çizilmiş kalpaklı Atatürk gibi resmi dairelerde asılan bu posterler, vatandaşı şoke etmişti. Atatürk’ün resmedildiği posterlerde ulu önderin bıyık ve sakal şekli değiştirilmiş, göz rengiyle oynanmış, saç rengi ve kesimi farklılaştırılmış ve Ata’nın naifliğinden uzak kilolu, soğuk ve sert bir imaj çizilmişti. Ve birçok devlet dairesine asılan bu posterler, kasıtlı olarak yapılmakta ve yaptırılmaktadır. Serigrefi denilen yeni teknikle remin aynısı poster olarak istenildiği boyda basılırken el yapması böylesine çirkin resimleri  yapan ressam olmayan kişinin açıklanmasını ve bu kişiye ödenen paranın miktarını bilmek istiyoruz.

Bizim vergilerimizden kesilerek bu ressamlığın yanından bile geçmeyen kişiye başta TBMM olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşları ne kadar para ödemişlerdir ve bu kişi kaç adet böyle poster çizmiştir. Bunun hesabını soruyoruz. Buradan sorduğumuz sorulara bir cevap gelmediği taktirde de bunu yaptıranların bilerek ve isterek, kasten yaptırdıkları ortaya çıkacaktır. Bilindiği gibi sükut ikrardan gelmektedir.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VAK İT YAZARI AHMET HAKANI ÇILDIRTTI

AKP'LİYSEN TORPİL TAMAM

PKK'DAN ERDOĞAN'A: CANIMIZI SIKMA
»  MİLLİ SAVUNMAMIZA GİRDİLER
»  KÖŞK'TE İÇKİSİZ, EŞSİZ, KOMUTANSIZ RESEPSİYON
»  KIZIM AF YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜ DEYİP TBMM'Yİ DAVA ETTİ
»  KADIN MİLLETVEKİLLERİ KADINLARI TARTIŞTI
»  GÜL'ÜN İLK KONUKLARI ANKARA'DA
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN SİTESİNE SALDIRI
»  CUMHURBAŞKANI GÜL YARIN MECLİS'TE
»  İŞTE ARINÇ'IN YENİ GÖREVİ
»  HÜKÜMET PKK'YI İNGİLTEREYE ŞİKAYET EDECEK
»  ŞIRACI OSMAN'IN BOZACI ŞAHİDİ AKIN BİRDAL
»  CHP: AKP ULUSAL BASINI SUSTURMA GAYRETİNDE
»  CHAT'TE TANIŞTI GÖRMEYE GİTTİ ZORLA EVLENDİRİLDİ
»  BAYDEMİR, HAKKINDA YİNE FOS İNCELEME BAŞLATILDI
»  DTP MİLLETVEKİLLERİNE YARGILAMA KARARI
»  YARGITAY SARHOŞ SÜRÜCÜLERE ARKA ÇIKTI
»  BAŞBAKAN'DAN BAYDEMİR'E ILIMLI YANIT
»  MHP BAYDEMİR'İN SAVAŞ İLANINA SERT TEPKİ
»  ÇANKAYA KÖŞKÜNDE KAYIP İKİ GAZETECİ PANİĞİ
»  IŞIKARA: "HASTANELER DEPREME HARILIKLI DEĞİL"
»  GÜL, RESEPSİYONU İKİYE BÖLDÜ
»  DÜŞEN UÇAK'TA PKK BAĞLANTILARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.