Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,9002
EURO
46,8256
IMKB
9.405,000
ALTIN
4.208,000
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BİR SAĞLIK SKANDALIDA KONYADAN
BİR SAĞLIK SKANDALIDA KONYADAN
 
Konya’da 5 çocuk annesi Gülizar Durmaz (57), ameliyat olduğu hastanede tümör tespit edilen böbreğinin yerine yanlışlıkla sağlam böbreğinin alındığını iddia etti.
 
11.8.2008 - 05:45

 Konya’da yaşayan Gülizar Durmaz (57),  yaptığı açıklamada, Konya Numune Hastanesinde yaklaşık 4 ay önce ameliyat olduğunu ve bu ameliyat sırasında sağ taraftaki tümörlü böbreğin yerine sağlam olan sol böbreğinin alındığını öne sürdü.
Rahatsızlığı üzerine götürüldüğü Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Merkezinde bu durumun ortaya çıktığını savunan Durmaz, "Daha sonra gittiğim Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılan muayenede de yapılan yanlış bir kez daha teyit ettirildi. Bir süre önce bu hastanede yapılan tahliller sonucu tümörlü olan böbreğimden ameliyat oldum. Hastalıklı böbreğimin üçte biri daha alındı. Hastalıklı böbreğimdeki tümör de 1 santim büyümüş" dedi.
Hastalığının ilerlememesi için böbreğinin bir kısmının alındığını ifade eden Durmaz, şunları kaydetti:
"Şu an üçte biri alınan böbreğimle yaşamaya çalışıyorum. Sağlam böbreğim alındığı için yatağa bağımlı şekilde yaşamımı sürdürmeye çalışıyorum. Eşim yıllar önce iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Oğlumun biri suçsuz yere öldürüldü. Şimdi de başıma bu iş geldi. Çaresizim... Bir bebek gibi yatağa mahkum hale getirildim. Maddi olarak da yetersizim. Emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorum. Ankara’ya kontrollere gideceğim, ancak parasızlık yüzünden çok sıkıntı çekiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum."

-HUKUKİ YÖNDEN HAKLARINI ARIYORLAR-
Gülizar Durmaz’ın sağlık işlemleriyle ilgilenen oğlu Selahattin Durmaz ise yapılan yanlışı öğrendikten sonra Savcılığa ve Sağlık Bakanlığına konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Ankara’da doktorların, annesindeki tümör bulunan sağ böbreğinin de alınmak zorunda kalınabileceğini belirttiklerini ifade eden Durmaz, "Hastamız masada kalabileceği için bana tutanak imzalattılar. Annem, yapılan bu hata nedeniyle ileride diyalize bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalabilir. Bu durum, annemin de psikolojisini bozdu" diye konuştu.
Durmaz, hatalı ameliyat yaptığı öne sürülen doktorun kendisini defalarca arayarak hatasından dolayı özür dilediğini de anlattı.

-KONUYLA İLGİLİ İŞLEM BAŞLATILDI-
Konya Numune Hastanesi yetkilileri ise Sağlık Bakanlığı
müfettişlerinin konuyla ilgili işlem başlattığını belirterek,
"Müfettişler şu anda soruşturmayı sürdürüyor. Oradan çıkacak rapora göre hareket edeceğiz. Müfettiş raporunda izin verilirse disiplin soruşturması açılabilecek" dediler



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAL HIRSIZI AYILARA ELEKTRO ŞOKLU ÖNLEM

SGK ECZACILARA PÖSTEKİ SAYDIRACAK

EVREN PAŞA KİLO ALDI NETEKİM,
»  DEVLET, ÜNİVERSİTELİ İŞSİZ'DEN Bİ HABER!
»  TUZ GÖLÜ OLDU TUZ ÇÖLÜ
»  İTFAİYECİLERİN BORU HATTI YANGINI HATIRASI
»  25 TANE DAHA DERİN ÖRGÜT VAR
»  BUDA HASTANE RÖNTGENCİSİ SKANDALI
»  ZABITA SİGARA TİRYAKİSİ AVINA ÇIKTI
»  TÜRKİYE'DEKİ GÜRCÜLER SAVAŞMAYA GİDİYOR
»  ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ VERMEK SUÇ
»  DOĞALGAZ MAHKEMELİK OLDU
»  "CARGİLL" DAVASINDA ERDOĞAN TAZMİNAT ÖDEYECEK
»  KESK'İN ESKİ GENEL SEKRETERİ ÖLDÜ
»  FİLM SETİNDE İNSANLIK DIŞI VAHŞET
»  EŞİNİ ALDATMANIN FATURASI ÇOK AĞIR
»  86 EŞ'Lİ, 170 ÇOCUKLU ÖĞRETMEN
»  TEFECİ DİLENCİ BIRAKILDI, YENİDEN İŞ BAŞI YAPTI
»  İŞTE O "BALIK BEBEK"
»  "KUTUDA CENAZE'NİN FATURASI MORG ÇALIŞANINA"
»  KARGA SESLİ MÜEZZİN'DEN ŞİKAYET GÜNAH DEĞİL
»  DİYANETTE, 'DETONE' MÜEZZİN ALARMI
»  KÜRESEL YAĞMURLAR GELİYOR
»  BARAJLAR KURUDU, İSTANBUL'DA SUSUZLUK KAPIDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.