Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,2470
EURO
46,7968
IMKB
10.225,000
ALTIN
4.320,910
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 38 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'DEN DAVUTOĞLU HAKKINDA GENSORU
CHP DEN DAVUTOĞLU  HAKKINDA GENSORU
 
CHP, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında, “tehlikeli ve maceracı bir dış politika yürüttüğü, bunu yaparken bir çok gerçeği yasama organından ve halktan gizlediği” iddiasıyla gensoru önergesi verdi.
 
1.10.2012 - 13:06

CHP'nin, TBMM Başkanlığı'na sunduğu gensoru önergesinin gerekçesinde, 25 Ağustos'ta bazı milletvekilleri de dahil CHP'li bir heyetin, Hatay'da Suriye'den gelen geçici sığınmacı kamplarını ziyaret amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığı'na resmen başvurduğu ve iznin alınması üzerine kampı ziyaret etmek istediği anımsatıldı.

Bu kampın farklı olduğu ve ziyaret edilemeyeceği belirtilince, Türk dış politikasında uzun süredir iddia düzeyinde kalan bazı savların da geçerlik kazandığının ifade edildiği gerekçede, yetkililerin, kampta Suriye ordusundan ayrılan subayların aileleriyle birlikte kaldığını savunduğu belirtildi.

Gerekçede, ancak bu kampın aynı zamanda öteden beri Suriye'de silahlı mücadeleyle rejimi devirmek isteyen ve “kimi zaman birçok katliamı yapan” Özgür Suriye Ordusu'nun karargahı olduğu, komutanlarının da burada kaldığı iddiasına yer verilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Nitekim komutanların isimleri sayılmakta ve bazı yabancı gazeteciler içeriye sızarak bunlarla mülakatlar yapabilmektedir. Aileleriyle kalan ve yetkililere göre artık sivil olan eski subayların bulunduğu bir kampı milletvekillerinin bile ziyaretine izni verilmemesi bu iddiaların gerçek olduğunu göstermiştir. Hatay'da askeri giysili kişilerin kol gezmesi, bunun yerli ve yabancı medyada konu olması, sınır kapılarının kontrolsüz hale gelmesi Türkiye'nin, Suriye'nin içinde silahlı bir mücadeleyi açıkça desteklediğinin göstergeleridir. Bu bağlamda Türkiye'nin silahsız bir keşif uçağının düşürülmesi karşısında hiçbir karşılık veremeyip ciddi bir tepki gösterememesi, hem ulusal itibarımızı ve bölgedeki caydırıcılığımızı önemli ölçüde zedelemiş, hem de ulusal güvenliğimizi riske sokmuştur. Bugün Suriye içindeki çeşitli silahlı muhalefet güçleri kurtarılmış bölgeler oluşturmakta, bu gelişme bir taraftan Suriye'nin toprak bütünlüğünü ortadan kaldırırken, diğer yandan da Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü ve güvenliğini tehdit etmektedir.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TEZKERE MECLİS’TE

SIĞINMACILARIN AKİBETİ NE OLACAK?

GÜL'DEN ERDOĞAN'A KUTLAMA!
»  KÜRT BÖLGESİNE İLK BOMBALI SALDIRI!
»  TBMM BUGÜN AÇILIYOR!
»  AKP, ERDOĞAN İLE YENİDEN
»  İŞTE AK PARTİ'NİN YENİ YOL HARİTASI!
»  YENİ HEDEF 2071
»  ARTIK AYRILANA CEZA YOK!
»  ERDOĞAN KADAR ALKIŞLANDI
»  KÜRTLERE TARİHİ ÇAĞRI
»  AK PARTİLİLERİ GÖZ YAŞINA BOĞAN ŞİİR!
»  ANKARA ARENA'DA TARİHİ KONGRESİ!
»  ÖCALAN; TEK MUHATAP BENİM
»  MECLİS YARIN ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR
»  EL ARABİYA'YA ANKARA'DAN JET YALANLAMA!
»  EL ARABİYA ŞOK BELGELERİ YAYINLADI!
»  ESENBOĞA'DA UÇAK KAZASI!
»  MEHMETÇİK ARTIK BÖYLE TAŞINACAK!
»  POLİS VE UZMAN ÇAVUŞLARA MÜJDELİ HABER
»  ÖZEL PAŞA'DAN ALTAYLI'YA KİLİM DAVASI!
»  ''PKK TEK YANLI SİLAH BIRAKSIN'
»  SURİYE'YE AKÇAKALE NOTASI!
»  BOMBA, HAİNLERİN ELİNDE PATLADI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.