Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'de Gençlik Aşısı Ve Değişim Rüzgarı
CHP de Gençlik Aşısı Ve Değişim Rüzgarı
 
Kılıçdaroğlu 1 Kasım akşamı verdiği “değişim” sinyalini gerçekleştirmek için Parti Meclisi (PM) seçimlerine odaklandı. PM genç ve yeni yüzlerle takviye edilecek, MYK’nın büyük bölümü değişecek.
 
2.1.2016 - 09:56

CHP'de 35. Olağan Kurultay'a iki hafta kala, genel başkanlık seçiminde zorlanmayacağı tahmin edilen Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi'nde ve MYK'da önemli değişiklikler yapacağı belirtiliyor. CHP'nin kamuoyundaki algısını kırabilmek için "yeni yüzlere" ihtiyacı olduğundan hareketle Kılıçdaroğlu PM'de önemli değişiklikler yapacak, MYK üyelerinin önemli bölümüyle de yollarını ayıracak. Parti kulislerinde Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan dışında yeri "garanti" olan hiçbir MYK üyesinin olmadığı ifade ediliyor.
CHP'de 1 Kasım seçimlerinin ardından başlayan parti içi tartışmalar, 16-17 Ocak'ta yapılacak 35. Olağan Kurultay'da sona erecek. Kulislerde, 2010'dan bu yana genel başkanlık görevini sürdüren Kılıçdaroğlu'nun kurultayda ciddi bir rakibi bulunmadığı ifade ediliyor. Adaylık niyetini ilan eden genel başkan aday adaylarından İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın Kılıçdaroğlu'nu zorlamasının beklenmediğine işaret ediliyor. Bu doğrultuda Kılıçdaroğlu, 16 Ocak'ta yeniden genel başkan seçilmesi durumunda gözünü 17 Ocak'ta yapılacak PM seçimlerine çevirecek. İstanbul ve Ankara dahil çok sayıda il kongresinin blok listeyle gerçekleşmiş olmasına karşın kurultayda PM seçimlerinin çarşaf liste ile yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
PM'DE SAYI DÜŞEBİLİR
PM seçimleri öncesi yapılacak kısmi tüzük değişikliğinde PM'nin yapısının değiştirebilecek bir adım atılması beklenmiyor. Ancak kulislerde PM üyesi sayısının 60'tan 40'a düşürülmesi ve gençlik kotasının artırılması gibi bazı adımların kurultay sırasında yapılabileceği konuşuluyor. Eğer bu adım, Ocak Kurultayı'nda atılmazsa, yıl içinde yapılacak Tüzük Kurultayı'nda PM'nin yapısına ilişkin Radikal değişikliklerin beklenebileceği vurgulanıyor.
YENİLEMEYE KARARLI
Kılıçdaroğlu'nun, 1 Kasım seçimlerinin olduğu akşam ifade ettiği, "değişim sürecek" sinyalinin ardından, PM'yi iki kriterle yenilemek konusunda kararlı gözüktüğü ifade ediliyor. Kulislerde bu iki kriterden birinin "yeni ve genç yüzler" olduğu diğerinin de "çalışma" kriteri olacağı konuşuluyor. 2010'dan bu yana yaptığı PM listelerinde, PM üyesi olan isimlerin bu organı, milletvekilliğine sıçrama makamı olarak görmelerinden rahatsız olan Kılıçdaroğlu'nun, özellikle çoğu PM üyesinin yeterince çalışmadığından da şikayetçi olduğu ifade ediliyor
MYK DEĞİŞECEK
Bu doğrultuda PM'nin kadın üyelerinin önemli bir bölümünün değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca halen MYK'da olan isimlerin, PM'ye dahi giremeyebileceği konuşuluyor. Kulislerde genel başkan yardımcıları Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan dışında yeri "garanti" olan hiçbir MYK üyesinin olmadığı vurgulanıyor. Kurultayın ardından görevlerine devam edecek MYK üyesi sayısının beş ya da altıyı aşmayacağı belirtiliyor.
Bu süreçte bir MYK üyesinin Kılıçdaroğlu'na, "Ben dahil hiç kimseyi yeni PM'ye almayın, partiyi değiştirin" mesajı verdiği konuşuluyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun en yakınındaki isimlerden Genel Sekreter Gürsel Tekin'in yeni MYK'da olmayabileceği belirtiliyor. Tekin'in de, bir süre ara vermek istediğini yakın çevresiyle paylaştığı iddia ediliyor. Öte yandan partinin Kürt sorununu emanet edildiği Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na partinin önemli bir bölümünün tepki duyduğu, bu nedenle yeni MYK'da olmayabileceği kulislerde konuşuluyor. (Milliyet)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MHP'de Muhalifler İmzaları Tamamladı

CHP'de İstanbul Cemal Canpolat'a Emenat

Bahçeli Değişime Kapıları Kapattı!
»  Meral Akşener'e Sürpriz Destek
»  ''Para Lazımmış Bulamadık....''!
»  Karayalçın'dan İstanbul'a Veda!
»  MHP Anketinde Bahçeli'yi Üzecek Sonuçlar
»  DSP'nin Yeni Genel Başkanı Önder Aksakal
»  Bahçeli Çekilseydi MHP Yüzde 30 Olurdu
»  Tarhan'ın Partisinden Flaş Karar!
»  CHP İstanbul'da Cem Boyner Kulisi
»  CHP'de 'Kontenjan' Devrimi
»  Komünist Başkan 2019’da Bırakıyor
»  İşte Meclis Yönetecek 23 İsim!
»  Önce Genel Başkan,Sonra BaşbakanOlacağım
»  Masum Türker DSP Liderliğini Bırakıyor
»  "AKP'yi Yenemezsem Çeker Giderim''!
»  AKP'te Yeni Genel Başkan Yardımcıları
»  Bahçeli'ye Karşı "3 Silahşörler" Taktiği
»  Demirtaş'tan 'Başkanlık' Çarkı!
»  CHP'de Grup Başkanvekilleri Belli Oldu
»  Akşener, o Günü Bekliyor*
»  ''AKP'ye Alternatif CHP Olabilir''
»  Bahçeli: Sinan Oğan Saray Projesi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.