Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Doğuş Holding'de hükümeti eleştirdi!
Doğuş Holding de hükümeti eleştirdi!
 
Doğuş Holding bünyesindeki Doğuş Otomotiv'den hükümete eleştiri geldi. Doğuş Otomotiv Başkanı Aclan Acar, Türkiye’nin komşularıyla olan ilişkilerinin kötüye gitmesi ve bölgede yaşanan savaşlar nedeniyle araç satacak ülke kalmadığını belirtti.
 
26.9.2014 - 15:15

Bugün gazetesinden Sümeyra Kırca’nın haberine göre; Aclan Acar, çevre ülkelerde yaşanan sıkıntıların sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, “Komşularımız arasında araç satacak ülke kalmadı” dedi.

Doğuş Otomotiv, uluslararası GRİ standartlarında hazırladığı "Kurumsal Sorumluluk Raporu"nu Almanya'daki Volkswagen üretim üssünde açıkladı. Doğuş Otomotiv Başkanı Aclan Acar, bu toplantı sırasında güncel açıklamalar da yaptı.

GEÇEN YILIN YARISI BİLE DEĞİL

Bu kapsamda, yılın ilk 8 ayında otomotiv pazarındaki erimeyle ilgili yorum yapan Acar, bu senenin ilk 8 ayında otomobil satışlarının geçen yılın yarısına bile ulaşamadığını söyledi. Acar bu erimede Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) negatif etkisine dikkat çekti. Acar, "100 euroluk araç Türkiye'ye geldiğinde 300 euro oluyor. Daha da tuhafı multimilyoner de düşük gelirli de aynı vergiyi ödüyor. Vergiler özellikle düşük gelirli için çok ağır. ÖTV'de hakkaniyet problemi var” dedi.

Pazardaki yüzde 20 daralmaya rağmen kendi paylarını yüzde 3 artırdıklarını ve yüzde 21'e çıkardıklarını ifade eden Acar, bu yılın ilk 8 ayında 88 bin araç sattıklarını açıkladı. Acar ayrıca, ikinci el araba satışı yapan DOD’un 8 ayda 14 bin araca ulaştığını kaydetti.

ERBİL PAZARINI DONDURDUK

Buna rağmen bölgedeki gelişmelerden olumsuz etkilendiklerini belirten Acar, şöyle devam etti: "İzmir'de 1200, Sakarya'da ise 1000 adet üretimi ancak yapıyoruz. Amacımız komşulara ihracattı. Ancak civarda ülke kalmadı. VW bize Irak distribütörlüğünü vermişti. Biz de 2013'te Erbil'de merkez açmıştık. 70 çalışan vardı, şimdi orayı dondurduk.”

Türkiye'nin otomotivdeki yeni yatırım arayışlarını da değerlendiren Acar, Renault ve Fiat'tan sonra Avrupa'dan otomotiv yatırımı gelmediğini hatırlatarak, şu konulara dikkat çekti: "Ortalama 17 milyon araç satılan Avrupa'da pazar 13 milyona geriledi. İspanya ve Hollanda'da pazar yüzde 40 küçüldü. Buradaki boşluğunu doldurmadan Avrupalı markaların başka bir ülkede yatırım fikri şu an için mümkün değil.”

DUY­GU­SAL BA­KIL­MAZ

Hü­kü­me­tin yer­li mar­ka araç pro­je­si­ni de de­ğer­len­di­ren Acar, “Tür­ki­ye 850 bin­lik bir pa­zar. Bir mo­del Tür­ki­ye'de or­ta­la­ma 20 bin sa­tı­yor. Bu ko­nu bi­raz de­tay­lı ko­nu­şul­ma­sı ge­re­ki­yor. Duy­gu­sal ba­kıp ya­tı­rım yap­mak şir­ket­le­re gö­re de­ği­l” yo­ru­mu­nu ge­tir­di.

9 BİN AĞACI KURTARDI

Do­ğuş Oto­mo­tiv, ge­nel mer­kez ve "Ku­rum­sal So­rum­lu­luk Ra­po­ru"na da­hil olan 8 pay­da­şın A4 ka­ğıt tü­ke­ti­min­de, 545 bin ki­log­ram ka­ğıt ve kar­ton dö­nü­şü­me gön­de­ril­di. Böy­le­ce 9 bin 265 ağa­cın ke­sil­me­si en­gel­len­di.

 

http://haber.rotahaber.com/dogus-holding-de-hukumeti-elestirdi_490927.html#ixzz3EQJIvF32



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bank Asya hisseleri yine kapandı!

LPG'YE İKİNCİ ZAM!

Dolar'ın freni patladı!
»  Dogal Gaz'a zam mı geliyor?
»  Vatandaş kredi kartına yüklendi!
»  THYden 55 TLye uçuş imkanı
»  Taraf'tan Kayıp Altın Bombası!
»  Altın dip yaptı,dolar tutulmuyor!
»  BDDK Başkanı hastanelik oldu
»  Altın çakıldı!
»  Fed'den piyasaları alt üst eden karar
»  Palandöken yeniden TESK Başkanı!
»  Yeni bir torba yasa daha geliyor!
»  Kurbanlık fiyatları açıklandı!
»  Bank Asya'dan flaş açıklama!
»  DOLAR, 2.22'Yİ GÖRDÜ!
»  SABİHA GÖKÇEN SATILDI!
»  FAİZİ SERT İNERSE DOLAR REKOR KIRAR
»  TÜRKİYE EKONOMİDE KÜME DÜŞTÜ!
»  YENİ TÜRKİYE DURDU!
»  DOLAR YİNE YÜKSEK ATEŞLİ
»  AKARYAKIT'TA SÜRPRİZ İNDİRİM!
»  ÇEYREK ALTIN 200 TL OLACAK!
»  DOLAR'DA HIZLI YÜKSELİŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.