Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EKONOMİMİZ "TAŞ GİBİ" DİYENLER ŞOK GEÇİRECEK
EKONOMİMİZ   TAŞ GİBİ   DİYENLER ŞOK GEÇİRECEK
 
Türk Ekonomisi'nin taş gibi olduğunu ve borsanın uçtuğunu söyleyenleri kendi idare ettikleri devlet yalanladı.Bunuda Emin Çölaşan, köşesine taşıdı.
 
12.7.2007 - 14:30
İbret belgesi rakamlar

GAZETEMİZİN yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, ekonomide AKP iktidarının halkı kandırmaya dönük masallarını rakama dökmüş. Bunlar devletin resmi rakamları.

Ancak iktidarın masallarından, pembe tablolarından çok farklı. Biraz bol rakamlı olacak ama okumaya değer. Her biri ibret belgesi. Kısaca özetliyorum:

AKP iktidar olduğunda cari açık (Türkiye’ye gelen dövizle çıkan döviz arasındaki fark) 2002 Aralık ayında 1.5 milyar dolar. 2006 Aralık rakamı ise 3l.5 milyar dolar. Artış oranı yüzde 2 bin. Bu döviz açığı ağırlıklı olarak sıcak para denilen (kara para dahil) emanet para ile karşılanıyor. Riski çok büyük.

Dış ticaret açığı (ithalatla ihracat arasındaki fark) 2002 Aralık ayında 15 milyar dolar. 2006 Aralık ayında ise 53 milyar dolar. Artış oranı yüzde 241.

AKP iktidar olduğunda Türkiye’nin toplam borcu 222 milyar dolar. Bugün 400 milyar dolar. İç borçta artış yüzde 114, dış borçta artış yüzde 64.

AKP iktidar olduğunda kişi başına borç 3187 dolar. Bugün 5458 dolar. Doğan her çocuk bu miktar borçla doğuyor. Artış yüzde 71.

Özel sektörün dışarıya borcu 2002 Aralık ayında 44 milyar dolar. Bugün dışarıya borcu 126 milyar dolar. Artış yüzde 187.

Ailelerin bankalara borcu 2002 Aralık ayında 4.3 milyar YTL. 2007 Mayıs itibariyle bu rakam 24.4 milyar YTL. Artış oranı yüzde 467.

Tüketici kredilerinde 2002 Aralık ayı rakamı 2.3 milyar YTL. 2006 Aralık ayında 45.5 milyar YTL. Artış korkunç: Yüzde 1878. Halkımız borçla yaşar duruma getirildi. Ayrıca kredi kartı borçları toplamı 2002’de 4.3 milyar YTL. Geçen yıl 21.2 milyar YTL. Artış yüzde 393.

Yabancılara özel ayrıcalık: Temmuz 2006’da yabancıların devlet tahvili, Hazine bonosu ve borsa kazançlarının vergisi yüzde 15’ten sıfıra indirildi. Yabancılar vergi ödemiyor, Türkler bu gelirlere yüzde 10 vergi ödüyor.

Yabancı sermaye üretken ve ihracatçı olmayan sektörlere geldi. İş olanağı yaratmayan hazır tesisler yabancılara satıldı ve Türkiye bu parayla yönetildi. Bankalar, limanlar, havaalanları, Telekom, Petkim, araziler...

AKP iktidar olduğunda bankacılık sektöründeki yabancı payı yüzde 3. Bugün itibariyle yüzde 42. Artış oranı yüzde 1300. Cüzdanımız, evimiz, paramız, yabancıların denetimine girdi. Aynen borsamız gibi! Şu anda borsanın yüzde 7l’i yabancıların, sıcak paranın, kara paranın emrinde.

AKP iktidarı, rantiye kesimi ihya etti. Yabancıların 2002’de borsaya yatırdığı her bin dolar, şu anda 3586 dolar oldu. Dolar bazında kazanç oranı yüzde 259. Böyle bir örnek dünyada yok.

Esnaf zulüm altında. AKP iktidarından bugünkü rakamlara karşılıksız çeklerde artış yüzde 102, protesto edilen senetlerdeki artış yüzde 204.

Pek çok işyeri kapandı. Bu ne biçim büyümedir ki, AKP iktidar olduğunda 8 milyon olan vergi yükümlüsü sayısı, 2006 yılı sonunda 470 bin azalarak 7 milyon 530 bine indi.

Türk halkı, beş yıl boyunca dünyanın en pahalı akaryakıtını kullandı.

Pembe tablolar, büyümeler falan filan işte böyle!



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AŞIRI HIZ TUTKUNLARININ CEZADAN KAÇMA YÖNTEMİ

TÜRKİYE NATAŞA HÜCUMU YAŞIYOR

ŞENER: "CUMHURBAŞKANI MECLİS DIŞINDAN SEÇİLEBİLİR"
»  ERDOĞAN'IN HINCAL ULUÇ'A AÇTIĞI TAZMİNAT DAVASINA RET
»  İŞTE BAŞBAKAN'IN HAKAN UZAN'DAN İSTEDİĞİ
»  ANA'YA BİNMENİN BEDELİ EN AZ 70 BİN DOLAR ÇIKTI
»  GENERKURMAY MUHTIRASI BERAAT ETTİ
»  OSMAN BAYDEMİR HAKKINDAKİ BU KAÇINCI SORUŞTURMA?
»  ERMENİLER, AKP'YE OY VERECEK
»  CAN DÜNDAR BAHÇELİ'NİN SIRLARINI YAZDI
»  GENELKURMAY'A TERÖRLE MÜCADELEDE UYDU DESTEĞİ
»  UZAN'DAN ÇÖLAŞAN'A AĞIR TEPKİ
»  ŞEHİT AİLESİNDEN TAZMİNAT İSTEYEN BAKANLIK
»  İSTANBUL'DA 4 BARAJIN DİBİ GÖRÜNDÜ
»  MERKEL'DEN IRKÇILIK YASASI
»  İMAM HATİPLİLER DİN SUBAYLIĞI İSTİYOR
»  RUM PATRİK BARTHOLOMES'TEN TARTIŞMA YARATACAK SÖZLER
»  BAŞBAKAN, GEZEGEN MEHMET'E KONUK OLDU
»  TÜRKİYE İLE IRAK ARASINDA SU KRİZİ
»  BU AFİŞ SAADET'İN BAŞINA BELA OLDU!
»  HANGİSİ DOĞRU?
»  YILMAZ ÖZDİL, HANGİ MESLEKDAŞLARINI KÖPEĞE BENZETTİ?
»  ARINÇ'TAN, 'ÇİFTÇİYİ ÖLDÜRDÜNÜZ'DİYEN KÖYLÜYE FIRÇA
»  LİVANELİ VEKİL MAAŞINI ALMAYACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.