Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Başbakan Yardımcılarının Görev Dağılımı
Başbakan Yardımcılarının Görev Dağılımı
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belli olduğunu bildirdi.
 
25.5.2016 - 22:25

Buna göre, "Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevi, hükümet sözcülüğü, Kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu" ndan sorumlu olacak.

BAŞBAKAN YARDIMCILARININ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

Başbakan yardımcılarının görevlerinin de belirlendiğini açıklamayan Kurtulmuş, görevlendirmelere ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Başbakan Binali Yıldırım kendisine bağlı kurum ve kuruluşlar, MGK Genel sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği.

NURETTİN CANİKLİ'NİN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri; TBMM ile ilişkiler, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi. 

MEHMET ŞİMŞEK'İN GÖREVLERİ

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası.

TUĞRUL TÜRKEŞ'İN GÖREVLERİ

Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri; Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması kabulü halinde bu tavsiye kararanlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. Kıbrıs ile  koordinasyon işleri, Medeniyetler  İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu. 

VEYSİ KAYNAK'IN GÖREVİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın ana görevi; İnsan hakları ile ilgili kurullar ve koordinasyonu.

NUMAN KURTULMUŞ'UN GÖREVİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevi, hükümet sözcülüğü, Kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler,  Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu."

’DOKUNULMAZLIK DOSYALARIYLA İLGİLİ VERİLECEK KARAR, MAHKEMELERİ İLGİLENDİRİR’

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin bazı milletvekillerinin AYM’ye bireysel başvuru kararı sürecini değerlendirmesi istenen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak kamuoyunun çok ciddi beklentisi vardı. Doğal olarak Parlamento’ya yansıdı. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının önünü açan bildiğiniz gibi AK Parti hükümetleridir. İsteyen Anayasa Mahkemesi’ne müracaat eder. Anayasa Mahkemesi de her bir dosya ile ilgili bireysel başvurularla ilgili herhangi bir şekilde karar verebilir. Ancak dokunulmazlık dosyaları ile ilgili verilecek olan karar, bu dosyaların açılacağı mahkemeleri ilgilendiren bir husustur. Bunun da altını çizmek isterim. Böylece, TBMM başından itibaren söylediğimiz siyasi sorumluluğu kendi üstüne almadan milletin beklentilerini karşılamış bu dosyalardaki dokunulmazlıkları kaldırarak ilgili dosyalar bundan sonraki süreçte ilgili mahkemelere gidecek o mahkemeler karar verecek. Kimisi için lehte, kimisi için aleyhte verecek. Mahkemenin ne karar vereceğini bilmiyoruz, ama Anayasa Mahkemesi’nin bu bireysel talepleri değerlendirmesi başka bir konudur. Hatta değerlendirmeye uygun olup olmadığı kararı da Anayasa Mahkemesi’nin kendisinin alacağı bir karardır. Ama dosya münderecatı ile ilgili karar verme yetkisi AYM’de değildir. O mahkemelerin alacağı kararlardır" ifadelerini kullandı.

’FEHRİYE ERDAL’IN İADESİ KONUSU’

Fehriye Erdal’ın yargılanmasına karar verilmesine ilişkin bir soruya Kurtulmuş şu yanıtı verdi:

"Fehriye Erdal’ın Türkiye’ye iadesi ile ilgili talep defaatle Belçika makamlarına iletilmiştir. Türkiye bu konuda suçluların iadesi tahammülleri çerçevesinde nasıl hareket edilmesi gerekiyorsa, Fehriye Erdal ile ilgili bu talepleri sıklıkla tekrarlamıştır. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Türkiye’de işlenmiş olan bir suçtan dolayı çok tabi olan suçlunun suçu işlediği yerde yargılanmasıdır. Türkiye olarak bu fırsatı verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Bir kez daha görüşümüzü tekrarlıyoruz; Fehriye Erdal’ın özellikle Sabancı suikastı gibi çok önemli bir suikastın zanlısı olan Fehriye Erdal’ın Türkiye’de yargılanması en doğal durumdur. Bu doğal durumun sağlanması için Belçika makamlarının hiçbir siyasi mazerete sığınmaksızın Fehriye Erdal’ın iadesi karşılıklı ilişkilerin dostluğun ve hukukun gereğidir. Ümit ederiz ki, Belçika makamları gereğini yerine getirir."

’DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 63 VE 64. HÜKÜMET’TE BAŞBAKANLIĞA BAĞLIYDI’

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan kendisinin sorumlu olmasına ilişkin bir soruya Kurtulmuş, "Bu kurumların tamamı Başbakanlığa bağlı kurumlar. Bu teamüldür. Türkiye’de Geleneksel anlayıştan bir tanesi. 63 ve 64. Hükümet’te Başbakanlığa bağlıydı. Bu yeni Başbakan’ın bir tasarrufudur" diye yanıt verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Flaş.. MHP'de Sürpriz Başkan Adayı!

Karakola Bombalı Saldırı,3 Şehit

Türkiye'den Ortak Bildiriye Tavır!
»  ''Kurultayımızı Daha Dün Yaptık"
»  CHP'ye, 'AYM'ye Başvur Baskısı
»  İşte Gökhan Gönül'ün Kararı...
»  CHP Grubundaki Sloganlara Suç Duyurusu!
»  İlk Bakanlar Kuruku, İlk Fotoğraf
»  Rüzgar Çetin Davasında Flaş Gelişme
»  "Kabinede Davutoğlu'na Yakın 2 İsim Var"
»  MİT'in Başına Emekli Albay İddiası!
»  İşte CHP'nin Dokunulmazlık Tavrı!
»  Günlüğü Bulunan PKK'lı Kız daTeslim Oldu
»  Muharrem İnce’den Çok Kızdıracak Sözler!
»  PKK'ya Ağır Darbe
»  İlk Bakanlar Kurulu Yarın Beştepe'de
»  Van'da Bombalı Saldırı,6 Asker Şehit
»  Yeni Hükümet Çok Hızlı Başladı
»  Bahçeli'den Seçimli Kurultay Kararı!
»  Yargıtay'dan Flaş MHP Kararı
»  İşte AKP'nin Yeni 'A' Takımı
»  Kılıçdaroğlu'undan Zehir Zemberek Sözler
»  Yıldırım'ı Karşılama Kuyruğu
»  ''Yolumuz Erdoğan'ın Yolu''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.