Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BU HABER NEDEN GİZLENDİ!
BU HABER NEDEN GİZLENDİ!
 
Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, Başbakan Erdoğan’ın Daily Telegraph gazetesine dava açmasını irdeledi.
 
16.12.2010 - 07:55

İşte o yazı:

“Daily Telegraph’a davayı neden İngiliz basınından öğreniyoruz?

Medya olarak yayınladığımız haberlerin akıbetini unutuyoruz. Oysa sonuna kadar peşini bırakmamak gerekir. Eskiler buna “fikr-i takip” derlerdi. Yani bir haberin peşini bırakmamak, sonucunu tam olarak öğrenmek.
Bugün biraz “fikr-i takip” yapmak ve bir haberin akıbetini öğrenmek istiyorum.

Referandumdan birkaç gün sonra, 15 Eylül günü gündeme çok ilginç bir haber düş-müştü. İngilizlerin ciddiyetiyle tanınan gazetesi Daily Telegraph İran’ın referandumda kullanılmak üzere AKP’ye 25 milyon dolarlık bir yardım yaptığını ileri sürüyordu.

Gazetede Con Coughlin imzasıyla yayınlanan habere göre Tayyip Erdoğan- Ahmedinejat görüşmesinde varılan karar gereği İran AKP’ye iki parti halinde 25 milyon dolar göndermişti.

Daily Telegraph bu para yardımının Türk halkının Mavi Marmara olayı dolayısıyla tanıdığı IHH aracılığı ile yapıldığını da ileri sürmüştü.

Haberi yazan Coughlin bir batı gazetesinde yayınlandığı için bomba etkisi yaratmıştı. Hukuken bakıldığında paranın miktarının önemi olmadığı, bir partinin yabancı bir ülkeden hangi ad altında olursa olsun bir kuruş bile almasının kapatılmasına neden olacağı biliniyordu çünkü.
Doğal olarak haber AKP’de büyük tepki yarattı. Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik haberin deli saçması ve yalan olduğunu açıkladı öncelikle. Çelik ardından da İngiliz gazetesi aleyhine ağır bir tazminat davası açacaklarını bildirdi.

Aradan yaklaşık 2 ay geçti. Merak edip Daily Telegraph’a dava açılıp açılmadığını araştırdım. Geçen hafta sonu itibarıyla dava ile ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadım. Dün konuyla ilgili yazımı yazarken, İngiliz Presse Gazetesi’ndeki Sarah Limbrick imzalı bir haber geldi önüme. Haberde Erdoğan’ın Daily Telegraph hakkında dava açtığı belirtiliyordu.

Şimdi sormak istiyorum. Tabii bir cevap veren olacak mıdır bilemem. Çünkü AKP eleştiriden hoşlanmadığı gibi hangi konu olursa olsun cevap vermekten de pek hoşlanmıyor.
Yine de sorayım;
- İngiliz gazetesi Daily Telegraph’a dava ne zaman açıldı?
- İstenen tazminat ne kadar?
- Davayı hangi avukatlar sürdürüyor?
- İran’dan söz konusu haberle ilgili bilgi istendi mi?
- Dava ne zaman başlayacak?
- Dava açıldığı haberi neden kamuoyuna duyurulmadı?
- Türk kamuoyu dava haberini neden bir İngiliz gazetesinden öğreniyor?”
15/12/2010



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜL'DEN, KAYSERİ AÇIKLAMASI!

"BÜYÜK KIRMIZI DOSYADAN UYDURMA BELGELER ÇIKTI"

BULGARİSTAN, AJAN DİPLOMATLARI DEŞİFRE ETTİ!
»  SBF, YUMURTACI ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKTI!
»  BİR ZAMANLAR KAHRAMANDI!
»  ODTÜ'DE BAŞBAKAN'A ŞOK PROTESTO!
»  DOĞRU CEVABA 'KOLAY' DEDİLER, 450 BİN TL KAYBETTİLER
»  BENZİN'DE, 3 KURUŞ'LUK İNDİRİM!
»  ARINÇ, MECLİS'TE KÜRTÇE KONUŞTU!
»  MALİYE BAKANI İLE TWİTTER SAATİ!
»  ÇİLLER'E, 'GERİ DÖN' ÇAĞRISI!
»  İLK BALYOZ HAKİM'E!
»  BAYKAL'IN, 'ÇARŞAF' ISRARI!
»  CHP'DEN, SAZAN ÖZÜRÜ!
»  İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE MAHKEMEDEN ŞOK KARAR
»  BALYOZ'DA ŞOK GELİŞME!
»  DİLİPAK'A 3 BİN LİRA MÜJDE AR CEZASI!
»  "HODRİ MEYDAN'INA, "HODRİ MEYDAN"DEDİ!
»   "HODRİ MEYDAN" DEDİ!
»  FLAŞ..! FLAŞ..! CHP O BELGELERİ YAYINLADI!
»  DEMİREL'İN EVİNDE KRİTİK ZİRVE
»  GÖKÇEK'TEN SON CHP KEHANETİ!
»  KARDAK'DA YENİ KAPIŞMA!
»  FLAŞ..! FLAŞ..! ASSENGE SERBEST BIRAKILDI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.